YsF_90
Üye
Arkadaşlar Yurt dışında şoförlük yapan birisi tazminat alır mı?
Arkadaşlar amcan Türkiye'de bi nakliye şirketinde şoför. devamlı polonya, ukrayna, romanya, bulgaristan, macaristan vs ülkelere yük götürür. Amcam şöyle bişey duymuş: yurt dışında kaldığı hergün için devlet şirketine bir miktar tazminat ödermiş günlük. böyle bişey varmı? ve şunu da sormak istiyorum. bu tazminattan yararlanmak için şirketin amcamı mı çıkarması gerekir yoksa amcam kendi isteği ile çıksa da alabilir mi?
mahkemeye verdi tabi avukata da kazanılırsa % 20 civarında pay veriyorsunuz. Ancak hemen öyle 2-3 ayda çözülmüyor mahkeme ama elbet sonuçlanıyor ve tazminatınızı da alırsınız. Ancak burada ekstra bir durum söz konusu çünkü sadece yurtiçi bir işten bahsetmiyoruz ve bu durumda da sadece Türk Hukuk Kuralları mı kriter olarak alınıyor yoksa Gidilen ülkelerin kanunları da iş hukuku çerçevesinde devreye giriyor mu bilemem. Diğer taraftan adına çalıştığı şirket Türk şirketi mi ? Ancak evet tazminat alınıyor tabi ki ve başta da belirttiğim gibi istifa etmeyip ya iş yerinin kapanması gerekir ya da işten atılması. Benim bildiklerim bu kadar Hukuki açıdan daha detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar olacaktır sanıyorum.