Arkadaşlar Yurt dışında şoförlük yapan birisi tazminat alır mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Yurt dışında şoförlük yapan birisi tazminat alır mı?
Arkadaşlar amcan Türkiye'de bi nakliye şirketinde şoför. devamlı polonya, ukrayna, romanya, bulgaristan, macaristan vs ülkelere yük götürür. Amcam şöyle bişey duymuş: yurt dışında kaldığı hergün için devlet şirketine bir miktar tazminat ödermiş günlük. böyle bişey varmı? ve şunu da sormak istiyorum. bu tazminattan yararlanmak için şirketin amcamı mı çıkarması gerekir yoksa amcam kendi isteği ile çıksa da alabilir mi?

gaffarson

gaffarson

Üye
Tazminat, zarar karşılığında verilen bir ücrettir. Bu yüzden amcanız işten kendi ayrıldığı (istifa ettiği) takdirde tazminat alamaz. İşten çıkarılması gerekir. Bir tanıdığım kapanan ve tüm işçileri çıkarılan bir büyük fabrikada sırf tazminat alabilmek için 1.5 yıldır bomboş olan işyerine hergün gidiyor :D mahkemeye verdi tabi avukata da kazanılırsa % 20 civarında pay veriyorsunuz. Ancak hemen öyle 2-3 ayda çözülmüyor mahkeme ama elbet sonuçlanıyor ve tazminatınızı da alırsınız. Ancak burada ekstra bir durum söz konusu çünkü sadece yurtiçi bir işten bahsetmiyoruz ve bu durumda da sadece Türk Hukuk Kuralları mı kriter olarak alınıyor yoksa Gidilen ülkelerin kanunları da iş hukuku çerçevesinde devreye giriyor mu bilemem. Diğer taraftan adına çalıştığı şirket Türk şirketi mi ? Ancak evet tazminat alınıyor tabi ki ve başta da belirttiğim gibi istifa etmeyip ya iş yerinin kapanması gerekir ya da işten atılması. Benim bildiklerim bu kadar Hukuki açıdan daha detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar olacaktır sanıyorum.

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
çalıştığı şirket Türk şirketi. bir avukatla görüşmüş kendi çıktığı taktirde dahi tazminat alabileceğini söylemiş ama gerçeklik derecesini öğrenmek için burda bilginizden yararlanmak istedim

gaffarson

gaffarson

Üye
Ken di çıktığı takdirde de alabilecekse şirketin kendisine verdiği bir zarar söz konusu olmalı ve bunu kanıtlayabişmesi gerekli diye düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim.

YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
anladım. teşekkür ederim bilgilendirme için :)

gaffarson

gaffarson

Üye
rica ederim daha fazla yardımcı olabilmek isterdim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...