arkadaşlar yeni nesil hard diskim yandı eski sini taktım ''ntldr eksik diyor napim

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ümran

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar yeni nesil hard diskim yandı eski sini taktım ''ntldr eksik diyor napim

capadent

Üye
xp yi kurman gerekir

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
format at. Biostan cd den önyüklemeyi ayarlayıp.

ümran

Üye
    Konu Sahibi
ama arkadaşlar windows kurulu ..tekrarmı kurmam gerekiyor ?

ümran

Üye
    Konu Sahibi
ntldr sorunu bundanmı kaynaklanıyo boşuna format atmayalım ?

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
ntldr sorunu bundanmı kaynaklanıyo boşuna format atmayalım ?

bide şu linkte bi yol anlatılmış ama bana karışık geldi. Format daha kolay :ehe

http://www.hakkinda-bilgi-nedir.com/ntldr-eksik-hatasi-bilgisayar-acilmiyor-cozumu-burda-nedir+ntldr-eksik-hatasi-bilgisayar-acilmiyor-cozumu-burda-hakkinda-bilgi

ümran

Üye
    Konu Sahibi
walla bende bişi anlamadım neyse format denim bakjalım :)

ümran

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar diskleri değiştirdim ekrana mavi yazı geliyo ve reset atıyor napim format kurtarırmı ?

brs.kzlky

brs.kzlky

Üye
hocam bilgisayarda herhangi bir donanım değişikliği olduğunda harddiskte kurulu olan sistem arıza çıkartabilir bu şekilde. bu nedenledir ki kimse format atmaya giderken sadece harddisk i alıp gitmez :) driver çakışması gibi sorunlardan sistemin reset atması ve mavi ekran hatası vermesi gayet normal şeyler. Formatlayın geçer. Fakat her mavi ekran hatası format ve sistem tabanlı olmayabilir. Eski tip harddisklerde daha çok görülen birşeyde vardır ki o da harddiskin girişlerinin orda bir tırnak vardır. alt üst iki tane diş e girmiştir. onu sağa sola kaydırarak harddisk in çalışma hızını ayarlarsınız. Bilgisayarınızın diğer parçalarına da uyum sağlamasına yarar ve bazı format sorunlarını ortadan kaldırır.

ümran

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar Format attım düzeldi fakat bir başka harddiskim war içinde cok önemli seyler (foto sarkı.vs ) Onu taktım görmedi Nasıl tanıtırım Onadamı format lazım :(

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bilgisayar kapali iken tak açtıgında görür

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Master Slave ayarı hakkında bir bilgin varmı o ayarı yaparak dene birde bilmiyorsan anakarttan gelen kablonun hani o delikli takam yeri varya işte onun birincisi slave ikincisi master dir Master: İlk Seçilecek olandır. Slave: İkinci olarak seçilecek olandır.

ümran

Üye
    Konu Sahibi
Master Slave ayarı hakkında bir bilgin varmı o ayarı yaparak dene birde bilmiyorsan anakarttan gelen kablonun hani o delikli takam yeri varya işte onun birincisi slave ikincisi master dir Master: İlk Seçilecek olandır. Slave: İkinci olarak seçilecek olandır.
denerim..bilmiyodum

---------- Eklendi @ 10:43:30 ---------- Yazıldı @ 10:40:13 ----------

arkadaşlar Sorun tam olarak şöyle,,yeni nesil hard disk yandı..eski nesil 2 tane hard diskim wardı onlardan birini taktım format attım pc açıldı fakat Gb si az olduğu için dierinide takmak istedim Biosta gözükmüyor ve pc açılmıyor ..ondada vindows kurulu olduğunu tahmin ediyorum sorun ondan olabilirmi ::ondansa nasıl çözerim Ondan deilse Neden 2 hard diski okumuyor :(

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
denerim..bilmiyodum

---------- Eklendi @ 10:43:30 ---------- Yazıldı @ 10:40:13 ----------

arkadaşlar Sorun tam olarak şöyle,,yeni nesil hard disk yandı..eski nesil 2 tane hard diskim wardı onlardan birini taktım format attım pc açıldı fakat Gb si az olduğu için dierinide takmak istedim Biosta gözükmüyor ve pc açılmıyor ..ondada vindows kurulu olduğunu tahmin ediyorum sorun ondan olabilirmi ::ondansa nasıl çözerim Ondan deilse Neden 2 hard diski okumuyor :(
dediğim gibi master slave ayarını yapmalısın bide arkasında bişey takılmayan boş pimler vardır o pimlerde plastik bişey vardır onun yerini değiştir öyle dene

ümran

Üye
    Konu Sahibi
dediğim gibi master slave ayarını yapmalısın bide arkasında bişey takılmayan boş pimler vardır o pimlerde plastik bişey vardır onun yerini değiştir öyle dene
arkadas yaptım oldu Cok saol Allah Razıl olsun Senden :) ama hardi disk gitti içindekiler silindi :(

brs.kzlky

brs.kzlky

Üye
hocam günler önce kendimi yırttım pim olayını anlatmak için :) demekki ben o kadar açıklayıcı olamamışım :)

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
arkadas yaptım oldu cok saol allah razıl olsun senden :) ama hardi disk gitti içindekiler silindi :(
yardimci olduysam en mutlu bana ama içindekiler nasil gitti anlamadim gerçekten benim söyledikelrimle alakasi yok içindekilerin gitmesinin belkide gerçekten içinde bir şey yoktur eğer içindekileri silmediysen yada format atarken biçimlendirmediysen gitmemesi lazimdi sağ tikladğin zaman dolu yer olduğunu görüyorsan gizli dosyalari aç kolasör seçeneklerinden bide öyle dene k.g

---------- Eklendi @ 18:12:57 ---------- Yazıldı @ 18:12:03 ----------

hocam günler önce kendimi yırttım pim olayını anlatmak için :) demekki ben o kadar açıklayıcı olamamışım :)
BENİM ANLATIMIMDA ÇOK SAĞLIKLI SAYILMAZ:) :) (Bkz.
arkasında bişey takılmayan boş pimler vardır o pimlerde plastik bişey vardır onun yerini değiştir) :) :)

brs.kzlky

brs.kzlky

Üye
bir adı var onun ama aklıma gelmiyor bi türlü :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt