ama arkadaşlar windows kurulu ..tekrarmı kurmam gerekiyor ?
ntldr sorunu bundanmı kaynaklanıyo boşuna format atmayalım ?

driver çakışması gibi sorunlardan sistemin reset atması ve mavi ekran hatası vermesi gayet normal şeyler. Formatlayın geçer. Fakat her mavi ekran hatası format ve sistem tabanlı olmayabilir. Eski tip harddisklerde daha çok görülen birşeyde vardır ki o da harddiskin girişlerinin orda bir tırnak vardır. alt üst iki tane diş e girmiştir. onu sağa sola kaydırarak harddisk in çalışma hızını ayarlarsınız. Bilgisayarınızın diğer parçalarına da uyum sağlamasına yarar ve bazı format sorunlarını ortadan kaldırır.denerim..bilmiyodumMaster Slave ayarı hakkında bir bilgin varmı o ayarı yaparak dene birde bilmiyorsan anakarttan gelen kablonun hani o delikli takam yeri varya işte onun birincisi slave ikincisi master dir Master: İlk Seçilecek olandır. Slave: İkinci olarak seçilecek olandır.
ndansa nasıl çözerim Ondan deilse Neden 2 hard diski okumuyor 
dediğim gibi master slave ayarını yapmalısın bide arkasında bişey takılmayan boş pimler vardır o pimlerde plastik bişey vardır onun yerini değiştir öyle denedenerim..bilmiyodum
---------- Eklendi @ 10:43:30 ---------- Yazıldı @ 10:40:13 ----------
arkadaşlar Sorun tam olarak şöyle,,yeni nesil hard disk yandı..eski nesil 2 tane hard diskim wardı onlardan birini taktım format attım pc açıldı fakat Gb si az olduğu için dierinide takmak istedim Biosta gözükmüyor ve pc açılmıyor ..ondada vindows kurulu olduğunu tahmin ediyorum sorun ondan olabilirmi :ndansa nasıl çözerim Ondan deilse Neden 2 hard diski okumuyor
![]()
arkadas yaptım oldu Cok saol Allah Razıl olsun Sendendediğim gibi master slave ayarını yapmalısın bide arkasında bişey takılmayan boş pimler vardır o pimlerde plastik bişey vardır onun yerini değiştir öyle dene
ama hardi disk gitti içindekiler silindi 
yardimci olduysam en mutlu bana ama içindekiler nasil gitti anlamadim gerçekten benim söyledikelrimle alakasi yok içindekilerin gitmesinin belkide gerçekten içinde bir şey yoktur eğer içindekileri silmediysen yada format atarken biçimlendirmediysen gitmemesi lazimdi sağ tikladğin zaman dolu yer olduğunu görüyorsan gizli dosyalari aç kolasör seçeneklerinden bide öyle dene k.garkadas yaptım oldu cok saol allah razıl olsun sendenama hardi disk gitti içindekiler silindi
![]()
BENİM ANLATIMIMDA ÇOK SAĞLIKLI SAYILMAZhocam günler önce kendimi yırttım pim olayını anlatmak içindemekki ben o kadar açıklayıcı olamamışım
![]()
(Bkz.