Öneri Arkadaşlar PC'im 2 haftadan Beri Ötüyor Neden Sizce (Pc Tozu)

Sponsorlu Bağlantılar

Artreverans

Artreverans

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar PC'im 2 haftadan Beri Ötüyor Neden Sizce (Pc Tozu)
Arkadaşlar 2 haftadan beri pc'im fişe taktığım anda kasanın dııııııı diye ses çıkartıyordu. Nette araştırdım kasanın tozlanması nedeniyle öter diye bi makale okumuştum. Bugün kasanın vidaları söktüm ve inanılmaz derece de toz vardı. Tozu elektrikli süpürgeyle çektim kasayı toplamadan bide fişe takayım dedim taktım ancan kasa gene ötüyordu sesi dinledim sesin kaynağı sanırım kasanın vantilatörden geliyor tam olarak o parçanın adını bilmiyorum foto çektim aşağıda ama pervanesi vardı ve bir sürü kablo ona gidiyordu vidaları vardı ama ben kendime güvenemedim çünkü baya kablo ona gidiyor. Bide toplayamam diye korktum.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
ramleri çıkar tak deneramleri çıkar tak dene

Artreverans

Artreverans

Üye
    Konu Sahibi
Ramler tam olarak nerede kardeş.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
şu büyük fan var ya ortada mavi olan onun hemen sağında 2 tane takılı yeşil renkde çipe benziyor ortalama 20 cm uzunluğunda dik olarak yerleştirilmiş vaziyette. Daha çok cetvele benziyor.

Artreverans

Artreverans

Üye
    Konu Sahibi
İyide ramden ses gelmiyor ki fandan ses geliyor yukarda resimde okla gösterdim oradan ses geliyor.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
sesin oradan gelmemesiyle alakası yok ses soruna işarettir ve herhangi bir parçanın sıkınti çıkardıği anlamına gelir yani her parçadan ayrı ses çıkmaz sıkınti bence ramde benimde öttüğu zaman çıkartıp biraz bekleyip takıyorum açılıyor.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Kasadan gelen sesin fan sesi olduğuna eminsen powerın içini sök ve fanı temizle. İçine çok fazla kablo gidiyor ama senin kablolarla işin yok, powerın içi düşündüğün gibi değil açıp fanı temızleyebilirsin. Kasadan dıııt diye ses geliyor ve PC açılmıyorsa RAM'lerini söküp temizleyip tekrar takabilirsin.

Artreverans

Artreverans

Üye
    Konu Sahibi
Şuan kasadan halan daha dııııt se geliyor ama pc açılıyor. Biraz daha nette araştırdım O parçanın adı PSU (Güç kaynağı) kasadaki tüm donanımın elektriği aldığı parçası olduğunu buldum. Resimde okla gösterdiğim yer tam olarak.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bilgisayarı kullanabiliyorsun ama kullanırkende mi ötüyor

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
çok garip ilk defa böyle birşey duyuyorum anormal bir durum. Normalde bilgisayarın düğmesine basarsın ses gelir bilgisayar çalışır ama ekran siyah kalır görüntü gelmez ya da siyah ekranda beyaz yazılı hata verir.