arkadaşlar dizüstü bilgisayarım oyun oynarken kapanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar dizüstü bilgisayarım oyun oynarken kapanıyor
arkadaşlar bilgisayarımın markası acer 6930g oyunu açarken fandan çok ses geliyor ve 5 dk sonra kapanıyor oyun gta 4 test driver unlimited 2 call of duty 7 gibi oyunlarda yapıyor bu hata yı

bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm adam dediki ısınıyorsa çip seti falan değişmesi gerekiyormuş buda 180-200 lira arası değşiyormuş arkadaşlar acaba değiştirsemmi?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Benim anlamadığım şu ki oyun Laptopu olmayan bir bilgisayar da, GTA IV, Test Drive Unlimited 2, Call of Duty 7 gibi oyunları oynamaya çalışıyorsunuz. Bu oyunlar, yüksek sistem gereksinimi istediği için buna bağlı olarak da bilgisayarınızda ki donanımlara aşırı yüklenme olur ve ısınma problemleri olur. Fandan da ses gelmesinin nedeni fanın ısınmasındandır. Çünkü ısındığı için bu sesi çıkartır ve sıcak hava üflediği, diğer donanımları da soğutamadığı için Laptopunuz aşırı yüklenmeden dolayı kapanabilir.

Bu gibi yüksek sistem gerektirecek oyunları oynamak istiyorsanız, Masaüstü bilgisayarlarını tercih etmelisiniz. Benim de tavsiyem budur. Ayrıca ısınmanın Chipset ile ilgisi yoktur. Chipset değişince problem çözülmeyecektir. Bilgisarınızda ki Chipset zaten Acer6930g'nin kullandığı en iyi Chipsetler'den biridir. Bilgisayarcılar para kazanmak için her türlü şeyi söylerler.

3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
hmm sağol kardeş 2 sene önce teknosadan almıştım en iyi oyun bilgisayarı diye bunu önerdiler orda masaüstü bilgisayarım var diye laptop aldım bnde :S önceden böyle yapmıyordu call of duty serisini medal of honor serisini sorunsuz oynadım ama şimdi cod 7 yi yüklediğimde bilgisayar kapanıyor .S sorun fan ise değiştirmelimiyim garantiside bitti bilgisayarın

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Teknosa'dan ürün almanızı tavsiye etmem. Bir ürünü satmak için elinden geleni yaparlar. Ayrıca oyun bilgisayarı dedikleri Acer6930g, HP, Asus, Compaq gibi normal bir Laptoptur. Acer'ın Laptopları oyun için kullanılmaz. Acer'ın masaüstü oyun bilgisayarları performans açısından iyidir.

Ayrıca fan taktırmak yerine soğutucu bir Stand almanızı tavsiye ederim. Fiyatları da 15-30 TL arasında değişir. Fan taktırdığınız zaman işçilik parası da alacağı için fiyat artacaktır. Soğutucu Standler'in resimlerine ve videolarına bakabilirsiniz.

[video=dailymotion;xel52y]http://www.dailymotion.com/video/xel52y_laptop-soyutucu-stand_shortfilms[/video]

[video=dailymotion;xbft75]http://www.dailymotion.com/video/xbft75_rexpo-700_tech#from=embed[/video]

3onur5

3onur5

Üye
    Konu Sahibi
çok sağol kardeş yardımların için bugün spariş verdim bimeks ten bi soğutucu inş sorun ortadan kalkar kalkmassada yeni pc şart :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt