musicianfaruk
Üye
-
Konu Sahibi
-
Telefonumu satmaya yada takasa vermeye hiç kıyamıyorum . Ama çözümüde yok gibi . Hani ben gidip yine kayıt ettirmeye kalksam her 6 ayda bir aynı sorunu olucak . Sonuç olarak eğer eski 3g si olan bi telefonun imeisini benim telefonuma çakarlarsa ve sorun olmayacaksa veririm parasını hallederim . Ama eğer sorun olma ihtimali devam ederse üzüle üzüle vericem telefonu ve türkiye cihaz bi telefon alıcam . Bidahada yurtdışı cihaz asla
Siz 3gli bi telefona internete bile giremeyen bir telefonun imeisini yüklerseniz hemen anlaşılır...Ve bildiğim kadarı ile Npkialara imei klonlanmıyor...Ellerindeki eski (5110, 3310 v.b) yada kullanılmayan telefonların IMEI'lerini çakıyorlar genelde bu tip yurtdışı telefonlara.
Sonra başka bir müşteriye yine yurtdışı telefon satarken yine bilerek/bilmeyerek o eski (sizin için kullandıkları) telefonun IMEI'sini çakıyorlar. Böylece aynı IMEI'den iki kere kullanılmış oluyor ve bu da operatörler tarafından tespit ediliyor.
Götürüyorsunuz, yine başka bir telefonun IMEI'sini çakıyorlar. Sonra da sizin için kullandıklarını unutup aynı IMEI'yi başka bir telefona daha çakıyorlar. Yine aynı sorun oluyor. Böyle uzayıp gidiyor.
Sonuç;
Yurtdışından getirilen telefonu varsa kendinizin yada bir tanıdığınızın pasaportuna kaydettirin.
Kutusuz, açık, yurtdışı yada ikinci el telefon alırken mutlaka ekranda görünen IMEI ile kasanın arkasındaki IMEI'yi karşılaştırın.
Telefonumu satmaya yada takasa vermeye hiç kıyamıyorum . Ama çözümüde yok gibi . Hani ben gidip yine kayıt ettirmeye kalksam her 6 ayda bir aynı sorunu olucak . Sonuç olarak eğer eski 3g si olan bi telefonun imeisini benim telefonuma çakarlarsa ve sorun olmayacaksa veririm parasını hallederim . Ama eğer sorun olma ihtimali devam ederse üzüle üzüle vericem telefonu ve türkiye cihaz bi telefon alıcam . Bidahada yurtdışı cihaz asla
Siz 3gli bi telefona internete bile giremeyen bir telefonun imeisini yüklerseniz hemen anlaşılır...Ve bildiğim kadarı ile Npkialara imei klonlanmıyor...
Problem orda zaten . Kaydı yapan kişiye ulaşamıyorum ve telefonum kapandı . Kadıköyde kayıt yapan birine rastlarsam yaptırıcam . Ama sorun çıkaracaksa yada riski varsa direk verip türk cihazı alıcam
Gittim kadıköye bi çok telefoncu gezdim . Adamlar şaşırmış resmen . En ucuz kayıt işlemi 250 TL dediler . Yuh ya yuh yani . Ki onunda nasıl olduğu meçhul . Sorun çıkarmı diyorum ilerde yok çıkmazda efendim çıkarsa gelde . Kardeşim sorun orda zaten ben tekrar sana gelmek istemiyorum diyorum ; abi ben yapmıyorum kaydı bende birine yaptırıyorum dedi . E dedim neyse galaxy s 2 yada n9 la falan takas edeyim dedim . Tutmuş bana diyoki senin cihazı 500 e sayarım . Şaka gibi bişey ya Vermedim telefonu . Vermemde . Beklerim bi şekilde tanıdık bulursam kendim kaydettiririm bulamazsamda makul şekilde kabul edene takas ederim . Resmen rant mekanı , üçkağıtçı mekanı olmuş kadıköy
Gittim kadıköye bi çok telefoncu gezdim . Adamlar şaşırmış resmen . En ucuz kayıt işlemi 250 TL dediler . Yuh ya yuh yani . Ki onunda nasıl olduğu meçhul . Sorun çıkarmı diyorum ilerde yok çıkmazda efendim çıkarsa gelde . Kardeşim sorun orda zaten ben tekrar sana gelmek istemiyorum diyorum ; abi ben yapmıyorum kaydı bende birine yaptırıyorum dedi . E dedim neyse galaxy s 2 yada n9 la falan takas edeyim dedim . Tutmuş bana diyoki senin cihazı 500 e sayarım . Şaka gibi bişey ya Vermedim telefonu . Vermemde . Beklerim bi şekilde tanıdık bulursam kendim kaydettiririm bulamazsamda makul şekilde kabul edene takas ederim . Resmen rant mekanı , üçkağıtçı mekanı olmuş kadıköy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?