Arkadaslar beni cileden cikaran sorun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
turko9999

turko9999

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar beni cileden cikaran sorun
arkadaslar lutfen yardim edin. Pcyi yeniden baslatinca no bootable device seklinde hata verdi. sirasiyla xp ve w7 kurdum. Kurulum yapilirken hdd ler gozukuyor ama pc acilirken no bootable device diye hata veriyo. 2 partition var 1.de dunya kadar belgem var. dolayisiyla sadece 2ye format atabildim. Bu arada pc dell inspron 6400. Tum telefonun yedegi flan da icinde lutfen yardim.hdd Kablosuyla ilgili sıkıntı yok olsa xp kurulurken hdd bagla diye sorardi. Gparted ile kurtarmaya calistim onu da yapamadim. off off off...

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
No bootable device --insert boot disk and press any .. Bu hatayımı alıyorsun? pc açılırken bios a gir ve default yap tekrar aç. açılmaz ise tekrar gir bios ve hdd ye bak HDD1/SSD1 : NONE yazıyorsa hdd gidiyor demektir. sorun çözülmez ise kurtarma kısmına geçeriz.

turko9999

turko9999

Üye
    Konu Sahibi
No bootable device --insert boot disk and press any .. Bu hatayımı alıyorsun? pc açılırken bios a gir ve default yap tekrar aç. açılmaz ise tekrar gir bios ve hdd ye bak HDD1/SSD1 : NONE yazıyorsa hdd gidiyor demektir. sorun çözülmez ise kurtarma kısmına geçeriz.

Yanliz bu dellin biosu bi degisik ben burda hic bise bulamiyorum

----------Eklendi @ 01:11:28 ---------- Yazıldı @ 00:59:48 ----------

yani ona benziyo no bootable device yaziyo

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
biosu sıfırla sıfırlamayı bılıosan anlatıyım kasanın içini aç iyice bak içine orda küçük bir pil olur saat pillerinden daha büyük bir pil onu çıkar bi 10-15 sn sonra tekrar tak bıde ole çalıştırmayı dene açılacaktır

Symbianist

Symbianist

Üye
Hiren boot indirip dosyalarını kurtarabilirsin. Ondan sonra da toptan format at derim ben.

NiTr[O]gEn

NiTr[O]gEn

Üye
Bios değişik diyorsan bir çözüm var belki tepki alacak ama Aç kasayı Anakarttaki bios pilini çıkar ve 30 sn. kadar bekle tekrar tak bios ayarları sıfırlanır ;)

MrExpert

MrExpert

Üye
biostan hdd kontrol et belki donanım lardan kaldırılmış olabilir ... hdd sok ve hdd imkanın varsa başka pc ye bağlayıp dene olmassa arkadaşın dediği pil taktiğini uygula...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt