''Arda, Emre'yi futbol diye oynar''

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sergio_Aguero

Sergio_Aguero

Üye
    Konu Sahibi
''Arda, Emre'yi futbol diye oynar''
Hıncal Uluç yine gündem yaratacak; "Fatih Terim, Benim liderim Emre dedi. Emre'de hangi liderlik vasfı olduğunu biri bana söylesin. Son 5 yıldır futbol yaşantısının yüzde 80'i sakat. Lidere bak!.."

- Ermenistan Milli Takımı, ancak Türkiye 2. Ligi'nde oynar. Sen bu takıma karşı iyi oynamıyorsan Siyasal gerilim vardı, rüzgar vardı" diye geçiştiremezsin

- Kimse kimseyi kandırmasın, biz iyi takım değiliz. EURO 2008'de yarı final oynadığımız halde iyi değildik. Cech o golleri yemese ne olacaktı!

- Bugünkü Fatih Terim, G.Saray'ı, Avrupa şampiyonu yapan ve 2002'deki Dünya üçüncüsü takımın temelini hazırlayan Fatih Terim değil

- Oliver Kahn için Bayern Münih, Alman Milli Takımı ile jübile maçı oynadı. Terim, Hakan için ne yaptı... Tugay hangi hizmeti yaptı, Hakan ile karşılaştırılacak Ona jübile yapıyorsun Hakan'a teşekkür etmiyorsun

- Fatih Terim, 'Benim liderim Emre' dedi. Emre'de hangi liderlik vasfı olduğunu biri bana söylesin.

- Son 5 yıldır futbol yaşantısının yüzde 80'i sakat. Lidere bak.

Türkiye siyaset ile futbolun iç içe geçtiği karşılaşmada Ermenistan'ı mağlup ederek elemelere galibiyetle başladı. Millilerin ortaya koyduğu futbol genelde beğenilmedi. Tansiyonu yüksek bu maçtan iyi futbol beklemek doğru mu?

Neticede bu bir Dünya Kupası eleme maçı ve de senin açılış maçın. Tabii ki iyi futbol bekleyeceğiz. Üstelik de senden çok zayıf bir rakip önünde... Galatasaray, Çatladıkkapıspor'la maç yapıyorsa o günkü siyasal durum ne olursa olsun, ben Galatasaray'dan iyi futbol beklerim. Siyasal durum ayrı. Ermenistan Milli Takımı, Türkiye 2. Ligi'nde oynar ancak. Zaten de oyuncuların çoğu Rusya 2. Ligi'nde oynuyor. Türkiye ligi ile Rusya ligini karşılaştırırsan, bizim ligimiz daha önde olduğuna göre Türkiye'den daha iyi futbol beklemek normal. Sen bu takıma karşı iyi oynayamıyorsan bunu 'siyasal gerilim vardı, saha kötüydü, rüzgar vardı' diye geçiştiremezsin. Zaten Fatih Terim'in de böyle bir iddiası yok. Maç sonrası hiçbir şeye bağlamadı.

Niye iyi oynamıyoruz?
Biz iyi değiliz ki aslında!.. Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynadığımız halde iyi değildik. Kimse kimseyi kandırmasın. Ben hep bunu söylüyorum. Avrupa futbolu nerelerde? Şu açılış maçlarını bir hatırla; İngiltere, Andora'yı güç bela yeniyor. İtalya, Kıbrıs'tan son dakikada kurtuluyor. Litvanya, Romanya'yı 3-0 yeniyor. O Romanya neydi? Avrupa'da herkes herkesi yeniyor. Britanya futbolu bitmiş. Bu durum küçük takımlar iyi futbol oynayıp, yukarı gelmesinden kaynaklanmıyor; yukarıdakiler kötü oynuyor.

FIFA, geçen hafta klasmanını açıkladı. Biz onuncuyuz dünyada ve bizim Avrupa'da elediğimiz Çekler ve Hırvatistan'da bizim üstümüzde olarak onuncuyuz. Biz 10. olacak büyük bir başarıya ulaştığımızdan değil. Yukarılarda kimse kalmadı. 'Brezilya, Brezilya' dedikleri 6. şimdi. Dünya futbolunda büyük bir gerileme var. 2004 Avrupa Şampiyonası, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda aklında kalan bana bir maç söyle!.. 'Hıncal ağabey bu maç müthiş güzel bir maçtı?'

Türkiye-Hırvatistan maçı sayılabilir. Son ana kadar heyecan içindeydi.
Çok müthiş bir maç mıydı? Son dakikaları keyifli olabilir. O kadar. Çek maçı da. Geçen hafta Şampiyonlar Ligi kura çekiminde FIFA tarafından dünyanın en iyi kalecisi ilan edilen Cech, golleri yemeseydi biz neredeydik? Biz mi attık o golleri, Cech mi yedi? Dünyanın en iyi kalecisinin yediği gollerle biz yarı finale gelmişiz. O zaman yani abartmayalım. Dünya Kupası'nın ardından "Sevinmeyin üçüncülüğe, biz şampiyonluğu kaçırdık" dediğim zaman bana "Vatan haini" dediler. 2008'de göbek atmayalım yarı finale. Final oynamalıydık. Hatta kazanmalıydık. O kötü Yunanistan 2004'te kazandı da biz 2008'de niye kazanmayalım? Bizde garip bir şekilde böyle küçük sonuçlara zil takıp bayram yapma ve buna bağlı olarak da kendimizi çok büyük ilan etmeler falan var ama öte yandan da ödümüz kopuyor. 'Dünya üçüncüsüyüz, Avrupa üçüncüsüyüz' imajı yıkılacak diye. Biz Avrupa üçüncüsü falan değiliz. Üçüncülük maçı oynanmadı. Kimse kimseyi kandırmasın. Böyle bir üçüncülük yok. Evvelden vardı, şimdi oynanmıyor. İki takım da kendi kendini 3. ilan ediyor. Aslında Avrupa üçüncülüğü de bir şey değil. Tekrar söylüyorum şu ortamda iyi hazırlanmış, iyi seçilmiş Türkiye, Avrupa Şampiyonu olur. Çok rahat olur.

Nerede hata yapıyoruz? Niye dünya futbolundaki düşüşü kendi lehimize çevirip şampiyonluklara imza atamıyoruz?
2002'de Şenol Güneş'in korkaklığına kurban gittik. Türkiye'nin dünya şampiyonu olacağına Şenol Güneş inanamadı. Öyle inanamadı ki ben aylar öncesinden "Dünya futbolunda büyük bir düşüş var. Biz burada şampiyon oluruz" dediğim zaman bunu 'Hıncal Uluç, Türkiye'nin dünyadaki yerini anlatmıyor. Bana saldırmak için zemin hazırlıyor' diye yorumladı. Düşüncesi buydu. Bu kafadaki bir teknik direktör ile ancak onu yapabilirsin.

Şimdi; bugünkü Fatih Terim, 2000 yılında Galatasaray'ı Avrupa Şampiyonu yapan ve de 2002'deki dünya üçüncüsü takımın temelini hazırlayan Fatih Terim değil. Çok hak ederek gittiği İtalya'da umduğunu bulamadı. Fiorentina'dan kendi hatasıyla erken ayrıldı bence... Fiorentina'ya kupayı aldırırdı ve İtalya'daki ilk senesinde İtalya Kupası'nı kazanmış bir antrenör olarak kariyerine çok önemli bir başarı koyabilirdi. Ama Milan'a gitmeyi tercih etti. Milan'daki iç çatışmalara kurban olarak takımın başından alındı. Görevden alınmadı. Fatih Terim, Türkiye'ye geldiğinde Milan'ın maaşlı adamıydı ve bugün tartışılan paradan da fazlasını alıyordu. Daha da 2 sene alacaktı. Ama döndükten sonra Fatih Terim o eski Fatih Terim olamadı.

İki sebepten olamadı bence... 1- Milan'dan bu kadar kısa zamanda ayrılmayı hazmedemedi. İtalya Ligi'nin dünyadaki popülaritesini biliyor. Kafasında İtalya'da kendisini ispatlama düşüncesi hep var. Bunu atamadı. Bu yüzden de Türkiye'deki işlere konsantre olamadı. Gerek Galatasaray'daki başarısızlığının, gerekse milli takımdaki başarısızlığının sebebi bu. Dünya Kupası'na götüremedi A Milli Takımı. O dönemde çok tatsız İsviçre maçı olayları var. Fatih Terim'in başarılı olması kafasında yoğunlaşmasına bağlı. Bunun dışında Fatih Terim bir takım takıntılara sahip olmaya başladı. Bunun sebeplerini de bilemiyorum. Mesela bir Hakan Şükür olayı yaşadık. Bütün Türkiye dışlamışken Galatasaray'ın neredeyse kapısından içeri giremezken, adamı aldı Malta maçında doğrudan ilk 11'e koydu. Hakan da ona 4 golle teşekkür etti, böyle de bir dönüş yaşadı. Sonra o Hakan'ı durup dururken, hiçbir gerekçe açıklamadan, özel maçlarda bile oynatmaz oldu. Milli Takım'ın santrforu yokken üstelik... Hakan'ın yerine birisini koyarsın tamam ama Hakan'ın yerine koyacak adamın yok. Denediğin bütün adamlar dökülüyor. Milli Takım'ın santrforsuz kalması pahasına Hakan'ı dışladı. Ortaya makul bir sebep koymadığın zaman ben buna 'Takıntı' diyorum. Dünya Kupası eleme maçlarından 1 hafta önce Bayern Münih, Alman Milli Takımı ile oynadı, Oliver Kahn'ın jübilesini yapmak için. Oliver Kahn, Alman futbolu için bir ise Hakan Şükür, Türk futbolu için 10. Biz Hakan'a ne yaptık? Fatih Terim, Hakan'a ne yaptı? Tugay'a jübile yapmadı mı Fatih Terim? Tugay, Milli Takım'a hangi hizmeti etti Hakan ile mukayese edilecek? Sen İngiltere'de futbol oynamaya devam ederken jübile yaptırıyorsun da Hakan'a teşekkür etmek aklına gelmiyor.

HALİL'İ ÖLDÜRÜYOR
Avrupa kökenli futbolculara ısınamadığını düşünüyorum. Sanki onları göstermelik oynatıyor ve üzerlerinde de ısrar etmiyor ve unutuyor. Şu Mevlüt'ü bir teknik direktör yok etmek istese ancak böyle ederdi. Avrupa Şampiyonası'ndaki 1. maçta ilk 11'de oynattı, bir daha unuttu. Ermenistan maçında ilk 11'de sahaya sürdü ve ikinci yarının başında oyundan aldı. Ermenistan maçında bana sorarsan daha iyi oynayan forvet Mevlüt'tü; Semih değil. Türkiye'nin iki tane gol pozisyonu var o ana kadar, ikisi içinde de Mevlüt vardı. Semih o ana kadar yoktu maçta? Ama tık Mevlüt'ü dışarı aldı. İkinci devre başlarken Mevlüt'ü dışarı alacağını adımı bildiğim gibi biliyordum. 'Türk Milli Takımı'nın tek pozisyona giren adamı bu' diyeceğine, onda ısrar edeceğine tıpkı Avrupa Şampiyonası finallerinde yaptığı gibi Mevlüt'ü kenara alıp öldüreceğini biliyorum. Halil'i de öldürüyor. Çağırma, ya da böyle muamele etme çocuğa. "Fatih hocanın yüzünden bıraktım Milli Takımı" dedi. Ne konuşarak ikna etmişse, geri getirdi yine harcıyor. Şimdi bunlar takıntı değilse nedir?

Buna karşılık Emre'yi çok tutuyor. Sakat da olsa, formsuz da olsa kadroda şans bulabiliyor.
O başka bir takıntı. "Benim liderim Emre" dedi maçtan önce. Fatih Terim, İstanbul'da iş alemine, girişi 5 bin dolardan liderlik dersi verdi. Emre de hangi liderlik vasfı olduğunu bana bir söylesin. Orta yapmayıp şut attığı için Arda'yı herkesin içinde fırçalayan Emre mi lider? Görüntü ekranda var. 'Arda, Emre'yi futbol diye oynar' bugün. Emre'nin tribünlere, dağlara, taşlara attığı şutlar var o maçta. Kendisine verilen kaç tane şut fırsatını, duran top, hareketli top fırsatını kullanamayan adam Arda'ya fırça atıyor. Bu mu lider? Türk medyasına küfür ederek Milli Takım kaptanına yönelik bir nefret yaratan adam mı lider? Türk Milli Takımı'nın kaptanlığı bu kadar ucuzladı mı? Kimsenin sevmediği adamı kaptan yapıyorsun. Kendi camiası, Galatasaray nefret ediyor adamdan. Bütün medya nefret ediyor. Oylasınlar bakalım Milli Takım'da seviliyor mu? Emre'yi kaptan seçer mi o takım! Ve de son 5 yıldır futbol yaşantısının, yüzde 80'inde sakat. Lidere bak!.. Yarın oynayıp oynamayacağı belli değil. "Bu benim liderim" diyorsa Fatih Terim, müthiş bir takıntısı var. Çünkü Emre tipik bir anti lider. Sevilmeyen, dinlenmeyen, desteklenmeyen, tutulmayan... 'Aziz Yıldırım'a hulus çakıyor' diyeceğim ama Emre hastalığı daha evvel başladı. Ben gerçekten Fatih Terim'i son yıllarda tanımakta güçlük çekiyorum. Seçtiği takımların doğru olduğunu söyleyemem. Anadolu'da genç, pırıl pırıl adam varken Milli Takımı İstanbul'a mahkum etmesini anlamıyorum. Fatih Terim keşfediciliği, yaratıcılığıyla ünlüydü. 2. kümeden adamlar bulur getirirdi. Milli Takım'a koyduğu zaman neredeydi Volkan? Sonra unuttu. İstikrarı da yok. Garip bir tavrı var. 'Bu adamlar ne diyorlar' diye bakıp, eleştirilerden yararlandığını da sanmıyorum. Kendisine biat eden yardımcıları bulmuş, ne derse he diyen. Hâlâ milli takımlar alt yapısı yok. Piontek, Milli Takım'ın başındayken ümit takımın başında Terim vardı ve bütün Türkiye biliyordu ki Piontek gidince Fatih gelecek.

Fatih Terim göreve geldiğinden bu yana Ümit Milli Takım'ın başında ben gidersen o gelir denen bir adam oldu mu? Kamuoyunun kabul ettiği böyle bir adam oldu mu? Ve de Piontek, Fatih'e çok büyük bir ders verdi. "Sen Ümit Milli Takım'ın hocasısın ama A Milli Takım'da da benim yardımcımsın." Bu ne demek yarın ben bırakınca sen o kendi takımınla beraber A takım olacaksın. Öyle hazırladı. Hani nerede Ümit Milli Takım'ın hocaları? Fatih'in yanında emir kulları var. Müfit hoca, Metin hoca, Oğuz hoca... Ağızlarını açmayan, tek kelime laf etmeyen, en büyük eleştirilerde dahi fikirlerini açıklamayan...

Çarşamba günkü (yarın) rakibimiz Belçika. Nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Belçika bizden çok farklı değil. Şu andaki Belçika, Avrupa'nın en kötü takımlarından biri. Çok kolay gol yiyor. Savunması felaket. Hakiki bir hücum oyunu oynarsak yenebiliriz. Biz Ermenistan karşısında hakiki hücum oynamadık. Ermenistan'da biz korkak bir oyun oynadık. İki santrforumuz hiç olmadı. Gökhan Gönül ile Hakan Balta'nın en büyük özellikleri Türkiye'nin en iyi hücum bekleri olması. Kaç tane hücuma katıldılar? Sonra Tuncay'ı alıp ikinci ön liberoyu koymasına ne demeli!.. Sen bu Ermenistan'dan korkuyor, 1-0'ı korumayı düşünüyorsan bitmiş zaten Türkiye. Ermenistan'a karşı çift ön libero oynayacaksam benim Dünya Kupası'nda ne işim var? Belçika maçını çok rahat almamız lazım. Hiç korkulacak bir takım değil. Eski Belçika ile alakası yok. Türk Milli Takımı, bu defa orta sıralardaki bir 1. Lig takımı ile karşılaşıyor. Bugünkü Belçika, Türkiye'de şampiyonluğa oynamaz. Rahat kazanmamız gerekiyor.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Konuşan ve yorum yapan adama bakarım HINCAL ULUÇ :D


Yorum yapmak bu adamı değerli kılar.
 

Dwyane_Wade

Üye
ben de katılıyorum...bu takımın lideri arda olmalı:oke:
 

KAFKAS KARTALI

Üye
Bence de arda olmalı.
Emre sönmüş yanardağ gibi.
 
arslansem

arslansem

Üye
:kop::kop::kop: müthiş doğru bi tespit
 
qurbuz

qurbuz

Üye
ARDA EMRE Yİ top diye oynar
 

SAMETTUFAN

Üye
Emre 2yüzlüdür zamanında transfer edilirken hiç 1 ücret almadan Galatasaray onu avrupaya transfer ettı ve şuan 5 kurus paraya fenere gitti. Aslında bölesi daha gzl oldu fenerin parasını yiyo işte :D oynadıgı da yok ztn :D Arda nın 1 röportajnda Emre ye 1 gönderme yapmıstı ztn gecen gunlerde "Ben has cimbomluyum baskalarına benzemem" dedi. tam da emrenın fenere geldıgı zamanda :D bu cocuk dediğini yapar cok az da olsa konusmuslugum da war cok iyi 1 insan ve oynadığı futbola da kımse 1 sey diyemez ztn hersey ortada. . .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
282
jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
345
jojo_va
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
657
Baydırman
jojo_va
Cevap
2
Görüntüleme
397
jojo_va


Üst Alt