Arama SÜzme

Sponsorlu Bağlantılar

miracle

Üye
    Konu Sahibi
Arama SÜzme
Merhaba arkadaşlar, soracağım soru hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Yaşım itibarıyla teknoloji uzağım (45 yaş). Cevaplarınızı biraz benim anlayacağım şekilde verirseniz sevinirim gençler.
Sorum şu: Öyle bir cep telefonu satın almalıyım ki. bu cep telefonunda kendim bir liste oluşturacağım. Bu listeye dahil şahısların numaraları beni aradığında telefonum çalacak, liste dışındaki ve gizli numara aradığında "aradığınız numaraya ulaşılamıyor" desin. Fakat biraz dikkat edilirse yalnızca benim listemdekiler aradığında telefonum çalsın diğerlerine yukardaki mesajı versin. Hiç tanımadığım numaraları ve gizli numaralara bu ulaşılamıyor cevabını versin. Şimdiden Teşekkürler gençler.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Symbian işletim sistemi tabanlı telefonlarda gelen aramaları engellemek için çeşitli programlar var fakat seni aramasını istemediğin kişilerin telefon numaralarını bilmenve programa girmen lazım. Yoksa telefon numarasını yazmadan engelleyemezsin.

Bu işi ciddi şekilde düşünüyorsan GSM operatörünün yetkilileri ile görüş belki buna olanak verirler. Eğer özel hat aldıysan yaparlar büyük ihtimalle. Ama normal abone hattı aldıysan sanmıyorumböyle birşete izin vereceklerini..

peugeot206wrc

Üye
Nokia telefonlarda bu özellik var adı da kapalı grup aramaları gibi bişi.

Gokhan43

Gokhan43

Üye
Böyle birşey biraz zor

miracle

Üye
    Konu Sahibi
Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.

tameriscen

Üye
ARKADAŞIM (senide genç sayıyorum) arama engelleme programlarında beyaz liste bölümü var. yani sadece izinli numaraları giriyorsun diğerleri sana ulaşamıyor. ama ulaşamadığında "aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor" falan demez. direk meşgule atar. böyle bir şey var.

belki işine yarar.

miracle

Üye
    Konu Sahibi
Evet dediğinizi araştırdım. Sony Ericsson cep telefonlarının bir çok modelinde beyaz bir liste var. Numaraları giriyorsun. Girmediğin numaralara meşgul tonu veriyor. T630 modelini hemen aldım. Yardımın için teşekkürler arkadaşım.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Hayırlı olsun.

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
"ulasılamıyo" demesı ıcın operatore basvurup 1 lıste ıcın max 10 numara belırlemenız gerekıyo...yıllar once bana boyle soylemıstı turkcell...

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Jan 3 2006, 12&#58;11 PM) [post=243796]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Böyle birşey biraz zor
[/b][/quote]Aynen

abuvice

abuvice

Üye
Se telefonlarında liste harici arayanlar engellenebiliyor. Ama gizli no da bu engel olayı olmuyor..

miracle

Üye
    Konu Sahibi
Sony Ericsson telefonlar gizli numaraya da meşgul tonu veriyor. Ayrıca meşgulken telesekreter aktarı aktif ederseniz direk gizli numara yada listede olmayanlara telesekreter çıkıyor. Denedim. Sony Ericsson da bu özelliğin yıllar önceki modellerinde de var olduğunu öğrendim. Ama nokia telefonlarda yok.

Takipçi Satın Al

Üst Alt