Araç Kullanırken Baktığınız Son Şey Cep Telefonunuz Olabilir !

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Araç Kullanırken Baktığınız Son Şey Cep Telefonunuz Olabilir !
Cep telefonlarının hayatımızdaki yeri artması bazı sosyal sorunları da beraberinde getiriyor.

Cep telefonunun günlük yaşantımızda sık olarak kullanılmasının getirdiği sorunlar giderek artıyor.

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik gelişmeler içerisinde en büyük payı cep telefonlarının aldığını söyleyebiliriz. Geriye dönüp baktığımızda çok da değil 10 – 15 yıl öncesi cep telefonlarımız ile yapabileceklerimiz sınırlı iken, bugüne baktığımızda ise neredeyse bir bilgisayarın yapabileceği işlemlerle eşdeğer konumda olduğunu görmekteyiz.

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonlarımızı bir an olsun yanımızdan ayırmıyoruz. Özellikle de trafikte araç kullanırken sık sık kontrol edilen cep telefonları her yıl giderek artan kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Cep telefonu kullanımı konusunda yaşanan kazaların artması yetkilileri çoğu zaman sert önlemler almak zorunda bırakıyor.

Elbette alınan bu kararlar bizlerin yaşam güvenliği açısından oldukça önemli. Trafik terörüne kurban verdiğimiz insanlarımız bazen bir komşumuz, arkadaşımız hatta yakınımız olabiliyor. Uzmanlar araç kullanımı sırasında dikkati dağıtan sebeplerin en başında cep telefonu kullanımının geldiğini belirtiyorlar. Giderek artan bu tespitlerin sonucu bir çok sosyal proje hayata geçirilmiş vaziyette.

Avrupa ortalamasına göre ülkemizde yaşanan trafik kazalarının neredeyse yarıdan fazlası, direksiyon başında yapılan eylemlerden kaynaklandığı sonucunu gösteriyor. Bu konudaki sosyal projelerin arttırılması ve toplum bilincinin yeniden kazandırılması için çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yürütülüyor.

Son olarak internette bu duruma dikkat çekmek için gösterim rekorları kıran bir videoyu da hatırlatmakta fayda var. Videoyu sonuna kadar izlemenizi ve başlıkta da belirttiğimiz gibi bir anlık dalgınlık sonucu son göreceğiniz anın cep telefonu olabileceğinizi vurgulamak isteriz.

Lütfen Araç Kullanırken Cep Telefonunuzu Kullanmayınız !

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: ŞenolTÜRK, Kingmortall, nofear3458 ve 1 kişi daha

PriZm

PriZm

Üye
Video gerçekten başarılı olmuş tebrik etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall ve Nextman
Kingmortall

Kingmortall

Üye
Polis kontol noktasindan telefona konusarak gectigim gunden beri araba kullanirken mesaj bile atmiyorum artik :cool sonrasinda çek saga cek cek zu 244 saga cek :polis: 80 tl para cezasi yemiştim:scooter:

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Polis kontol noktasindan telefona konusarak gectigim gunden beri araba kullanirken mesaj bile atmiyorum artik :cool sonrasinda çek saga cek cek zu 244 saga cek :polis: 80 tl para cezasi yemiştim:scooter:
Ekipten arkadaşlara vermiştim zaten senin plakayı dikkat edin dedim :cool :ehe

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall

Üst Alt