arabistan da kırmızı gül yasakkk..!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
arabistan da kırmızı gül yasakkk..!

Arabistan'da kırmızı gül yasak

Suudi Arabistan yönetimi Sevgililer Günü'nde sevgililerin birbirine kırmızı gül almasını yasakladı..

Suudi Arabistan, tüm dünyada perşembe günü kutlanacak olan Sevgililer Günü'nde sevgililerin birbirine kırmızı gül almasını yasakladı.

Suudi basınında yer alan haberlere göre, İyiliği Teşvik ve Kötülükten Men Komitesi, başkent Riyad'daki çiçekçilere ve hediyelik eşya mağazalarına kırmızı renkteki her şeyi raflardan indirmeleri talimatı verdi. İsmi gizli tutulan bir çiçekçi, komite üyelerinin birkaç gün önce mağazasına giderek kırmızı gül satma yasağını tebliğ ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan'da din polisi her sene Sevgililer Günü öncesinde harekete geçerek mağaza sahiplerini uyarıyor; Sevgililer Günü'nde satışta olan kırmızı gül, kırmızı oyuncak ayı ve kalp şeklindeki her şeye el koyuyor ya da imha ediyor. Bu günde satıcılar ve garsonlar kırmızı giyinmekten kaçınıyor.

Sevgililer Günü öncesinde hediyelik eşyaların karaborsada normal fiyatının 3-4 katına satıldığı belirtiliyor. Okullarda da Sevgililer Günü'nde kıyafet denetimleri sıkılaştırılıyor ve öğrencilerin üzerinde bulunan kırmızı nesnelere el konuluyor.

Suudi yetkililer, Sevgililer Günü'nün bir pagan geleneği olduğunu ve evlilik dışı ilişkileri teşvik ettiğini savunuyor

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ben arabistanda büyümüş biri olarak hiç sasırmadım. adamlar o kadar geriki. hz muhammet zamanında kasıkmı vardı diyerek elle yemek iyorlar sonrada son model jiplere binip geziyorlar.
peki hz muhammet zamanında jip warmıydı?

yani kardesim bunlar geri kafalı kırmızı gülü yasaklasalar ne yazar.

c3r3n

c3r3n

Üye
gerçekten de çağ dışı kalmışlar.yazık yazık...

dreamgirls

dreamgirls

Üye
5-10 yıl sonra Türkiyede de yasaklanırsa hiiiiiç şaşırmam...
ne istiyolar kırmızı gülden... yazık

omayra

Üye
Emperyalizme karşı radikal bir yaklaşım

ouSahin

ouSahin

Üye
öle birşey Türkiye'de olmaz Türkiye milleti özgür bir millet buna izin verilmez

:)

mservank

mservank

Üye
öle birşey Türkiye'de olmaz Türkiye milleti özgür bir millet buna izin verilmez

:)

Aynen bence de olmaz.Saçmalamış millet türban geldi diye diğer İslam ülkesinde ne varsa buraya da geleceğini düşünüyorlar. Türkiye ile o ülkeleri nasıl karşılaştırıyorlar hala anlamış değilim.

white_pearls

white_pearls

Üye
BU YALAN ÇÜNKÜ BEN ARABİSTANDA YAŞIYORUM BÖYLE BİR YASAK KOYULMADI BABAM ANNEME BİLE ALDIIIIII:nono:

Altun.

Altun.

Üye
Arkadaşlar şu yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım turkiyede turban yada başörtüsü zaten wardı gelmedi. sadece üniversitelerde serbestlik sağlandı

serkan_kup

serkan_kup

Üye
herşeyi türkiyeyle bağdaştırmayı ne kadarda çok seviyorsunuz. Şunu kafanıza koyun ve içinizde rahat olsun üç buçuk atmayın bu ülke artık o eski karanlık günlere dönmez dönmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...