Apple'dan Olay Yaratacak Patent Başvurusu (tüm apple kulanıcıları okusun lütfen )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Apple'dan Olay Yaratacak Patent Başvurusu (tüm apple kulanıcıları okusun lütfen )
Apple yeni bir patent başvurusunda bulundu ancak bu patent bazı iPhone kullanıcılarını üzebilir. İlk önce bu patentin iPhone kullanıcılarını hırsızlardan ve izinsiz kullanıcılardan koruyacağını söyleyelim.

"İzinsiz kullanıcıları tanımlamak için sistemler ve metodlar" adı altındaki patent, Apple cihazlarını ayrıca jailbreak, hack, ya da SIM kartın çıkartılmasına karşı koruyor. Patentte yazanlara göre, telefonun başına jailbreak ya da hack gibi şeyler geldiğinde telefonun kamerası çalışıyor, fotoğraf çekiyor ve daha sonra bu fotoğrafı, konum bilgileriyle birlikte özel sunuculara gönderip, fotoğrafı telefondan siliyor. Böylece telefonun nerede olduğu kolaylıkla bulunabiliyor.

Patent izinsiz kullanıcılara karşı korusa da, bazı iPhone kullanıcılarının da telefonla yapacaklarını kısıtlayabilir. Ayrıca iPhone kullanıcıları, telefonlarının her an kameralarının çalışıp fotoğraf çekebileceğini ve bunu sunuculara gönderebileceğini bildiklerinde ne kadar rahat olabilecekler; orası biraz tartışmalı... Ayrıca işin içine Jailbreak olayının girmesi, Apple'ın jailbreak ile kırılmış bu telefonları kilitleme imkanına sahip olmasını da gündeme getirebilir...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum? yaa jailbreak olmasa kim alır telefonunu.

kemal21

kemal21

Üye
gerçekten iğrenç bir durum

Revengeful

Emekli Yönetici
Kendi kuyularını kazıyorlar:off:

kuwaie

kuwaie

Üye
hasssss......... :@

yenel

yenel

Üye
böyle iş olurmu ya :off:

ungood20

ungood20

Üye
Jailbreak sonucu acılan davada kullanıcı istediğini yapma ile sorumlu tutulamaz deniyordu.
Bu haber baya uzun vadede olacağı kesin gibi

Lacoste

Lacoste

Üye
ya yok ya yapamazlar :D

theceme

Üye
jailbreak banyoda çaplakken kendim yuklıyeceğım çeksin göndersin bakalım apple la :)

rapege

rapege

Üye
JB yasal olunca bunlar çekemiyor ben JB yaparım arkadaş sizede tavsiye ediyorum ve konum servislerinide kapattımı hiç kimse konumumu gönderemez :D

hk066

hk066

Üye
olmaz öylesey olmaz saçmalamıs apple arkadaslar

atakax

atakax

Üye
abi valla böle birsey çıkarsa açarım aletin içini gps antenini sökerim :@ bune ya olurmu böyle birşey oda olmadı androide geçerim direk :@

mustafa

mustafa

Üye
jailbreak çıkaran kişiler bunun önlemi zaten alır cfw ile :D

kemal21

kemal21

Üye
kesinlikle custom fw gerekecek

atakax

atakax

Üye
sırf apple bunu yaptı diye gıcık olur vazgeçerim iphone sevdasından cfw cıksada cıkmasada

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...