Apple, iPod telefonunu tanıttı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Apple, iPod telefonunu tanıttı
Bir haftadır çeşitli spekülasyonlara yol açan, Apple'ın Motorola ile ortaklaşa hazırladığı ROKR isimli iTunes destekli cep telefonu sonunda tanıtıldı. Uzun süredir Apple hayranları tarafından beklenen cep telefonunun tanıtımında iPod ailesine yeni katılan iPod Nano da tanıtıldı.


Bir hafta önce Apple tarafından çeşitli çevrelere gönderilen toplantı davetiyelerinde yer alan spekülatif mesajlar, dünya çapında tüm bilişim medyası tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Apple tarafından kullanılan sözcükler, pek çok kesim tarafından en azından iPod kadar büyük bir etki yaratacak yeni bir ürünün; büyük olasılıkla bir senedir beklenen ROKR isimli Apple/Motorola cep telefonunun habercisi niteliğindeydi.

Aradan geçen bir hafta sonucunda Apple beklendiği üzere ROKR isimli cep telefonunu ve yanında da yeni bir iPod olan iPod Nano'yu ve iTunes yazılımının 5.0 sürümünü tanıttı.

Beklentileri karşılamadı

ROKR E1 isimli iTunes destekli cep telefonu, Apple başkanı Steve Jobs'a göre yeni bir kategori yaratacak. Fakat ürün pek çok otoriteye göre beklentileri karşılamıyor. 512 MB flaş belleğe sahip ürünle hafızada boş yer kalsa bile 100 şarkıdan fazlası kaydedilemiyor. Bunun sebebi olarak ise telefonun yüksek kapasiteli iPod'ların satışlarında bir engel oluşturmamasının istenmesi gösteriliyor.

Üç bant GSM ve GPRS destekleyen telefonda VGA kamera, 262 bin renkli ekran ve gömülü stereo hoparlör bulunuyor. Sıra dışı bir kullanıma sahip iTunes yazılımının avantajlarından faydalanan ROKR E1'in beklentilerin aksine İnternet aracılığıyla Apple'ın iTunes müzik mağazasından şarkı indirememesi de bir başka hayal kırıklığı olarak niteleniyor. Aksine şarkılar sadece USB 1.1 bağlantısıyla bilgisayardan aktarılıyor. Apple yaptığı açıklamada ROKR E1'in yakın zamanda piyasaya çıkacak olan daha gelişkin telefonların ilk sürümü olduğunu vurguladı.ROKR E1'in ABD satış fiyatı 250 dolar.

Apple düzenlediği toplantıda ayrıca sabit disk tabanlı iPod mini'nin yerini alacak olan flaş bellek tabanlı iPod Nano'yu da tanıttı. Mini'nin boyut olarak üçte biri kadar olan Nano, renkli bir ekrana ve fotoğraf gösterebilme özelliğine sahip. 2 ve 4 GB seçenekleriyle gelen Nano'ların fiyatları 199 ve 249 dolar olarak belirlendi
 
Furkan96

Furkan96

Üye
COk iyi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt