Apple düşüşte

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Apple düşüşte
Piyasa değeri 166 milyar dolar eridi

Teknoloji devi Apple'ın ne zaman yeni bir ürünü çıktığında dünya genelinde mağazaları önünde kuyruklar oluşuyor. Belki de müşteri sadakati bakımından dünyanın en şanslı firması olan Apple satışlarında gösterdiği başarıyı son iki aydır borsada gösteremiyor. 19 Eylül'de 702.1 dolara yani tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan Apple hisseleri bu tarihten itibaren ses hızını aşan Felix Baumgartner misali serbest düşüşe geçti ve dün itibarıyla 525.6 dolara kadar geriledi. Hisselerdeki yüzde 37.5'lik bu düşüş şirketin yaklaşık iki ayda piyasa değerinin 166 milyar dolar eriyerek 494.5 milyar dolara gerilediği anlamına geliyor. Peki yatırımcı dünyanın en çok konuşulan markalarından birinden neden kaçıyor? Uzmanlar bunun görünen iki ana nedeni olduğunu belirtiyor. Öncelikle Çin'de iPhone üretimi yapan Foxconn'un iPhone 5 talebine yetişemediklerini açıklaması satış hedeflerine yönelik kuşkuları artırdı. Bunun yanında ikinci defa seçim zaferi kazanan ABD Başkanı Barack Obama'nın sermaye kazanç vergisini yüzde 15'ten 20'ye çıkarması bekleniyor. Apple'ın zirveyi gördüğüne inanan birçok yatırımcının vergi artışı öncesi topluca kar satışlarına başladığı belirtiliyor.

Kaynak:Haberturk

Ben 5 çıktıktan sonra apple ı takip etmez oldum nedense 5 soğuttu beni apple dan

kesinlikle haklısın bende yazın elimdeki 4s i sattım şimdi lumıa alıcağım
abi 3200 tl ye telefonmu alınır apple kendi elmasını yesin artık birazda

Ocean258

Üye
düşsün düşsün 3000 tl ye telefon satıyor dahada düşebilir.

5s le toparlamasi lazim yoksa ilerde apple 10,000 isci cikardi gibi haberler gorebiliriz

pirenuri

Üye
E bi zahmet dussun piyasada iphone 5 ten iyi bir suru telefon var(lumia920,s3,note2,onex+ ve dahasi)Ve bu iyi telefonlar senin urettigin telefondan asiri ucuzsa senin dusmen kacinilmaz

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aynen dediğiniz gibi arkadaşlar, bencede iPhone 5 kullanıcıları tatmin etmedi

Haydar

Emekli Yönetici
Forever

Bu Isler Elma Ile Olmuyor .. Manavi Genisletmen Lazim Apple .! =]

Nokia, Samsung, HTC Almis Basini Gidiyor ..

Sen Hala 4 Modelde Uzunluga Takmissin .. =]

Hayir Apple'in Tasarimcisinin Boyunun Kucuk Oldugunu Dusunuyorum Bazen .. =]

[ENGİN]

Üye
merdivenleri atlayarak çıkarsan yarısında dengeni kaybeder geri düşersin!

[ENGİN];5493777' Alıntı:

yok hacı nefesin daralır yaw Apple'ın da nefesi daraldı zahir

[ENGİN];5493777' Alıntı:

bizim milletimiz düşenin arkasından konuşmayı çok seviyo nedense, adamlar hala dünyanın en değerli şirketlerinden biri her şirketin iniş çıkışı vardır bence abartmaya gerek yok

Tepkiler: 4PuNiSHeR

[ENGİN]

Üye
bizim milletimiz düşenin arkasından konuşmayı çok seviyo nedense, adamlar hala dünyanın en değerli şirketlerinden biri her şirketin iniş çıkışı vardır bence abartmaya gerek yok
arkadaşım yorumunu yazıp geçersin abartmaya gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...