Apple, dünya genelinde 1 milyar aktif Apple cihazı olduğunu duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Apple, dünya genelinde 1 milyar aktif Apple cihazı olduğunu duyurdu
Apple, her sene daha da başarılı finansal sonuçlar almasını biliyor…

Apple, teknoloji dünyasında sadece cihaz satıcısı değil, aynı zamanda da teknoloji dünyasına yön veren isim olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Bir çok cihaz sunan firma, en büyük başarısını ise iPhone adındaki akıllı telefon modelleri ile kazanırken, ayrıca iPad tablet modelleri de tablet pazarının en güçlüleri olmakta.



Apple, geçtiğimiz Eylül ayında bir etkinlik düzenlemiş ve iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adındaki yeni akıllı telefon modellerini duyururken, ayrıca şimdiye kadarki en büyük ekrana sahip tableti iPad Pro’yu tanıtmış, ayrıca iPad Mini 4 adındaki yeni nesil mini modelini de gün yüzüne çıkarmıştı.

Firma 2015 son çeyrek, ya da 2016 mali yılı ilk çeyrek olarak Ekim – Kasım – Aralık aylarına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre firma şimdiye kadarki en yüksek iPhone satış rakamı olarak 74.8 milyon iPhone satışına imza attı.

Ayrıca firmanın aynı dönemde sattığı iPad tablet rakamı ise 16.1 milyon olarak gerçekleşti. Bu rakam geçtiğimiz sene aynı dönemde gerçekleşen 21.4 milyon iPad satışına göre önemli ölçüde düşüşe işaret ediyor.

Cupertion merkezli firmanın son çeyrek geliri ise 75.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Firmanın karı ise 18.36 milyar dolar oldu.

Apple’dan gelen bir başka duyuru da şu anda dünya genelinde 1 milyardan fazla aktif Apple cihazı olduğu yönünde. bu sayı içerisinde iPhone, iPad, iPod, Macbook, iMac, Apple Watch, Apple TV gibi cihazlar bulunuyor…

Apple, dünya genelinde 1 milyar aktif Apple cihazı olduğunu duyurdu - MaxiCep
 


Üst Alt