Apple CEO’su Cook, harita hatasını affetmedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Apple CEO’su Cook, harita hatasını affetmedi
[h=5]Dünyanın en değerli şirketi olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, göreve geldiğinden bu yana ilk kez yönetim kadrosunda kapsamlı bir değişime gitti.

Cook, bu kapsamda geçen ay tanıtılan ve iPhone5’te hatalara yol açan haritalama yazılımından sorumlu Scott Forstall ve Perakende Bölümü Başkanı John Browett’i görevinden aldı.
Büyük eleştiriler alan haritalama programının yanı sıra sesli komut sistemi Siri’den sorumlu olan, Mobil Yazılım Bölümü Başkanı Forstall’ın, yazılımlardaki hata nedeniyle şirket içinde büyük eleştiriler aldığı, bununla birlikte yine şirket içinde diğer yöneticilerle de tartıştığı belirtiliyor. Gelecek yıl şirketten ayrılmasına karar verilen Forstall’ın, bu süre içinde CEO Cook’a danışmanlık yapacağı, yani kızağa çekileceği belirtiliyor.

Bazı kaynaklar, Forstall ile ilgili pek çok rahatsızlık bulunduğunu, ancak kovulmaya giden sürecin başlangıcının, Cook’la atışması olduğunu belirtiliyor. Nitekim söz konusu yazılım hatası sonrasında gelen tüketici şikayetleri nedeniyle CEO Cook, Forstall’dan, Apple müşterilerinden özür dileyen bir açıklamaya imza atmasını istemiş. Ancak Forstall bunu reddedince açıklamanın altına kendi imzasını atan Cook, yöneticisini de gözden çıkarmış. Şirket içindeki kaynaklar bazı yazılımcıların Forstall yüzünden Apple’dan ayrılmak zorunda kaldığını, onun ekibinin, şirkette “en çok çalışanlar” diye nam saldığını belirtiyor.
Bu yönetim değişikliği sonrasında şirketteki bazı yöneticilere ek sorumluluklar verildi. Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden sorumlu olan Jony Ive, bundan böyle Apple’ın tüm yeni yazılım ve sistemlerinden denetlenmesi, onaylanmasından da sorumlu olacak.

bu konuda Tim Cook'u tebrik ediyorum,:apple:'a da bu yakışırdı zaten :)
:alkis[/h]

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Iyi Olmuss ..

Rezillikti Resmen ..

Bakalim Bu Yenileri Neler Yapacak ..

Bekleyip Gorecegizz .. =]

PriZm

PriZm

Üye
İyi olmuş :)

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Sarıoğlu Mapping & Navigation Systems %100 does not work :ehe :D :D AGADGAGASDFASDFSDAFA

aleranol

aleranol

Üye
iyi oldu be. şimdi iphone 5s veya 6ya odaklandim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...