Haber Apple, bombaları patlattı İOS 8 TANITILDI !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
afsinbeyyy

afsinbeyyy

Üye
    Konu Sahibi
Apple, bombaları patlattı İOS 8 TANITILDI !!!
Apple'ın iOS 8 ve fazlasını tanıttığı etkinlik sona erdi! İşte Apple'ın yeni sürprizleri...

Apple merakla beklenen iOS işletim sisteminin yeni sürümü iOS 8'i tanıttı. Apple San Francisco'da düzenlenen WWDC 2014 etkinliği ile yeniliklerini tanıttı. iOS 8'e oldukça yeni özellikler eklendi. Etkinlikte 100 milyon iPod Touch, 200 milyon iPad, 500 milyon iPhone satışı yapıldığı açıklandı. Geçen yıl 130 milyon yeni kullanıcı ilk Apple cihazı ile buluştu. Yeni kullanıcıların çoğu Androidcihazlardan terfi etti.

Tim Cook'a açıklamasında, yüzde 97 oranında kullanıcının iOS 7 işletim sistemini beğendiğini söyledi. Android'e göre en son sürüm mobil işletim sistemine iOS tarafında daha yüksek oranda geçiş yapıldı.

Resmen tanıtılan iOS 8'in geliştiricilere daha iyi olanaklar sunacağı söyleniyor. iOS 8'i tanıtan Craig Federighi, yeni işletim sisteminin bildirim sisteminin yenilendiğini açıkladı. Artık interaktif bildirim sistemi var ve bu sistem direkt olarak yukarıdan etkileşim sağlayabiliyor. iOS 8 Mail yazma sırasında diğer e-posta içeriklerine erişim imkanının yanısıra kilit ekranında farklı seçimler yapılabiliyor.

Direkt olarak bildirim üzerinde Facebook'ta beğenme gerçekleştirilebilmenin yanısıra dahili e-posta istemcisi gelişmiş kaydırma ve hızlı erişim özellikleri sunuyor. Spotlight özelliği ile uygulamalar aranabilecek, girilen içeriğe bağlı olarak hızlı bilgi edinme özelliği olacak. Bir metin yazarken ise otomatik öneriler olacak ve daha hızlı yazmak mümkün olacak.

Grup mesaj özelliği de olacak olan iOS 8 ile grup için birçok değişiklik yapılabilecek. Mikrofon butonu üzerinden sesli mesaj gönderilebileceği gibi, kişiler hakkında harita bilgileri alınabiliyor ve görüşmelere yeni kişiler eklenebiliyor. Ayrıca bu özellikte yapılan görüşmelerin görselleri bir arada tutulabiliyor ve yollanan sesli ve görüntülü mesajlar direkt olarak mesaj penceresinde görüntülenebiliyor. Sesli mesajlar cihazı kulağa tutunca açılabildiği gibi yollamak için de aynı yöntem kullanılabiliyor.

iOS 8 işletim sisteminin betası bugün başlatıyor.

CANLI ANLATIM

21:56 - Tanıtım sona erdi. Görünen o ki iWatch'la henüz tanışmayacağız. Ama elimizde bizleri fazlasıyla heyecanlandıracak bir iOS 8 var. iOS 8, iPhone 4S, iPhone 5, 5C, 5S, 5. nesil iPod touch, iPad 2 ve sonrası, iPad mini ve Retina ekranlı iPad mini'ye gelecek.

21:55 - Yenilikler son kullanıcı için daha hatasız, daha hafif, daha hızlı uygulamalar anlamına geliyor.

21:54 - Teknik detaylar konuşuluyor. Apple Swift adını verdiği, kendi geliştirdiği program lama dilinden bahsediyor.

21:52 - Metal sayesinde yeni cihazlar, 3D grafikleri daha verimli biçimde işleyebilecekler. Şu an oyunlarla donanımlar arasında kalın bir katman bulunuyor - bu ortadan kaldırılarak 10x hızlı öğeler sağlanabilir.

21:49 - Homekit sayesinde Internet Of Things, iPhone'a giriş yapıyor. iPhone artık evinizin ve garajınızın kilidini açabiliyor. Siri'ye uyuyacağınızı söylemeniz yeterli, iPhone'unuz kapılarınızı kilitleyip, termostatın seviyesini düşürüyor.

21:41 - Üçüncü parti uygulamalar, artık TouchID'den faydalanabiliyor. Camera API'sı da artık daha açık.

21:35 - Ve üçüncü parti klavye desteği sonunda iOS'a geldi!

21:32 - Uzantılar, uyarı merkezi widget'ları günün konuları arasında. Uyarı merkeziyle ilgili bir uygulama indirdiğinizde, widget'lar devreye giriyor.

21:31 - iOS 8'de geliştiricileri ilgilendiren pek çok yenilik var. Uygulama mağazasında da birçok yenilik var.

21:26 - Mac için yeni bir fotoğraf uygulaması da yolda. Önümüzdeki sene çıkacak bu uygulama, iCloud desteğiyle gelecek.

21:24 - Fotoğrafları düzenlemede artık daha kapsamlı seçeneklere sahipsiniz. Ve yaptığınız değişiklikler, diğer tüm cihazlarınızda görüntülenebiliyor.

21:23 - Photos ve iCloud, tüm fotoğrafların tüm cihazlardan görüntülenebilmesine olanak tanıyor.

21:18 - Family Sharing, bir aile ayarladıktan sonra fotoğraf akışlarınızı, paylaşımlı hatırlatma listelerinizi paylaşmanıza ve arkadaşlarınızı bulmanıza izin veriyor. Aile için yaptığınız satın almalar, tek hesapta bulunuyor. Bunun için aynı kredi kartını en fazla 6 kişiyle paylaşabiliyorsunuz.



21:16 - Health uygulaması, bir sağlık uygulamasından bekleyeceğiniz her özelliği sunuyor. Nike, NikePlus'ı Health ile entegre edecek...

21:12 - iCloud Drive, diğer uygulamaların içinden belgeleri açabiliyor ve orijinal sürümünün üzerine kaydedebiliyor. Belgelere Mac ve Windows'ta erişilebiliyor.

21:05 - Grup iMessage'larda, konum paylaşmada artık daha fazla kontrole sahipsiniz. Messages uygulaması, artık konu başlıklarında "Beni Rahatsız Etme" işlevini kullanmanıza izin verecek.

21:00 - Klavye Quictype ile güncellendi. Quicktype, iOS 8'de sonraki kelimeleri tahmin edebiliyor.

20:57 - Mesaj yazarken aşağı doğru sürükleyerek gelen kutunuza dönebiliyorsunuz.

20:55 - Çift dokunarak açık uygulamalara ve en son iletişim kurduğunuz kişilere ulaşabiliyorsunuz. Tek hareketle mesajlarınızı "okunmadı" olarak işaretlemeniz de mümkün.

20:51 - Sıra iOS 8'de. Craig sahnede ve iOS 8'in yeni özelliklerinden bahsedecek.

20:47 - OS X'in geliştirici önizleme sürümü, şu andan itibaren indirilebilecek. Tam ve ücretsiz sürümü ise sonbaharda ortaya çıkacak. Yaz aylarında herkese açık bir beta sürümü yayınlanacak.

20:42 - Mac artık aramaları kabul edebiliyor, mesajları gösterebiliyor. Telefonunuz evinizn başka bir odasında bile olsa bu işlevi kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz telefon numarası da çevirebiliyor.

20:41 - Airdrop artık iOS ve Mac arasında çalışabiliyor. Yani Mac ve iPad artık birbirlerinden haberdarlar.

20:35 - Masaüstü Safari, aramalarınızı yazarken onları Google gibi otomatik tamamlayabiliyor.

20:32 - Sıra e-posta istemcisinde. 5GB'a kadar olan e-postalarınızı Mac'lere göndermeniz mümkün.

20:31 - iCloud Drive: Tüm belgelere bir klasörden erişilebiliyor.

20:27 - Spotlight, artık kişileri, uygulamaları arayabiliyor, kişi bilgilerini gösterebiliyor.

20:25 - Takvimdeki yeni gün görünümü, gelen etkinlikler hakkında bilgiler gösteriyor. Mesajların görünümü de saydam bir çubukla yenilenmiş.

20:22 - Uyarı merkezi artık daha temiz bir görünüme sahip. "Bugün" görünümü sayesinde aradığınız bilgilere ulaşmak artık daha kolay...

Yeni arama işlevi ise internetten faydalanabiliyor.

20:19 - Craig Federighi sahnede ve yeni işletim sisteminin videosunu gösteriyor. Yazı tipleri yenilenmiş, simgeler de aynı şekilde elden geçirilmiş görünüyor.

20:10 - Cook, iOS ve OS X hakkında konuşacaklarını söylüyor...

20:07 - Tim Cook sahnede



KAYNAK : türkiyegazetesi
 
  • Beğen
Tepkiler: Bessonnitsa


Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
Haber için teşekkürler ...
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
@0MG90 iPod yok :züü:
 
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Game Center Kalkacak Deniliyordu ?
 
tapatalk

tapatalk

Üye
Hiç mi hiç begenmedim yeni iPhone bekliyorum da bu haber üzdü
 
0MG90

0MG90

Üye
Biliyom dün izledim zate.

Büyük ihtimal Eylül'de tanıtacaklar. iOS 8'in özellikleri çok iyi olmuş bence özellikle Mac-iPhone-iPad arasındaki bağlantılar. (Telefon,sms) Bildirim çubuğunda hemen mesaja cevap verme, Facebook durum beğenme, yanıt verme, Spotlight gelişimi. En önemlisi de başka klavye yükleme ve swype özelliği. Çok beğendim valla. iOS8'i de iPad 2'ye vermeseydi ayıp ederdi, iOS7'de tema değişikliği dışında çok fazla ekstra özellik yok çünkü ama iPhone 4 almamış. Zaten alsaydı çökerdi telefon :D Neyse iOS 8'in gelmesini bekleyelim bende yeniden gün sayayım :eheDetaylı bir şekilde bakmak isteyenler için
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Biliyom dün izledim zate.

Büyük ihtimal Eylül'de tanıtacaklar. iOS 8'in özellikleri çok iyi olmuş bence özellikle Mac-iPhone-iPad arasındaki bağlantılar. (Telefon,sms) Bildirim çubuğunda hemen mesaja cevap verme, Facebook durum beğenme, yanıt verme, Spotlight gelişimi. En önemlisi de başka klavye yükleme ve swype özelliği. Çok beğendim valla. iOS8'i de iPad 2'ye vermeseydi ayıp ederdi, iOS7'de tema değişikliği dışında çok fazla ekstra özellik yok çünkü ama iPhone 4 almamış. Zaten alsaydı çökerdi telefon :D Neyse iOS 8'in gelmesini bekleyelim bende yeniden gün sayayım :eheDetaylı bir şekilde bakmak isteyenler için
:eller:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt