Apk Türkçeleştirme ve Düzenleme - ( Bilgisayar ve Telefon ) 14.03.2025

Sponsorlu Bağlantılar

nvram

Üye
Sen hangi programi kullanıyorsun ? Bu konu da paylaşılan multitools u indir onunla dene ben hatalardan arındırıp sana gönderdim phone.apk ayıkla istediğin düzenlemeleri yap topla sorun çıkmaz

hocam zaten bende sizin paylaştığınız multitoolla uğraşıyorum birinci sayfadan idirdiğim, ama sizin hatalardan arındırdığınız dosyadada aynı hatayı verdi yukarda resmini verdim.Ama şöyle bişey oldu daha önce başka bi yerden indirdiğim apktool vardı onda deneyeyim dedim decompile etti ama compile yapamadı.Açtığım apkyı sizin multi tool un proje kısmına kopyalayıp compile etmeyi denedim oldu.Yani phone apkyı apk tool ile ayıklayabiliyorum ama toplayamıyorum, Multitool ilede ayıklayamıyorum ama toplayabiliyorum.Garip bi durum bu iki programdan bi program yapılırmı.Other içindeki apktool jar dosyalarından şüpheleniyorum.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sana gönderdiğimi konuda paylaştığım multitools ile 9 ile ayıklayıp 10 ile toplayabiliyorum sorun sende bilesin eğer hayır sende dersen sana video çeker gönderirim haberin olsun

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sorunu bulamıyorsan teamviewer ile beraber bakalım özelden mesaj atman yeterli

nvram

Üye
hocam sorun bende biliyorum ve çözmeye uğraşıyorum. herneyse apk yı gönderdim arkadaşa yüklemiş ama bu seferde sim kartı görmemiş telefon bende biraz uğraşıp multitool un other klasöründen bi kaç dosyayı system32 altına kopyalayarak orjinal phone'yi Apktool ile açıp toplamayı başarabildim. bende sizin yaptığınız gibi hata veren dil dosyalarını sildim bide public içinde hatalar veriyo 3 adet satır onlarıda buluyorum ama sanırım sim görmeme işini 2054.satırdaki <public type="string" name="simlock_newsim" id="0x7f0d0172" / satırının silinmesinden yapıyor sizde o satırı silmişsiniz zaten.O satırı silmeden apk yı toplayabilrsem sim sorunu da çözülecek tahminimce ama bunu nasıl yaparım bilmem. Sizce bunun bi çözümünü bulabilirmiyiz acaba.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hımmm evet public içinden silmiştim demek hataya neden oldu framework klasöründe başka framework-res.apk yok mu bir tane mi var twframework-res.apk gibi başka apk yok mu

nvram

Üye
yok hocam komple framework klsörü bide siz bakın isterseniz:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sen ne yap biliyor musun public madem satır silindiğinde hata veriyor multitoolda onu toplaması için strings içinde bu satırları arıyorsa sen values klasörü içine bu iki satırı ekle veya dur ben ekleyeyim

ekledim

bunu deneyişn bakalım

artı sizin sistem odexli daha rahat çalışmanız için sistemi deodexlemeniz gerekir bunun için android kitchen ile ubuntu üzeirnde yapabilirsiniz

Ekli dosyalar

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
artı mediatek res.apk var bu ikinci olandı aradığım buydu frameyi 1 mediatek olanı 2 olarak alıp geri kalan tüm apkları bunlarda ayıklayabilirsin

nvram

Üye
Tamam hocam deneyip sonucu yazarım.hocam 2 olarak yapmak için kullanıcı klasörü içindeki apktool un içine 2 diye klasör açıp içine mediatek olanı atmak yeterlimi?

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
klasör falan açma
1.apk
2.apk ok

nvram

Üye
Tamam hocam yaptım teşkkür ederim.Ama multitool da açmaya çalışırken hala aynı hatayı vermeye devam ediyo ama apktool da sorun yok şuan çok teşekkür ederim arkadaşa gönderdim bakalım deneyip dönüş yapsın bana yazarım sonucu telefon şu anda bende değil.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sen konu daki multi toolu indir masa üstünde dursun java falan kur sorun çıkmaz other klasörunden dosya falan taşıma bir yere programi bozarsin

nvram

Üye
tamam hocam tekrar indireyim onla deneyeyim bide.

manken42

Üye
Htc de systemui ve diğer ssitem dosyalarını ayıklamayı hallettim. istediği ikinci framework dosyası com.htc.resources.apk imiş. Sizin 1. nolu apk 2. olarakda com.htc.resources.apk.

c deki kullancı klasörüne bu iki apkyı 1 ve 2 diye numaralandırıp atınca sorunsuz bir şekilde ayıklama ve toplama yaptı. Bir aydır denmediğim yntem kalmamıştı. Bugün usbden ubuntu kurdum. Onda da sistemi tam bilmediğim için beceremedim. En son tekrar windowstayken XDA daki bir başlıktan çözümü buldum. Bakalım bundan sonra düzenlediğimiz sistem apkları sorun çıkaracak mı? Sorun çıkmaz diye ümit ediyorum.

nvram

Üye
Hocam son yaptığınızı arkadaş denemiş yine sim hatası vermiş.Ondan sonra bende kafaya taktım ve apktool'a yoğunlaştım , decode edemediğini düşünerek(versiyonlarının uyuşmadığını varsayarak) apktool jar'ın 1.5.2 versiyonunu ( burdan indirip benim apktool'un içindeki ile değiştirdim ve orjinal dosyayı hatasız açıp, toplayabildim türkçeleştirmeyi yapıp arkadaşa gönderdim ve sorunsuz çalışmış.Sizinde katkınız olmasaydı başaramazdım heralde.Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
şu apktool u göndersene bana

nvram

Üye
Buyrun hocam link bunun apktool jar dosyasını değiştirmek gerekebiliyo bide siz inceleyin.

manken42

Üye
Telefonda sorunsuz çalışan apkyi ayiklayip hiç değişiklik yapmadan topluyorum ama toplarken farklı dosyalarda hata veriyor

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
ellerine sağlık müdür çok işime yaradı ;)

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim

Üst Alt