Tavsiye Anti mi virüs ?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Anti mi virüs ?
Şimdi arkadaşlar özet geçecek olursam crackli kullandığım bazı yazılımlar var. Ama bu yazılımların cracklerini antivirüs virüs olarak algılıyor, peki size sorum bu crackler gerçekten virüs mü ? Yani zararı var mı ? Çünkü 1 hafta önce pc ye tamamen virüs bulaşmıştı,kullandığım hemen hemen tüm programları yükleyemedim, bu uygulama başlatılamadı falan yazıyordu bir de parantez içerisinde (0x000000c7) gibi bir şey vardı bu rakam ve sayılara emin değilim ama buna benzer bir şeydi. Zor kurtardım yani pc yi. Antivirüs olarak avast kullanıyorum ve ben bir setupa falan tıklarsam otomatik uyarıyor ve kendi temizliyor uygulamalarımı. Bu da benim hoşuma gitmiyor yani, böyle giderse hiç uygulamam kalmayacak :( Size sorum ise;
Sizce antivirüs kullanmalı mıyım ?
Kullanmamalı mıyım ?
(not: Evde internet bağlantısı yok, yani internetten virüs gelemez. İndirmelerimi başka bir yerde yapıyorum:) )

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
virüs her yerden gelir antivirüs mutlaka olmalı veya linux yükle kökten hallet virüs sorununu

redfoxqq

redfoxqq

Üye
Önyüklemede tarama yaptır. Adware yazanlar virus değil reklam dosyasıdır. Gerikalanlar virüs :) ona göre silersin

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
:tşk: Arkadaşlar o zaman antivirüs kullanayım. Peki bu adware dışındakileri sileceğim tamam ama asıl sorunum mesela direkt bir dosyaya tıklıyorum altta avastın otomatik penceresi var ya kırmızı renkli o çıkıyor ve hata otomatik engellendi diyor ve dosyamı siliyor. O zmana ne yapayım ? Gom player ın setup una bile aynı muameleyi yaptı, üstelik ***** falan da yok, gezginlerden indirme.

redfoxqq

redfoxqq

Üye
:tşk: Arkadaşlar o zaman antivirüs kullanayım. Peki bu adware dışındakileri sileceğim tamam ama asıl sorunum mesela direkt bir dosyaya tıklıyorum altta avastın otomatik penceresi var ya kırmızı renkli o çıkıyor ve hata otomatik engellendi diyor ve dosyamı siliyor. O zmana ne yapayım ? Gom player ın setup una bile aynı muameleyi yaptı, üstelik cra ck falan da yok, gezginlerden indirme.
Silerken o kutuda açıklamasını yapmıyo mu ne dosyası bulduğuna dair?

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Malware engellendi
Hasar: Win32: SaliCode
Hareket: Karantinaya taşındı
İşlem: C:\Windows\Explorer.exe

Bu ne demek oluyor ?

redfoxqq

redfoxqq

Üye
Malware engellendi
Hasar: Win32: SaliCode
Hareket: Karantinaya taşındı
İşlem: C:\Windows\Explorer.exe

Bu ne demek oluyor ?
*Kötü amaçlı yazılım* veya *malware*(İngilizce
: "malicious software" [kötü amaçlı yazılım] kavramının kısaltması ) , bilgisayar
sistemlerine zarar vermek, bilgi çalmak veya kullanıcıları rahatsız etmek gibi amaçlarla hazırlanmış yazılımlara genel olarak verilen ad. Bu yazılımlara örnek olarak virüsler, solucanlar, truva atları, rootkitler verilebilir. Genellikle yazılım (software) olarak tanımlanmalarına rağmen bazen basit kodlar halinde de olabilirler.

Yani iyi bişey olmadığı kesin. Söylediğim gibi önyüklemede tarama yaptır avasta. Biraz uzun sürer ama herşeyi temizler en azından :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
birçok paralı uygulamayı ücretsiz kullanıyorsun ve bunun için kırıyorlar programları ve kırmak için farklı kodlar kullanılıyor ve antivirüs bunlara şüpheyle yaklaşıyor bu yüzden crackli uygulamalarda bu sorunu yaşarsın

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
O zaman antivüsün bulduklarının virüssüzünü bulmam lazım galiba :hmmm Öneriler için :tşk:Arkadaşlar avast kullanmayacağım bundan sonra aniden dosyamı siliyor, hiç bir şey yapamıyorum. Tavsiye ettiğiniz bir virüs programı varmıdır ?@Mertcenkk
@The Nightmare
@Mad EagLe

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ben eset smart security 7 kullanıyorum. O çok sorun yapmıyor. Dll dosyalarında yapabiliyor o da tarama dışı bırakma olayı var.

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Peki aynı şekilde avast gibi -gerçekten- tehlikeli virüsleri de bulabilir değil mi ? Tehlikeli olanlarıda simek istiyorum çünkü, ya da silmeden direkt onarsın ve tehlie bitsin.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
avasttan daha iyi bana kalırsa

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Bana göre bu saatten sonra tüm programlar avasttan daha iyi :D Avast ile bir setupa tıkladım avast otomatik uygulamanın işini bitirdi
Bir de norton un deneme sürümüyle denedim aynı dosyayı norton otomatik düzeltti ve hala çalışıyor uygulama norton sayesinde :D

0MG90

0MG90

Üye
5 yıldır Eset Nod32 kullanıyorum hiç sorun yaşamadım

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Ben kullanmam ve düzenli aralıklarla format atarım sıkıntı kalmaz :D

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Aynen bende öyleyim ama artık kullanmak istiyorum en son giren virüs bayağı uğraştırdı :D Formatta bile gitmedi, en son bayağı uğraştım oldu.

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR

Üst Alt