Antalya'yı piyano sesleri saracak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Antalya'yı piyano sesleri saracak
ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da özel bir programla sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festival 26 Kasım - 16 Aralık tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Ana sponsorluğunu Volkswagen'n üstlendiği 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş repertuvarı ve renkli programı ile dikkati çekecek. Festival, sadece sahnedeki konserlerle de sınırlı kalmayacak, festivale katılan sanatçılar; okullarda düzenlenecek workshoplarda öğrenciler ile buluşacak.
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehrin uzak bölgelerinde düzenlenecek konserler ile festivali takip etme şansı olmayanlar klasik müzikle tanışma fırsatı yakalayacak.

NIRVANA BURNING'İN TÜRKİYE PRÖMİYERİ FESTİVALDE YAPILACAK
Her yıl olduğu gibi 11. yılında da Piyano Festivali, festivalin sanat yönetmenliğini de yapan, besteci ve piyanist Fazıl Say ile birlikte açılacak. Festivalin açılışı, temmuz ayında Salzburg'da dünya prömiyeri gerçekleşen ve Say'ın son eserleri arasında yer alan ''Nirvana Burning''in Türkiye prömiyeri ile gerçekleşecek.
Gecede ayrıca Say'ın ''Harem'de 1001 Gece'' adlı keman konçertosu seslendirilecek. Keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja'nın seslendireceği ve vurmalılarda Aykut Köselerli'nin yer alacağı esere, Şef Howard Griffiths yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek.
Festival bu yıl da özel bir program ile sanatseverlerle buluşacak. ''Genç Yetenekler''in sahnede olacağı konserin ardından festivalde, Berezovsky & Gindin Piano Duo izleyicilere unutulmaz bir piyano ziyafeti sunacak. ''Andante Gecesi''nde ise piyanist Mihaela Ursuleasa ve tüm dünyada başarılı çalışmalarıyla dikkati çeken Borusan Quartet sanatseverlerin karşısına çıkacak. Klasik müzikteki güçlü yorumunu Yunan müziği ile birleştiren Andreas Boutsikakis & Grubu ''Theodorakis Gecesi'' ile dinleyenlere keyifli bir akşam yaşatacak.
Bu senenin bir diğer sürprizi ise; klasik müziği eğlenceli sahne showları ile birleştiren ve tüm dünyanın ilgisini çeken iki isim Igudesman & Joo olacak. Japon piyanist Yasuke Yamashita ise Jazz Band'i ile izleyicilere özel bir caz akşamı yaşatacak. Festivalin en hareketli gecelerinden biri ise Flamenko ile dans ve müziğin büyülü dünyasını sanatseverlerle buluşturan; piyanist Dorantes ve dansçılar Galvan & Grilo'nun sahnede olacağı ''Piano Flamenco Session'' gecesi olacak.

SCHUMANN VE CHOPİN'İN 200. DOĞUM YILI DA KUTLANACAK
Schumann ve Chopin'in 200. doğum yılı festivalde de özel etkinliklerle kutlanacak. ''Schumann Gecesi''nde David Greilsammer ve Yeol Eum Son, bestecinin unutulmaz eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak. Emre Elivar ve Emre Şen ise ''Chopin Gecesi''nde sanatseverlerin karşısında olacak.
Şef İbrahim Yazıcı ve Şef Naci Özgüç yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın eşlik edeceği gecede dinleyenler Chopin'e doyacak. Festivalin kapanışı ise yine çok özel bir konserle, festivalin daimi orkestrası Moskova Virtüözleri ve şef Vladimir Spivakov ile olacak. Gecenin solisti ise piyanist Mikhail Lidsky.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

First Lady
Cevap
0
Görüntüleme
1K
First Lady
kartal835
Cevap
4
Görüntüleme
528
fk555897
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
583
Muhammet DEDE


Üst Alt