Antalya Turistlerin Tercihi

Sponsorlu Bağlantılar

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
Antalya Turistlerin Tercihi

Antalya'ya yılbaşından bu yana havayoluyla gelen turist sayısı 252 bin 77'ye ulaştı.

Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden, 25 şubatta 6 bin 888, 26 martta ise 9 bin 207 turist giriş yaptı.

Antalya'yı, 01-27 şubat tarihleri arasında 117 bin 67 turist ziyaret ederken, yılbaşından bu yana bölgeye gelen turist sayısı 252 bin 77 olarak gerçekleşti.

Sektör temsilcileri, kuş gribi ve karikatür krizi gibi nedenlerle geçtiğimiz haftalarda Antalya'ya giden turist sayısında yüzde 50'ye varan oranlarda düşüş yaşandığına dikkat çekti.

Temsilciler, bu düşüşün, çeşitli tanıtım ve fuar organizasyonlarıyla yüzde 35'e çekildiğini ve tanıtım ataklarıyla sektörün toparlanma sürecine girdiğini de belirtti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Antalya'ya giden turist sayısında, 1 ocak-19 şubat döneminde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 26 oranında azalma meydana geldiğini açıklamışlardı.

Alman ve Rus turistler

Antalya'ya geçtiğimiz yıl ise en fazla Alman ve Rus turistler geldi.

Geçtiğimiz yıl 2004'e oranla Alman turist sayısında yüzde 4.34, Rus turist sayısında ise yüzde 20.89 artış oldu.

Antalya'ya giden turistlerin ülkelere göre dağılımında ilk beş sırayı, Almanya, Rusya, Hollanda, Avusturya ve İsveç aldı..

crows

crows

Üye
hay maaşallah

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
A n t a l y a ===== T u r i z m C e n n e t i ! !

tofy

Üye
ama çok güzel bir il bende hep tatilde tercih ediyorum tam tatillik

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(tofy &#064; Mar 11 2006, 02&#58;33 PM) [post=295169]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ama çok güzel bir il bende hep tatilde tercih ediyorum tam tatillik
[/b][/quote]Gitmek Lazım..

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
9şehire gittim en güzel şehir burası bence

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Ben bir turizmci olarak diyorumkİ Ülkemizde 10 anltalya değerinde yerler var ama tanıtımn eksikliği yüzünden kimse bilmiyor...

Kaç kişi Efes e gitti kaç kişi İstanbulun tarihini bilio Ka. kişi Antakya (Hatay ) nın önemini biliyor...

Antakyada sadece 1 otel olduğunu kim bilio bi Antalya var sadece ama 10 Antalya terkedildi

***BlackrosE***

***BlackrosE***

Üye
Ben bir turizmci olarak diyorumkİ Ülkemizde 10 anltalya değerinde yerler var ama tanıtımn eksikliği yüzünden kimse bilmiyor...

Kaç kişi Efes e gitti kaç kişi İstanbulun tarihini bilio Ka. kişi Antakya (Hatay ) nın önemini biliyor...

Antakyada sadece 1 otel olduğunu kim bilio bi Antalya var sadece ama 10 Antalya terkedildi

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
bu sene daha canlı olur

CooL'n'Quiet

Üye
gelsinler gelsinler ruslara kapımız acık :Pp

cllgr

cllgr

Üye
memleketimizin her yanı cennet ama bencede tanıtım tam yapılmıyor yada bi takım eksiklikler var.bu arada antalyanında hakkını yememek lazım turizm için gerekli herşey var orada.gezmeklede bitmiyor her köşesi ayrı güzel.turizm lokomotifi ne yazıkki bizden çok yabancılar yararlanıyor.

Üst Alt