Antalya Dersleri

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Antalya Dersleri
Son iki haftanın mağlubiyetleri, seyircisiz oynanacak 4 maç ve bir daha üzerine basarak söylüyorum Bilic'in de kenarda olmayışı... Maç öncesi herşey olumsuz gözükürken Beşiktaş'ın ihtiyacı olan tek şey ilk 5 hafta sahadaki doğru takım şekli ve doğru oyundu. Evet, belki Beşiktaş'ın hücumunda zenginliğin olmayışını, pozisyon üretkenliğinde geride kaldığını ve hatta futbolunun seyir zevki vermediğini söyleyebilirsiniz. Ama eğer Beşiktaş'ın ligde bu sezon belirlediği bir hedef varsa, bu kadro yapısı itibarı ile olmazsa olmazı doğru savunmadır.


Dün akşam üç puanı getiren de attığı golden daha çok rakibe vermediği pozisyonlardı Beşiktaş'ın...Antalya'da Sivok ve Escude'nin orta sahadan kopup, yalnız kaldığında neler yaşayacağını görmüştü Beşiktaş... Eskişehir'de ise önde Eneramo ve Fernendas'i bırakarak sekiz kişi ile savunma yaparken, geri dörtlüsünü de çok doğru yerde kurarak rakibin defans arkasına geçmesine hiç izin vermedi Beşiktaş. İşte doğru takım savunması budur. Antalya'da Escude ile Sivok'un hatalarından bahsederken, bu maçta tabii Eskişehirspor'un yetersizliğinin de katkısı vardı bunda ama sanki hiç derse ihtiyaç yokmuş gibi göründü.

ATİBA HUTCHİNSON FARKI

Bireysel olarak baktığımızda ise bu oyun yapısında Necip'in performansını çok beğendiğimi söyleyebilirim. Keza Atiba Hutchinson Beşiktaş'ın en iyi değil ama en kullanışlı oyuncusu olduğunu bir kez daha gösterdi. Zorlu bir deplasmanda defansın solunda çok iyi oynadığını gördük.
Beni en çok şaşırtan şey Eskişehirspor'un etkisiz futbolu oldu. Erkan, Erman, Kamara, Bienvenu ve sonradan da Necati'den oluşan forvete bakınca çok daha verimli işlerin çıkacağını hayal ediyorsunuz. Ama dün akşam bu hiç olmadı. Beşiktaş ligde bundan sonraki haftalar için çok önemli bir üç puan aldı. Çünkü burada kazanamamasa bir yenilgiden çok daha fazlasına mal olabilirdi ligin akışında...

MAÇIN ADAMI: NECİP UYSAL

Metin Tekin / Sabah
 


Üst Alt