Anno 1777 (Oyun parasını gerçek paraya dönüştürün)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

musti168

Üye
    Konu Sahibi
Anno 1777 (Oyun parasını gerçek paraya dönüştürün)
Oyuna bugün başladım ve hoşuma da gitti aslında. Her şey gerçekçiliğe yakın yapılmaya çalışılmış ve oynarken kafanızı iyi kullanmanız gerekiyor çünkü yaptığınız herşey sağlık durumunla doğru orantılı. Sağlık ne kadar azalırsa o kadar az para kazanırsınız. Oyuna referanssız kayıt olunamamakta bu da bir piramit sistemi oluşmasına sebep oluyor. Gözüme çarpan bir kötü yanı o. Neden başkalarına kazandırayım ki... Aşağıda ref linki paylaştım.



REHBER:


Anno1777 de ilk gününüz ve nasıl para kazanacağınız konusunda bir fikriniz yok mu? İlk günlerin en önemli kazanç kapısı bonuslardır. Oyunda 5 farklı bonus bulunmaktadır. Bunlar aşağıdaki gibi özetlenebilir.
1. Savaşma Bonusu (Fight Bonus): bir oyuncuya saldırıp kazandığınızda otomatik olarak bu bonusu alırsınız.
2. Doğrudan Köle Bonusu (Direct Slave Bonus): Bir oyuncu ile savaşıp kazandığınızda o oyuncu sizin doğrudan köleniz olmaktadır. Benzer şekilde köle pazarından da satın alabilirsiniz. Doğrudan köle bonusu manuel olarak her 24 saatte bir kere alınabilmektedir. Bu nedenle sağlık düzeyinizin en yüksek olduğu zaman almanız tavsiye edilir.
3. Sürekli Köle Bonusu: Oyuna kendi linkiniz ile kazandırdığınız oyuncular için kazandığınız bonustur. Bu bonusta 24 saatte bir alınabilmektedir. Herbir köleniz için bu bonusu alırsınız dolayısıyla köle sayınız ne kadar fazla ise kazancınız o kadar artar
4. Profil Bonusu (Profile Bonus): Alması en kolay bonustur. Bu bonusu almak için Profile &Inventory > Profile yolunu izleyerek profilinizdeki 10 soruyu cevaplamak (Türkçe yada İngilizce fark etmez) ve 10 adet fotoğraf eklemektir.
5. Çalışma Bonusu (Working Bonus): 5 gün üst üste çalışma sonucu otomatik olarak kazanılan bonustur. Genellikle yüksek bir miktardır ve bu bonus için bile çalışmaya değmektedir.



Kazanç yollarını öğrendiğimize göre detaylara inebiliriz. Öncelikle oyuna başladığınız an wellness değeriniz 50 olacaktır. Wellness oyundaki tüm kazancınızı (örneğin fifht bonus 2 try iken wellnessiniz 50 ise 1 try kazanırsınız) etkileyen parametre olması nedeniyle oldukça önemlidir. Asla 10’nun altına düşmez. Ancak wellness 25’in altında olursa savaşamazsınız. Bu nedenle ilk günler wellness’i korumak oldukça önemlidir. Şimdi ilk günlerinizde wellnessi düşüren etkenlerden bahsedeyim. Birincisi hiçbir eylemde bulunmasanız dahi saat başı %1 düşer. Her savaşta %1 düşer ve çalışırsanız %8 düşer.


İlk günler daha hızlı para kazanmak için gerekirse wellness’i korumak adına birkaç gün çalışmayıp wellness 25’in altına düşünceye kadar mümkün olduğunca çok saldırı yapmak mantıklı olacaktır. Saldırıyı nasıl yapacaksınız?


  1. Önce soldaki menüden fight’ı seçin.
  2. Sonra saldıracağınız kişiyi belirleyip sağındaki attack kısmına tıklayın.
  3. Saldırınız çok büyük ihtimalle başarılı olur ve saldırdığınız kişi köleniz olur. 20 dakika başka aktivitede bulunamazsınız ama saldırdığınız kişiyi satabilirsiniz. Bunun için isimlerin üstünde slaves yazan yere tıklayın.


4. Karşınıza gelen ekranda kölenizin altında sell yazan kutucuğa tıklayın.

5. Ücret yazmanız için bir kutucuk açılacak buraya köleniz için istediğiniz ücreti yazınız. Köleler pazarda genellikle 0.02-0.03 golda satılmaktadır bu tutarın üstüne çıkmanızı tavsiye etmem ama o an ki fiyatlara slave marketten ulaşabilirsiniz.


Daha öncede bahsettiğim gibi bir saldırı 20 dakika sürmektedir ve başlangıç wellnessimiz 50’dir. Hızlı bir şekilde para kazanmak istiyorsak aralıksız 20 dakikada bir saldırı yaparak 17 saat boyunca saldırı yaparsak wellnessimiz 25in altına düşmektedir. Ve bu 17 saat sonunda toplam kazancımız 37.8 TRY olmaktadır. Tüm kölelerimizi de 0.03 golddan sattığımızı varsayarsak (0.01i vergiye gideceği için kazancımız) 51 köle * 0.02= 1,04 gold olacaktır ki başlangıç için azımsanmayacak bir kazançtır.


Wellnesimiz 25in altına düştüğünde ise aralıksız olarak sürekli çalışmalıyız ki 5 günlük work bonusu kazanabilelim. Bu süreç boyunca paranızı harcamamanızı ve biriktirmenizi tavsiye ederim. %. Gün geldiğinde ise çalışmadan önce pazardan en az 2 yıldızlı bir şarap alarak wellnessinizi arttırmanız kazancınızı arttıracaktır. Peki şarabı nasıl alacaksınız?



1. Sol menüden goodsa tıkla
2. Foodsu seç
3. Old wine seç
4. Yıldızı miktarını seç (Daha yüksek yıldız daha fazla wellness arttırmaktadır. Aslında depolandıkça şarapların verdiği wellness artar. Maksimum wellness 25)
5. Miktar girin. 24 saatte en fazla 1 tane alabilirsiniz
6. Buya tıklayın.

2 defa work bonus alıncaya kadar yapmanız gerekenler bunlardır. 2. work bonustan sonra wellness arttırma çalışmalarına başlayabilirsiniz.



Not: Konu alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt