Ann Makosinski el ısısı ile çalışan fener icat etti

Sponsorlu Bağlantılar

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Ann Makosinski el ısısı ile çalışan fener icat etti

Kanadalı 15 yaşındaki Ann Makosinski, el ısısı yardımıyla çalışan bir el feneri geliştirdi. Makosinski, buluşu ile Google tarafından düzenlenen Bilim Fuarı’nda finale kaldı. Bu buluş ile pilin bitmesi sorunu da ortadan kalkıtı. Makosinski'nin rakiplerinden biri de elektrik yalıtımında kullanılabilecek malzemeyi muz kabuğundan üretmeyi başaran Türk kızı Elif Bilgin.


Makosinski tarafından geliştirilen el feneri pile ihtiyaç duymuyor. Cihazın ışık vermesi için sadece el ısısı yeterli oluyor.

Buluşunu sunmak için Google’ın Kaliforniya’daki merkezine gidecek olan Makosinski burada büyük ödülü alabilmek için aralarında Elif Bilgin'in de olduğu 14 farklı yarışmacı ile rekabet edecek.

 


Baskentliia

Baskentliia

Üye
neler yapıyorlar
 
bozoklu_66

bozoklu_66

Üye
eaki misirlilarin yaptigini arastirin bi dehset bu adamlar dehset
 
Uhops

Uhops

Üye
"Kanadalı 15 yaşındaki Ann Makosinski"
:hmmm
 
aleranol

aleranol

Üye
Bu hiçbirşey değil. Tübitakin düzenlediği liselere arası fuarda her alanda (bilim, bilgisayar, sosyoloji vs.) Dallarda öyle icatlar keşifler ve projeler vardı ki bunların hepsi afk yaşıyor :ehe
En ilgimi çekeni de ultrason hoparlör yaparak kimseyi rahatsız etmeden istenilen ayarda müzik dinlemeyi sağlayan lise 3teki 2 çocuktu.
Kendi kaynaklarımızı değerlendirmeyi bilmiyoruz
 


Üst Alt