Anlamını bilmediğim birkaç yönetim ayarı hakkında yardım.(Merak edilenler)

Sponsorlu Bağlantılar

matanist

matanist

Üye
    Konu Sahibi
Anlamını bilmediğim birkaç yönetim ayarı hakkında yardım.(Merak edilenler)
Nokia N8 de Ayarlar--> Bağlantı--> Yönetim ayarları'na girdiğimizde burada mevcut bulunan ve hiçbir anlam veremediğim birkaç şey var. Bunlar; Durum, SIP ayarları ve XDM profili.
Öncelikle bunlar ne anlama geliyor?
Bunları nerelerde kullanıyoruz (bilerek veya bilmeyerek) veya kullanıyor muyuz?
Bunlar hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğim bir yer var mı?
Bunların başka isimleri var mı?
Forumda ve google amcada olsun arama yaptım dişe dokunur bir bilgi bulamadım. Fikri olana kapımız açıktır her zaman. Yorumunu esirgemeyen herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...

• Beğen
Tepkiler: yesilyol22

suat1111

suat1111

Üye
sip internet telefonu ama nasıl ayarlanır bilmem

fnk-hamel

fnk-hamel

Üye
Yönetim ayarlarında o an bağlı olduğun bağlantıları görebilirsin. Bağlantıyı kesebilirsin.
Session Initiation Protocol (
SIP)
(Oturum Başlatma Protokolü) iki veya daha fazla katılımcı arasında bağlantı kuran bir ağ protokülüdür. Ayrica SIPinternet telefonu için kullanılan en yaygın protokoldür.
XDM profili: OMA PoC, PTT/PoC, VoIP, IPTV gibi iletişim yollarının SIP üzerinden bağlanmalarını sağlayacak verileri içeren bir sunucu profili. Mesela bir 3.5G şebekesi üzerinden SDS 4.2 ile PoC server kurmaya karar verirsen; senin telefonunun o server'a bağlanmasını sağlayacak veriler bu XDM profilinde bulunanlardır.

• Beğen
matanist

matanist

Üye
    Konu Sahibi
Yönetim ayarlarında o an bağlı olduğun bağlantıları görebilirsin. Bağlantıyı kesebilirsin.
Session Initiation Protocol (
SIP)
(Oturum Başlatma Protokolü) iki veya daha fazla katılımcı arasında bağlantı kuran bir ağ protokülüdür. Ayrica SIPinternet telefonu için kullanılan en yaygın protokoldür.
XDM profili: OMA PoC, PTT/PoC, VoIP, IPTV gibi iletişim yollarının SIP üzerinden bağlanmalarını sağlayacak verileri içeren bir sunucu profili. Mesela bir 3.5G şebekesi üzerinden SDS 4.2 ile PoC server kurmaya karar verirsen; senin telefonunun o server'a bağlanmasını sağlayacak veriler bu XDM profilinde bulunanlardır.

Teşekkür ederim. Demekki profesyonel anlamda kullanılan şeyler. bunlarla pek alakam olmadığı için ihtiyaç duymamışım demekki. Ellerine sağlık...

• Beğen

Üst Alt