Ankara'da Düzenlenecek Sevgililer Günü Hazırlığı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Ankara'da Düzenlenecek Sevgililer Günü Hazırlığı.
Başkentte Yarın Açılacak Sevgililer Günü Fuarı'nda Stant Kiralayan Esnaf, Sözleşmenin İptal Edildiği Gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Önünde Toplandı.

Başkentte yarın açılacak Sevgililer Günü Fuarı'nda stant kiralayan esnaf, sözleşmenin iptal edildiği gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde toplandı.

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) yarın açılacak Sevgililer Günü Fuarı'nda stant kiralayan bir grup esnaf, sözleşmenin iptal edildiğini öğrenince akşam saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının Ulus'taki binasını önünde toplandı.

Danıştay'ın 'rekabete açmadan tahsis yapıldığı' gerekçesiyle sözleşmeyi feshettiğini söyleyen esnaf temsilcileri, bakanlık ile firma arasındaki sorun nedeniyle kendilerinin mağdur edildiğini ileri sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Sanatçı Abdurrahman Kızılay'ı anma programında olduğunu öğrenen grup, daha sonra programın yapıldığı Gençlik Parkı'ndaki tiyatro salonuna gitti.

Bakanlık yetkililerinin fuarın açılışının yarın yapılacağı yönünde güvence vermesi üzerine grup dağıldı. Yetkililer ayrıca, Sevgililer Günü Fuarı'nı düzenleme hakkı için hafta başında yeniden ihale yapılacağını bildirdi.

AKM'de 2011 yılı Sevgililer Günü için fuar düzenleme hakkının kendilerinde bulunduğunu belirten Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Danıştay'ın iptal kararının 2010 yılındaki fuarları kapsadığını belirtti.

Geçen yılki fuarların iptali için açılan davanın şimdi sonuçlanmış olması nedeniyle esnafın mağdur edildiğini savunan Erdoğan, 'Biz bu fuar için altı aydır çalışma yapmışız, 400 milyar para harcamışız. Türkiye'nin her yanından gelen esnaf fuar alanına yerleşmiş. Expolink tahsisini almış parasını yatırmış ve sözleşme imzalamış. Fuarımızı açmayı bekliyoruz. Ama şu an deniyor ki 'biz bunu durduruyoruz'. Bu da esnafı mağdur ediyor' diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
539
Doğuş Pertez
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
745
HeiLmasTer®
arslansem
Cevap
0
Görüntüleme
936
arslansem


Üst Alt