Ankara ve Trakya'ya yılın ilk karı düştü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Ankara ve Trakya'ya yılın ilk karı düştü
Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre kar yağışının bugün ve yarın da etkili olacağı belirtildi.

Kar, özellikle bölgenin en yüksek kesimlerinde etkisini hissettirdi. Türkiye ile Bulgaristan'ı birbirine bağlayan sınır kapılarından biri olan Hamzabeyli civarı tamamen beyaza büründü.

Yurda giriş yapan ve çıkış için sıra bekleyen TIR'lar karla kaplandı. Gümrük sahası civarındaki ağaçlar kış aylarının kartpostallık manzaralarını oluşturdu. Türkiye'den çıkış yapmak için bekleyen bir TIR sürücüsü, kar yağışının saat 02.00'de başladığını ve aralıksız devam ettiğini söyledi. Yağış, bölgenin yüksek kesimlerinin yanı sıra Edirne şehir merkezinde de yüzünü gösterdi. Park halindeki araçların üzeri karla kaplandı. Şehirde yağışların kar ve yağmur şeklinde aralıklarla Cumartesi'ye kadar süreceği belirtiliyor. Hava sıcaklığının 3 ila 11 derece arasında değişeceği kaydediliyor. Geçtiğimiz yıl Edirne'ye ilk kar 17 Ekimde düşerken, bu yılın ilk karı ise 4 Aralık'ta yağdı.
ANKARA'YA DA YAĞDI
Sabahın erken saatlerinde başkent Ankara'ya da yılın ilk karı yağdı. Aniden bastıran karla karışık yağmur, vatandaşları ve sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar kar yağışından şemsiye yardımıyla korunmaya çalıştı. Ana ve ara arterlerde oluşan su birikintileri sebebiyle de sürücüler zor anlar yaşadı.

ULUDAĞ BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ, OTELLER AÇILMAYA BAŞLADI
Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Sezon için son hazırlıklarını tamamlayan oteller ise birer birer açılıyor.
Uludağ'da dün gece başlayan yağışla birlikte kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Meteoroloji kar kalınlığnıın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini, hava sıcaklığının eksi 5 ile eksi 2 arasında değiştiğini açıkladı.
ÇORLU`DA KAR BAŞLADI... KAR İSTANBUL SINIRINA ULAŞTI
Hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından Çorluya mevsimin ilk karı düştü. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan Çorlulular kar sürprizi ile karşılaştı.
Kar yağışının hava sıcaklıklarını hissedilir oranda düşürmesi ve soğuyan hava nedeniyle vatandaşlar şehir merkezinde ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih ettiler.
DENİZLİ'NİN ETRAFINDAKİ DAĞLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan yağışlı hava, Denizli'nin etrafındaki dağları beyaza bürüdü.
Sıcak ve açık bir Kasım ayı geçiren Denizli, Aralık ayının girmesiyle birlikte kışı iyice hissetmeye başladı. Önceki gece fırtına ve yağmurun etkili olduğu Denizli'de, dün geceden itibaren soğuk hava etkili olmaya başladı. Bir kaç gün önce gündüzleri 20 dereceye yaklaşan sıcak hava dün geceden itibaren aniden soğuyarak 10 dereceye kadar düştü. Aniden soğuyan hava sebebiyle yüksek yerlere yılın ilk karı yağdı.
Denizli'yi çevreleyen Honaz Dağı, Çökelez Dağı ve Karcı Dağı dün gece başlayan kar yağışı sebebiyle beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Denizli'nin bazı ilçelerinde gece sıcaklığının 0 dereceye kadar düşeceği öğrenildi.

 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
zamanı geldi artık karın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
1
Görüntüleme
883
Cevap
0
Görüntüleme
364
Cevap
0
Görüntüleme
783


Üst Alt