Android'te yeniyim..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
blue_coquettish

blue_coquettish

Üye
    Konu Sahibi
Android'te yeniyim..
Merhaba arkadaşlar, ben bugün Galaxy Mini S5570 telefon aldım.Ancak bu Android konusunda hiçbir bilgim yok acemiyim.Telefon şuan aldığım gibi duruyor.Hiçbir ayar yapmadım ve uygulama yüklemedim.Yapmam gerekenler konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz acaba?Birkaç sorum olucak;-Android Market uygulamasına Wi-Fi ile bağlansam TL gidermi, yani uygulamaları indirmek ücretlimi?-Telefona bazı uygulamalar yüklemek istiyorum.Örn: Facebook, twitter(varsa), ve bazı oyunlar. Bunları yükleyebilmek için önce telefona başka birşey kurmak gerekirmi?Kısacası telefonum yeni ve Android hakkında hiçbir bilgim yok.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Peocawe

Peocawe

Üye
Hoşgeldin Androide. :)

Marketten Wi-Fi ile birşey indirmek tamamen ücretsizdir. Tabii ücretli uygulamalarda var fakat bunları biz Türkiye den satın alamıyoruz. Facebook, twitter, Messenger vs. gibi uygulamalarını marketten indirebilirsin.

Oyun konusunuda;

Buraya tıklayarak; Nasıl oyun yüklerim ? sorusuna cevabını alırsın.

Buraya tıklayarak; Galaxy Mini için olan oyunları görebilirsin.

Android telefonda rom ve root işlemi var ama bunlara daha geçmeni tavsiye etmem. Biraz ısın androide daha sonra yaparsın bu işlemleri.

Ne işe yarar rom ve root diye sorarsan cevaplayım. Rom telefonunun güncel surumu mesela 2.3.3 kullanıyorsan 2.3.4, 2.3.5 vs. yükselte bilirsin ya da telefonunun stabil çalışabilmesi için gereken bir güncelleme gibi düşün.

Root ise telefonunun bazı gizli kaynaklarına erişime izin verme ve daha hızlı kullanmanı sağlıyan bir araç.

Dediğim gibi bunları yeni olduğun için tavsiye etmem çünkü yanlış bir işlemde telefonun servise gitmek zorunda kalır ve stock rom dışında rom atarsan garanti dışı kalır buda sana pahalıya patlar. Yanlış bilgi vermemiştirim umarım iyi günler. :)

• Beğen
Tepkiler: blue_coquettish
blue_coquettish

blue_coquettish

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim kardeşim..Dediğin gibi Root mevzusuna biraz baktım karışık gibi duruyor.İlerleyen zamanlarda daha da iyi öğrenince uğraşırım. :) Ben şimdi Android Marketten bazı uygulamaları indirip kuruyorum umarım yanlış bişey yapmam.Tekrar teşekkür ederim :)

Peocawe

Peocawe

Üye
Önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Marketten herhangi bir yanlış işlem olmaz merak etme kafana göre indir kur. :)

blue_coquettish

blue_coquettish

Üye
    Konu Sahibi
Facebook uygulaması indirdim ama videoları açamıyorum ne yapmam gerekiyo? Şimdiden teşekkür ederim..

Peocawe

Peocawe

Üye
Videoları açması gerekiyor. Onun için birşey yapman gerekmiyor diye biliyorum.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
bence kendine birde internet paketi al. android'in tadı tam çıkmaz yoksa..

blue_coquettish

blue_coquettish

Üye
    Konu Sahibi
Alıcam evet..

blue_coquettish

blue_coquettish

Üye
    Konu Sahibi
Telefona birçok uygulama yükledim ancak hafıza dolu diye uyarı geldi..Uygulamaları telefon hafızasına yüklüyo ve hafıza kartına taşıyamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Peocawe

Peocawe

Üye
Onun için telefona root atman gerek. :)

• Beğen

fnldstntn

Üye
Sana tavsiyem telefonu samsung kies ten son sürümüne güncelle şiddetle öneriyorum....Şu an telefonunun sirimi kaç??? Ayarlar-Telefon Hakkında bölümünden bakabilirsin....

blue_coquettish

blue_coquettish

Üye
    Konu Sahibi
Sende olmasan :) Anlaşılan şu root'u iyice öğrenmek gerek.Ama tırsıyorum biraz açıkcası :)

----------Eklendi @ 22:09:08 ---------- Yazıldı @ 22:06:49 ----------

Ne sürümü bu? :) Android sürümü 2.2.1 yazıyor.

Peocawe

Peocawe

Üye
Root'un tek kötü yanı telefonu garanti dışı bırakması. Ama unrootla tekrar garanti kapsamına sokabilirsin. Bunun içinde stock rom atman gerek yani yeni başlayan biri için biraz eziyetli bir durum.

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt