Püf Noktası Androidli Cihazınızın Enerjisini Bitiren Google Uygulamaları

Sponsorlu Bağlantılar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Androidli Cihazınızın Enerjisini Bitiren Google Uygulamaları
Androidli cihazların enerjisini çabuk tüketen, ağırlaştıran Google uygulamalarından kurtulma önerileri. Ücretsiz sanılan uygulamaların gizli ücretleri enerji tüketimleri. Bu tür uygulamalar bataryanızı çabuk bitirdiği gibi, zamanla gizlilik ve güvenlik problemleride yaratıyor.

Android 4.1 ve üst sürümleri,nde Google'a ait batarya ve gizlilik düşmanı hizmetler bulunuyor. Bu uygulamaları Google kullanım bilgileri hakkında bilgi toplayabiliyor. Google'ın bu uygulamalarını silmenin tek yolu Cumtom ROM'a geçiş yapmak. Ancak Custom ROM'unda kendisine özel bazı yan etkileri bulunuyor.

Android'den Google'ın çok enerji harcayan ve gizlilik sorunu oluşturan hizmetlerini kapatmanın yolları:

Google Currents: Çevrimiçi dergi hizmeti vermeyi amaçlayan Google Currents, arka planda sürekli eşitleme yaparak enerji kullanımına ve telefonun ağırlaşmasına neden oluyor.

Uygulamayı hiç kullanmadıysanız, cihazınızı etkileme ihmali az. Arka planda çalışması için yapılandırıp aktifleştirmeniz gerekiyor. Currents'in yavaş çalışan flash belleklerde performans kaybı yaşattığıda söyleniyor.

Currents'in sebeb olduğu sorunu çözmek için uygulamayı çalıştırıp, ayarlar simgesine tıklayıp Arka Planda Eşitleme kutucuğunun işaretini kaldırın.

Google+: Androidli cihazınızın ön kamerasını ve mikrofonunu kullandığı için sorunlara yol açabilir. Sürekli arka planda hizmet durumunda olan uygulama, size uyarılarda bulunabilir.

Gelen bir görüntülü konuşma isteğini yalnızca bir dokunuşla kabul edip sizi en olmadık yerde utanç içinde bırakabilir.

Google+'yı kapatmak için uygulamayı çalıştırın ve sağ üst taraftan Ayarlara girip Oturumunuzu kapatın.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Instant Upload (Hızlı Yükleme):
Bu özellik, çektiğiniz fotoğraf ve resimleri Google+ hesabınıza hızlı bir şekilde aktarmasını sağlar buda bataryanızdaki enerjiyi çabuk azaltır. Özellikle internet bağlantınız 3G ise, pil ve tüketim fazla etkilenir.

Kapatmak için Menü'den Ayarlara giriş yapıp Hızlı yükleme yolunu izleyin ve özelliği kapatın.

Google Maps: GPS özelliğinden yararlanan Google Maps, uygulamayı kullanmadığınız halde beklenmedik şekilde fazla pil tüketimi yapabilirç

Maps'in pil tüketimini en aza indirmek için Ayarlar'dan Konum Hizmetlerine gelip Bu cihazdan bildir'in işaretini kaldırınız.

Google Latitude: Bulunduğunuz konumu çevrenize ve arkadaşlarına bildiriyor ve bunu yaparken güç tüketimini artırıyor. Kapatmak için menü'den (üç nokta simgesi) ayarlara girip konum ayarları yolunu izleyin kısmından Konum paykaşmayı etkinleştiri kapatın.

Google Talk: Siz farkında olmasanız bile çevrimiçi oluyorsunuz ve arka planda cihazınızın enerjisini harcıyor. Google Talk'tan çıkmak için uygulamaya girip, hesabınıza gelip Oturumu kapatmanız gerekiyor.

Eşitlemeyi tamamen kapatın: Bütünn Google hizmetlerinin eşitleme özelliğini kapatabilmeniz için mutlaka ayarlarında devre dışı bırakabileceğiniz bir seçenek vardır. Ayarlar kısmına girip Hesaplara gelip Google yolunu izleyin. Burada otomatik eşitlemeyi devre dışı bırakacağınız hesaba dokunun. Karşınızda kapatmak istediğiniz hizmetlerin listesi gelecektir.
Alıntı
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: ygtarsln, CV-Aurora ve AHKE


ygtarsln

ygtarsln

Üye
Yararlı bir bilgi.. Teşekkürler :)
 
erdew

erdew

Üye
öğrendiğim iyi oldu tskler
 
sado_27

sado_27

Üye
4 aydır s3 mini kullanıyorum alldıgım gun rootladım hepsnı lınk sd2 ile kaldırdım Google Talk Google Latitude: Google Maps Google+: Google Currents :) şarzda ıyı gıdıyor :) tskler
 

sakli_girdap

Üye
Bilgi için teşekkürler
 


Üst Alt