Tek cümle: Gelecek Android'in 
Android in Çökeceği veya Gerileyeceğini Düşünmyorum.
Symbian Tutuldu Çünkü insanlara Alternatif yoktu.
Suan Önümüze üç Telefon Konsa.
üçüde aynı Hızda (1Ghz) Aynı Fiyatta
Bada Alınmaz Daha Yolun Başında ve Tabiki sadece Samsung 4 Modeliyle Destek veriyor.Yaygın değil vede Olamaz.LG-Motorola vb.. Markalar Bada lı telefon Çıkarmaz ama Androidli Modeller Mevcut.
Symbian Zamanı Bitti 3 değil 4 Çıksa Bile.Eski işlemciler.Overlok edip Piyasaya Sunuyorlar 5800 gibi 333mhz işlemci Overlokla 432 Mhz di.Sonra Bende Bizzat şahit oldum.Yoğun kullanımda Isınma Bataryanın bitmesi hatta işlemci veya Anakart yanması dahi oluyor.Kaynak Bursa KVK Teknik servisinden Arkadaşım .
iOs: Sadece Apple Tekelinde Uygulama Oyunlar Mağza yöntemi Herşeyi ile farklı.İphone ipod Touch ile Sınırlı.Bence Şansı en az olan Yazılım.
iphone nun fiyatını bilen 1800-2100TL arası kim alırki

.Zaten alanların Çoğu Bayanmış
Android:Marka değil Kurum Çıkardı.Sadece belli Markanın Değil Her Markanın en az 2-3 Modeli var.

Lg Optimus serisi-Motorola Mile Stone Serisi-Samsung Galaxy Serisi
Nokia Haric
Sonuc;
*Nokia En baştan Android e Katılmadığı için şuan katılamıyor Oda Samsung gibi kendi yazılımını Sürmeye Çalışacak Maemo yu.Hep ticari rant kavgası.
*Nokia Adam Akıllı işlemcili 800mhz olan 2 Android Telefon sürse biri başlangıc 3mp kamer 600 mhz 400-500TL civarı biri 5mp Kamera 800 Mhz orta seviye 700TL daha iyi olurdu.
*Android bitecek Çökecek diyenlere belkide en iyi cevap Android Tabletlerden geliyor.veya Archos Android mp4 çalarlar ı bilmiyorlar.
*Siz Hic Symbian 800Mhz Hızında Mp4 Duydunuzmu Hemde Fşash Playerli Ben Duymadım
Ama Android 800 Mhz Hızında Mp4 Çalar internet Tabletler var Archos Marka 28 (2.8inch) ve 32 (3.2 inch)
*Ayrıca Android Netbook Laptoplarda Çalışıyor ama Symbian veya ios u Ufak bir netbook a Kuramazsınız.