Android'den Windows Phone'a taşıma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Admin
    Konu Sahibi
Android'den Windows Phone'a taşıma

Windows Phone'a Hoş Geldiniz! Android'inizden Windows Phone'unuza mümkün olduğunca hızlı ve kolay geçmenize yardımcı olmak için, bu bilgileri bir araya getirdik. Bilgilerinizi taşıma ve hesaplarınızı ayarlama hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Kişiler, e-posta ve takvimler

Android telefon kullandığınız için kişilerinizi, e-postalarınızı ve takvimlerinizi muhtemelen bir Google hesabında tutuyordunuz. Bu durumda, bunları Windows Phone'unuza hızlıca alabilirsiniz; tek yapmanız gereken telefonunuzda Google hesabı ayarlamaktır.

Dilerseniz, Google kişilerinizi ve takvimlerinizi Outlook.com adresine aktarabilirsiniz. Böylece, telefonunuza Outlook.com hesabı eklediğinizde bilgileriniz otomatik olarak telefona eşitlenir. Ayrıca, telefonunuza Facebook, Twitter veya LinkedIn hesaplarınızı eklediğinizde, bu kişiler ve takvim etkinlikleri de telefonunuza eşitlenir.


Google hesabınızı telefonunuzda ayarlamak için
1.
Uygulama listesi'nde Ayarlar > E-posta+hesaplar'a dokunun.

2.
Hesap ekle'ye dokunun.

3.
Google'a dokunun ve yönergeleri izleyin. Yalnızca e-postalarınızı ya da e-posta, kişiler ve takviminizi dahil etmeyi tercih edebilirsiniz. Her iki yolla da, bilgiler otomatik olarak telefonunuza eşitlenir.


Notlar

•Asıl Google takviminizle birlikte, birden çok alt takvimi de Windows Phone'unuzda görüntüleyebilirsiniz. Bunu nasıl ayarlayacağınızı öğrenmek için, bkz. Takvimleri kullanma.
•Google Apps hesabı kullanıyor ve takviminizi telefonunuza eşitlemek istiyorsanız, bazı Google hesabı ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir. Daha fazla bilgi için, bkz. E-posta hesabını ayarlama veya silme.
•Kişilerinizi, Google hesabı dışında bir yerde (eski telefonunuzun SIM kartı, farklı bir e-posta hesabı veya PC'niz gibi) tutuyor olsanız bile Windows Phone'unuza aktarabilirsiniz. Daha fazla bilgi için, bkz. Kişilerimi yeni telefonuma aktarma.



Google kişilerinizi Outlook.com adresine aktarmak için
1.
Web üzerinde Outlook.com hesabınızda oturum açın.

2.
Outlook yanındaki açılan menüde oku tıklatın.

3.
Kişiler'i tıklatın, ardından Google kişileri'ni tıklatın ve yönergeleri izleyin.



Google takvimlerinizi Outlook.com adresine aktarmak için

Google takvimlerinizi Outlook.com adresine almak için, ilk önce takvimleri Google hesabınızdan bilgisayarınıza ICS dosyası olarak aktarmanız gerekir. Sonra da aşağıdakileri yapın:
1.
Web üzerinde Outlook.com hesabınızda oturum açın.

2.
Outlook yanındaki açılan menüde oku tıklatın.

3.
Takvim > Abone ol > ICS dosyasından içeri aktar'ı tıklatın ve yönergeleri izleyin.


Belgeler

Windows Phone yerleşik Microsoft Office Mobile ile birlikte gelir; böylece Office belgelerini telefonunuzda açabilir, düzenleyebilir, oluşturabilir ve belgelerinize her yerden ulaşabilmek için SkyDrive ile eşitleyebilirsiniz.

Belgelerinizi zaten SkyDrive'da depoluyor olmanız ise harikadır; Microsoft hesabı ile telefonunuzda oturum açtığınızda belgeleriniz Office Hub'ında görünür. Google Drive kullanıyorsanız, belgelerinizin bazılarını veya tümünü Office dosyaları olarak bilgisayarınıza indirebilir ve sonra bunları SkyDrive'a yükleyebilirsiniz. Böylece Windows Phone'unuzdaki Office Hub'ında kullanılabilirler; telefonunuzda oturum açmak üzere kullandığınız Microsoft hesabını SkyDrive için kullandığınızdan emin olmanız yeterlidir.

Müzik

Windows Phone'unuzda müziğiniz elinizin altındadır; ayrıca Müzik+Videolar Hub'ında pod yayınlarına abone olabilir, çalma listeleri oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Hub, buluttan yürütebileceğiniz veya telefonunuza indirebileceğiniz milyonlarca şarkının bulunduğu Xbox Music ile çalışır.

Müziğinizi, eski telefonunuzda nasıl dinlediğinize bağlı olarak yeni telefonunuza taşıyabilirsiniz.


Not


Müzik koleksiyonunuzdaki korunan medya dosyaları (Korunan MPEG-4 dosyaları gibi) telefonunuza kopyalanamaz.

Müzik yürütme uygulamalarından

Android'inizde Spotify, Last.fm veya Slacker Radio gibi bir uygulama kullandıysanız, aynı uygulamaların bazılarını (ve yenilerini) Windows Phone Mağazası'nda bulacaksınız. Uygulamayı indirmeniz ve bu hizmete yönelik hesap bilgilerinizle uygulamada oturum açmanız yeterlidir.


Google Play'den

Google Play müziğinizi bulutta depolar; böylece bilgisayarınıza indirebilir ve ardından Windows Phone'unuza eşitleyebilirsiniz.
1.
Google Play web sitesine ulaşabileceğiniz Google Play Music Manager uygulamasını kullanarak medya kitaplığınızı Google Play'den bilgisayarınıza indirin.

2.
Müziği bilgisayarınızdan Windows Phone'unuza kopyalamak için Windows 8, Windows 7 veya Mac için Windows Phone uygulamasını kullanın.



Amazon MP3'ten

Android telefonunuzda müzik çalmak için Amazon MP3 uygulamasını kullandıysanız, bu şarkıları Amazon Cloud Player'dan bilgisayarınıza indirebilir, sonra da Windows Phone'unuza eşitleyebilirsiniz.
1.
Amazon Cloud Player web sitesinden edinebileceğiniz Amazon MP3 Downloader uygulamasını kullanarak medya kitaplığınızı Amazon Cloud Player'dan indirin.

2.
Bilgisayarınıza indirmek istediğiniz şarkıları seçin, ardından İndir'i tıkların ve yönergeleri izleyin.

3.
Müziği bilgisayarınızdan Windows Phone'unuza kopyalamak için Windows 8, Windows 7 veya Mac için Windows Phone uygulamasını kullanın.


Fotoğraflar ve videolar

Çektiğiniz fotoğrafları ve videoları Windows Phone'unuza taşıyabilir veya telefonunuzda görüntülemek için bulutta depolayabilirsiniz. (Telefonunuzda Facebook hesabınızı ayarlar ayarlamaz, Facebook'ta paylaştığınız fotoğraflar Fotoğraflar Hub'ında çevrimiçi albümler olarak görünür.

1.
Android telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın ve ardından telefondaki USB depolama alanını açın.

2.
Android'in medya klasöründen aktarmak istediğiniz fotoğrafları ve videoları bilgisayarınızdaki bir klasöre sürükleyin ve bırakın.

3.
Aşağıdakilerden birini yapın:
•Fotoğrafları ve videoları Windows Phone'unuza kopyalamak için Windows 8, Windows 7 veya Mac için Windows Phone uygulamasını kullanın.
•Windows veya Mac için SkyDrive uygulamasını kullanarak fotoğrafları SkyDrive'a yükleyin. SkyDrive'ınız için kullandığınız Microsoft hesabıyla Windows Phone'unuzda oturum açtığınızda, fotoğraflar telefonunuzdaki Fotoğraflar Hub'ında görünür.
Eger yeni telefonunuz bir Nokia urunu ise wp magazadan indireceginiz uygulamasini kullanarak bluetooth ile eski telefonunuzdaki rehberi yeni telefonunuza aktarabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt