Notxr
Üye
Çıkarmıştı unutmuş olabilirsin insanlık haliBen neden hatırlamıyorum kaç tane Nokia telefon kullandım hiç Nokia nin nfc li telefon çıkarttığını duymadım görmedim
Çıkarmıştı unutmuş olabilirsin insanlık haliBen neden hatırlamıyorum kaç tane Nokia telefon kullandım hiç Nokia nin nfc li telefon çıkarttığını duymadım görmedim
2010'dan önce sadece 1 modelde kullandı. (Bildiğim kadarıyla) galiba o da s40'lı bir cihazdı. Bu yüzden nadir bir modelBen neden hatırlamıyorum kaç tane Nokia telefon kullandım hiç Nokia nin nfc li telefon çıkarttığını duymadım görmedim
Oda 6131 nfc(düz değil NFC olanı) oda sadece ödeme için vardı2010'dan önce sadece 1 modelde kullandı. (Bildiğim kadarıyla) galiba o da s40'lı bir cihazdı. Bu yüzden nadir bir model
Bundan dolayı Japonya'nın, Avrupa'ya olan üstünlüğü iş birlikciliği idi. Bulunabilinirse 6131, tam koleksiyonluk cihazOda 6131 nfc(düz değil NFC olanı) oda sadece ödeme için vardı
Bırak mobil bankacılığı Japonya'da 2004-2005 gibi Symbian cihazları NFC ile ödemeyide destekliyordu 😄
Bende 6131 NFC olarak biliyordum(düz hali değil) düzü desteklemiyorNokia'nın ilk NFC 'li modeli 3220 olarak biliyorum.
Hatta 2006 yılında Almanya'da otobüslerde ödeme yöntemi olarak denenmiş.
>Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bak bunu ilk defa gördüm. Çok ilginçNokia'nın ilk NFC 'li modeli 3220 olarak biliyorum.
Hatta 2006 yılında Almanya'da otobüslerde ödeme yöntemi olarak denenmiş.
>Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Evet, doğru. Yani bu ilk modeller biraz teknoloji demosu gibi kaldı. Japonlar akıllılık edip ülke geneli standart etmişlerdi. Metrolarda vs kullanılıyormuş oralarda.Sonuç yaptılar da ne oldu önemli olan devamlılık ve sürdürebilirlik. Sadece 1 2 tane modele koyup milyonlar satan diğer modellere bu özelliği koymadıktan sonra hiçbir espirisi yok benim için. Zaten o yıllarda kaç kişi nfc biliyordu? Ben bir sürü nokia modeli telefon kullandım nfc olsaydı bile kullanmazdım. Günümüzde bile kaç kişi nfc yi aktif olarak kullanıyor?
aktifi geçtim hiç kullanmıyorumSonuç yaptılar da ne oldu önemli olan devamlılık ve sürdürebilirlik. Sadece 1 2 tane modele koyup milyonlar satan diğer modellere bu özelliği koymadıktan sonra hiçbir espirisi yok benim için. Zaten o yıllarda kaç kişi nfc biliyordu? Ben bir sürü nokia modeli telefon kullandım nfc olsaydı bile kullanmazdım. Günümüzde bile kaç kişi nfc yi aktif olarak kullanıyor?
random yere değdirip bağlanmazsan tehlikeli olmaz korkma yavhatta bi ara haberlerde görmüştüm nfc tehlikeli diye

random mu o nerandom yere değdirip bağlanmazsan tehlikeli olmaz korkma yav![]()
Rastgele, diyorum yani mesela bilmediğin nfc lere dokundurtma ama bildiğin ise sorun olmaz diyorum kısacarandom mu o ne
yanlış hatırlamıyosamRastgele, diyorum yani mesela bilmediğin nfc lere dokundurtma ama bildiğin ise sorun olmaz diyorum kısaca
bu yüzden dikkatli olcaksın her gördüğüne dokundurtmayacaksın(bildiğin olcak) ama her gördüğüne nfc dokundurtmak zararlıyamlış hatırlamıyosam
hırsızlar nfc hi dokundurup parayı cebellezi ediyolardı
o haberden sonra
nfc li olmayan telefon seçiyodum
çünkü dolandırcı da olabilir otobüs firimasıdao haberde yine yanlış hatırlamıyosambu yüzden dikkatli olcaksın her gördüğüne dokundurtmayacaksın(bildiğin olcak) ama her gördüğüne nfc dokundurtmak zararlıçünkü dolandırcı da olabilir otobüs firimasıda
oda diikatli olmaktıro haberde yine yanlış hatırlamıyosam
adamın nfc si açıkmış ama arkadan çakmışlar , çalmışlardı. Nfc yi açık unutmayın demişlerdi

Normalde de g.. cebine goymuyodumoda diikatli olmaktır![]()