Androidde Symbian uygulama çalıştırmanın tüm yöntemleri (aşırı detaylı)

Sponsorlu Bağlantılar

SymPsion

SymPsion

Üye
Ben neden hatırlamıyorum kaç tane Nokia telefon kullandım hiç Nokia nin nfc li telefon çıkarttığını duymadım görmedim
2010'dan önce sadece 1 modelde kullandı. (Bildiğim kadarıyla) galiba o da s40'lı bir cihazdı. Bu yüzden nadir bir model

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
Notxr

Notxr

Üye
2010'dan önce sadece 1 modelde kullandı. (Bildiğim kadarıyla) galiba o da s40'lı bir cihazdı. Bu yüzden nadir bir model
Oda 6131 nfc(düz değil NFC olanı) oda sadece ödeme için vardı

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
Oda 6131 nfc(düz değil NFC olanı) oda sadece ödeme için vardı
Bundan dolayı Japonya'nın, Avrupa'ya olan üstünlüğü iş birlikciliği idi. Bulunabilinirse 6131, tam koleksiyonluk cihaz

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Bırak mobil bankacılığı Japonya'da 2004-2005 gibi Symbian cihazları NFC ile ödemeyide destekliyordu 😄

Nokia'nın ilk NFC 'li modeli 3220 olarak biliyorum.

Hatta 2006 yılında Almanya'da otobüslerde ödeme yöntemi olarak denenmiş.
>

Son düzenleme:
  • Şaşırdım
  • Beğen
Tepkiler: SymPsion ve 0sıfırcı
Notxr

Notxr

Üye

>
Bende 6131 NFC olarak biliyordum(düz hali değil) düzü desteklemiyor :)

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA
SymPsion

SymPsion

Üye

>
Bak bunu ilk defa gördüm. Çok ilginç

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve Notxr
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Sonuç yaptılar da ne oldu önemli olan devamlılık ve sürdürebilirlik. Sadece 1 2 tane modele koyup milyonlar satan diğer modellere bu özelliği koymadıktan sonra hiçbir espirisi yok benim için. Zaten o yıllarda kaç kişi nfc biliyordu? Ben bir sürü nokia modeli telefon kullandım nfc olsaydı bile kullanmazdım. Günümüzde bile kaç kişi nfc yi aktif olarak kullanıyor?

• Beğen
Tepkiler: Notxr ve SymPsion
SymPsion

SymPsion

Üye
Sonuç yaptılar da ne oldu önemli olan devamlılık ve sürdürebilirlik. Sadece 1 2 tane modele koyup milyonlar satan diğer modellere bu özelliği koymadıktan sonra hiçbir espirisi yok benim için. Zaten o yıllarda kaç kişi nfc biliyordu? Ben bir sürü nokia modeli telefon kullandım nfc olsaydı bile kullanmazdım. Günümüzde bile kaç kişi nfc yi aktif olarak kullanıyor?
Evet, doğru. Yani bu ilk modeller biraz teknoloji demosu gibi kaldı. Japonlar akıllılık edip ülke geneli standart etmişlerdi. Metrolarda vs kullanılıyormuş oralarda.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK, 0sıfırcı ve Notxr
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
aktifi geçtim hiç kullanmıyorum
hatta bi ara haberlerde görmüştüm nfc tehlikeli diye

0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Rastgele, diyorum yani mesela bilmediğin nfc lere dokundurtma ama bildiğin ise sorun olmaz diyorum kısaca
yanlış hatırlamıyosam
hırsızlar nfc yi dokundurup parayı cebellezi ediyolardı
o haberden sonra
nfc li olmayan telefon seçiyodum

Son düzenleme:
Notxr

Notxr

Üye
yamlış hatırlamıyosam
hırsızlar nfc hi dokundurup parayı cebellezi ediyolardı
o haberden sonra
nfc li olmayan telefon seçiyodum
bu yüzden dikkatli olcaksın her gördüğüne dokundurtmayacaksın(bildiğin olcak) ama her gördüğüne nfc dokundurtmak zararlı :oke: çünkü dolandırcı da olabilir otobüs firimasıda

0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
bu yüzden dikkatli olcaksın her gördüğüne dokundurtmayacaksın(bildiğin olcak) ama her gördüğüne nfc dokundurtmak zararlı :oke: çünkü dolandırcı da olabilir otobüs firimasıda
o haberde yine yanlış hatırlamıyosam
adamın nfc si açıkmış ama arkadan çakmışlar , çalmışlardı. Nfc yi açık unutmayın demişlerdi

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve Notxr
Notxr

Notxr

Üye
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve 0sıfırcı
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
oda diikatli olmaktır :gul:
Normalde de g.. cebine goymuyodum
Yine goymam
Yürürken rahatsız olmuyomu
Goca lolipoplar :)
Goyan varsa
Çalan çıkabilir
Ya telefon ya para
Dikkat etsinler

• Düşünceli
Tepkiler: Notxr
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
NFC mobil cihazlarda yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip, bence harika bir buluş ve olmazsa olmaz bir özellik.Benim anlamadığım neden Bluetooth gibi kendini benimsetemedi, bugün bile sadece orta-üst segment telefonlarda kullanıyorlar, halbuki tüm cihazlarda standart olmalı.

İlk android telefonum olan ve severek kullandığım 2018 LG Q6, android 8.1'de kaldığı ve NFC olmadığı için önemli hiçbir işlemimi yapamaz hale gelmiştim.Geçen sene Nothing Phone 1 aldım ve oh be dedim yani, çünkü e-Devlet ve Bankacılık işlemlerinde NFC ile TC Kimlik kartı doğrulama zorunlu, onu da geçtim istanbul kartımı bile matiğe gerek olmadan doldurabiliyorum, büyük rahatlık.Aslında NFC ile yapılabilcekler listesi çok geniş ama nedense kullanılmıyor.Umarım telefon üreticileri NFC'yi artık standart donanım olarak her cihaza koyarlar.

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: MAERKEK, 0sıfırcı, SymPsion ve 1 kişi daha
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
tercihim hala blutut

• Kahkaha
Tepkiler: DeV/AsA

Üst Alt