android ve iphone

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xinsurer

Üye
ooo burda hava kızışmış.. niye tartışıyosunuz ki, ikisi de iyi sistemler, ios daha stabil ama kısıtlamacı, android daha özgür ama halletmesi gereken sorunlar var. Şu anda çok sağlam rakipler ama yakın gelecekte birinin diğerini yok etmesi söz konusu değil bence.

Tepkiler: apomsu

Masha

Üye
Android şu anda İOS'u bastıramıyor olabilir ama şu durumada bakarsanız. En iyi Smartphone'lar Android işletim sistemini kullanıyor.
Android'e biraz zaman verilmeli. Bakarsınız Apple'da Android kullanıcısı olabilir.

Tepkiler: xinsurer

bu anlattıkların gerçekten güzelde... bunların hepsini senden benden aldığı ürünün değerinden fazlası parayla yapmıyormu ? o zaman bunu her firma yapardı. fazla fiyat fahiş fiyatlarla satsaydı... ama satmıyorlar... sen şimdi satsınlar dersin.. ama türkiye şartlarına uygun fiyat bence herkes için daha uygun.

umutku84

Üye
iPhone'u havası var diye alanlar olduğunu düşünürsek biraz zor

----------Eklendi @ 16:33:21 ---------- Yazıldı @ 16:28:11 ----------

iphone bir telefon markası android bir işletim sistemi. android'in iyi ilerlemesi iphonu ezmez ama ios'u ezer. android ilerde zirveye yerleşirde ios'u ezerse zaten iphone da ya ios'u bırakıp androide geçer yada yeni bir sistem geliştirip o sistemle androidi ezer.

ios un ezileceğini zannetmiyorum ama iphone her zaman ilklerde olacaktır.. Yani androidle kapışırlar diye düşünüyorum çünkü ikisinin de önü açık

sen sadece ürüne para vermiyorsun sen ;
appstore un desteklenmesi için
cihazın gövdesinin cam , çelik gibi malzemelerden üretilmesi için vs malzeme kalitesi.
apple şirketinin iphone için birçok firma ile anlaşma yapıp birlikte çalışması için , müzik sistemleri,docklar,kulaklıklar kısacası aksesuar anlaşmları
iphone un piyasada markalaşması ve elit bir telefon olduğunu göstermesi için yapılan reklam ve gösterilerede para veriyorsun bunlar karşılığı

elinde tuttuğun iphone hem en stabil cihaz hem en büyük program oyun marketine sahip alet oluyor ve el ile gösteriliyor birnevi prestiji para ile satın alıyorsun.

bana sorarsanız fiyatı çok uçuk resmen kazık , ama amerikada satışı daha ucuz türkiyeye girerken aldığı vergi bu cihazı alınmaz kılıyor.

----------Eklendi @ 22:21:49 ---------- Yazıldı @ 22:14:13 ----------

apple çok büyük firma adamlar bilgisayar donanım sistem oluşturmada uzman , google ve androidcilerden çok daha deneyimli mac os oluşturan insanlar yapıyor ios yi . hayatta apple böyle bir geçiş yapmaz . yapabilse androidciler appstoredaki programları oynatabilmek için çabalıyor yapamıyorlar. ilk apple a geliyor sonra androide . android ne kadar güzel hızlı sistem olsada güçlü bir marketi yok bu durumun üstüne gitmeli kaliteli olsa zaten iphone almaz millet android gibi özgürlük varken

----------Eklendi @ 22:28:39 ---------- Yazıldı @ 22:21:49 ----------

Symbian şimdi bişey olmaya bilir ama bi zamanlar pazar payının yüzde 59 u na sahipti.ve ister kabul et ister etme ipondaki bir çok teknoloji nokıadan çalıntı

olabilir tabiki bu dünyada birşeyin gelişmesi için ilk önce birilerinin temel atması gerekiyor bindiğin uçak tek firma tarafındanmı geliştirildi ? birileri başladı bir süre hakimiyet kurdu üstüne ekledi yeni başı çeken firma oldu böyle böyle gelişim sağlanır,appleda belki böyle olacak şuan yükselebilir birisi bu teknolojinin daha iyisini yapar daha yenilik getirir üstüne koyar hakimiyeti kazanır . önemli olan piyasada tamamen kalıcı olmak ,başı çekmek . şuan android appleı taklit ede ede onu baltaladı birnevi , belki daha fazlasını sunar kim bilir iphoneu tercih edenler androide geçer , bunun için sağlam programlar oyunlar kaliteli cihazlar gerekiyor(dış malzeme kalitesi ) tek htc buna önem veriyor samsunglar sonyericssonlar lg ler plastik kasa gidiyorlar buda benim önem verdiğim nokta. program olarakda iphone a darbe vurabilseler belki hakimiyet kurarlar . bugün tüm bankalar reklam veriyor ipad niz için iphonenunuz için program yayınlandı hani androide? niye iphone a ?

Tepkiler: xinsurer

Jetlak

Üye

apple hiç bir zaman android kullanmaz ios u geliştirir apple sistemleri çok stabil oluyor ama ben şahsen androidi tercih ederim her türlü işimi görüyor

----------Eklendi @ 22:39:57 ---------- Yazıldı @ 22:37:30 ----------

ben cihaz açmıyor demedim ios açmıyor dedim çaktın?

ios yi appledan başka hangi cihaz kullanıyor ? iphone ios kullandığına göre sen ne dedin ios açmıyor dedin bende diyorum hayır ! açıyor azıcık araştırırsan görürsün jailbreak yaparsan açarsın.

burayı okursan ister ios ye açtırırsın ister iphonenuna ok

öyle bilmedende yazmayalım azıcık öğrenip destekli atalım

Jetlak

Üye

para vermeden yapabildiğim bir şeyi
neden para vererek yapayım ki
o şey bana yetiyorsa
neden daha üstüne göz koyayım ki
bana yetmese çok daha üstünü
neden almayayım ki

----------Eklendi @ 22:48:05 ---------- Yazıldı @ 22:45:00 ----------

IOS un başka bir cihaza uyumlu donanım varsa neden yüklenemeyeceğini düşündün ki
örneğin mac sistem bir pc ye yüklenebiliyor
sen de azıcık destekli at bence ne dersin?

güzel kardeşim bilip bilmeden konuşma bak ios linux tabanlı açık kod kaynaklı değildir kodun kaynağı apple tarafından kapatılmış ve hakları saklanmıştır nereye portluyorsun sen beleş linux sürümleriylemi karıştırdın bunu .

ayrıca apple ı jailbreakle al sana mis gibi binlerce ücretsiz uygulama tam özgürlük sen bir jailbreaklı cihaz incele aklın şaşar alakası yok ios ile iphone u bir normal kullananlar var birde adam gibi pro kullanıcılar var ve hangi androidli cihazı getirirsen getir adamdaki programlara sahp olamazsın bu lüksü iphone sahibi adam yaşar . ama androidde iyi bir linux tabanlı açık kod kaynaklı olduğu için tıpkı meego maemo gibi özgürdür ama market sıkıntısı var . bir appleda hot pursuit atmakla androidde oynamak arasında fark var androide daha oyun zor geliyor , eğer market güçlenirse android süper . ama şuan apple bir numara program oyunda sistemde . sen beğenmezsen paran yetmezse git android al ama ios yede hakkını vermen gerekir öveceğin gibi eleştireceğin yerlerde olmalı örneğin ios kısıtlı ve korsana karşı mp3 bile atamıyorsun çünkü mp3 amerikada yasak ancak kütüphanende saklıyabiliyorsun . amerikada işler farklı orda 3 dolara satılan program adamlara 3 lira gibi bize ise dolar farkından 6 lira nerdeyse . bu bile düşünmene yeter .

Jetlak

Üye
arkadaşım mac de kapalı kod ama ne oldu pc ye portlandı demek ki ne oluyormuş istenildikten sonra donanım da destekliyorsa yapılamayacak şey yokmuş değil mi?
f16 ların uçuş kodlarının kırıldığı gibi iosun da kırılabilir hiç meraklanma f16 kodları uğruna kaç insan hayatını kaybetti ama bu işin başarıldığından kimin haberi var kimsenin?

ee kırda bizde kullanalım yada kıran görürsen bana mesaj at . ios kırılsa sanki portlancak androidmi bu n900 de htc deki gibi çalışsın

xinsurer

Üye
Kavga etmeyin ya, tamam ikisi de iyi

ozgunb

Üye
Android'in yükselişi ortada.

xinsurer

Üye
Bir zamanların Sovyet Rusyası ve ABD gibi, ikisi de güçlü, birbirleri için tehditler, sürekli bir soğuk savaş içindeler ama birbirlerine hiçbirşey yapamıyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...