Android Telefonlarda Rehber Yedeği Alma

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android Telefonlarda Rehber Yedeği Alma
Akıllı telefonlar artık günlük hayatta en önemli iletişim aracı olmaktan çok bir ihtiyaç haline geldi. Yinede telefonların çıkış noktası olan iletişim halen en önemli unsurlardan bir tanesi diyebilirim. Telefon teknolojisinin gelişmesi ile iletişim konusunda da önemli yenilikler hayatımıza girmiş olsa da rehber yedeği alma konusunda halen ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bu yazımda sizler için Android telefonlarda rehber yedeği alma işlemi nasıl yapılır kısaca onu göstereceğim. Öncelikle belirtmek isterim ki eğer cihazınıza farklı yazılımlar yüklemeyi seviyorsanız veya eski bir cihaz kullanıyorsanız en az ayda 1 kere rehber yedeği almaya özen gösterin. Her ne kadar Google senkronizasyonu sayesinde rehberiniz yedekli gibi görünse de bazen farkında olmadan yeni kaydettiğiniz kişileri telefonun kendi hafızasına kayıt edebiliyorsunuz.

Bazen de senkronizasyon kapalı olduğu için o kaydettiğiniz birçok numara Google hesabınız ile senkronize olmuyor ve bu sebeple mail hesabınızı cihaza girdiğiniz zaman senkron olmamış numaralar ne yazık ki geri gelmiyor.

Android Telefonlarda Rehber Yedeği Nasıl Alınır ?

Öncelikle bütün Android telefonlarda hem .vcf uzantılı dosya sayesinde hemde Google senkronizasyon özelliği sayesinde telefon rehber yedeği alabilirsiniz. İlk olarak telefonunuzun varsayılan rehber uygulamasına girin. Daha sonra genelde sağ üst tarafta yer alan üç nokta tuşuna basın yani açılır menüyü açın. Buradan rehber uygulamasının ayarlar menüsüne girin. Daha sonra ayarlar menüsünde "içe dışa aktar" adında bir ayar menüsü göreceksiniz. Bu menüye girin ve rehberinizi dışa aktarın. Bu sayede bütün rehberinizdeki numaraları cihazın hafızasına .vcf uzantılı bir şekilde yedeklemiş olacaksınız.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Ardından cihazınızın başına bir şey geldiğinde veya herhangi bir rehber silinme sorunu olduğunda .vcf dosyasını yine aynı yerden içe aktar yaparak telefon rehberini geri getirebilirsiniz. Diğer taraftan Google senkron özelliği sayesinde hesabınızı senkronize ederek bütün mevcut numaralarınızın gmail hesabınıza tanımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için kaydettiğiniz tüm numaraları gmail hesabınıza kayıt etmeniz gerekiyor. Aksi halde gmail hesabınız ile numaralar senkronize olmayacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Her iki yöntemle de basit bir şekilde Android rehber yedeği alma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Google Play mağazasında yer alan telefon rehber yedeği uygulamalarını kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bu tarz uygulamalar hem rehberinize erişmiş olacak hemde .vcf yedeği aldığı için gereksiz bir uygulama olacaktır.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt