Püf Noktası Android Telefondan TV'ye kablosuz görüntü aktarma

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Android Telefondan TV'ye kablosuz görüntü aktarma
Android telefon ve tablet bilgisayarlardan televizyonlara kablolu ve kablosuz olarak görüntü aktarma işlemi yapabilirsiniz. Android telefondan TV'ye görüntü aktaracaksanız tüm detayları makalemizden öğrenebilirsiniz.

Akıllı telefonların yada tabletlerin gelişmesiyle birçok özellikte kullanıma açıldı ve neredeyse her alanda kullanılabilir duruma geldi.Son zamanlarda ise en çok kullanılan özelliklerden biriside Android Telefondan Televizyona Görüntü Aktarmak diyebiliriz.Daha öncelerden bildiğiniz gibi DVD oynatıcıları yada farklı bir cihazı Televizyona aktarma işlemi yapabilmek için Scart Kablo yada 3.5mm Stereo Jack ile ses ve görüntü aktarımı yapabiliyorduk.Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle bu durum biraz farklı boyut kazandı ve kablosuz bağlantılar ile de Televizyona Görüntü Aktarabilme şansımız bile oluyor.

Peki Android bir cihazımız varsa ve bunu Televizyonumuza nasıl aktarabiliriz onu görelim..

1-Farklı uygulamalar ve özellikler (İnternet Bağlantısı Gerekiyor)
2-Kablo yardımıyla


1-Kullanmakta olduğumuz televizyonlarda da artık akıllı telefonlar gibi farklı özellikler bulunmaktadır.Farklı markaların ise farklı isimlerde bağlantı özellikleri bulunmaktadır.DLNA (Digital Living Network Alliance) bağlantı özelliğine sahip birçok cihaz bulunmaktadır.Bu özelliğe sahip cihazlardan faydalanarak bağlantı kurabilir ve istediğiniz gibi resim,video vb. birçok görüntüyü kolaylıkla aktabilirsiniz.

Diğer bir benzer işlem ise MIRACAST ismindeki bir aparat yardımıyla yapabilirsiniz. MIRACAST HDMI girişine takılan aygıt ile Google Play üzerinden indireceğiniz miracast yazılımlarından birini kullanarak Wifi ağı üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz.Bu bağlantı sayesinde ise 1080p ye kadar kaliteki görüntü aktarımı sağlayabilirsiniz.

Eğer Samsung marka bir cihazınız ve akıllı telefonunuz varsa Samsung tarafından geliştirilen All Share üzerinden paylaşım yapabilirsiniz.Diğer sistemler gibi All Share içinde Wifi sistemi kullanmanız gerekmektedir.

2-En çok kullanılan yöntem ise herkesin bildiğiniz kablo ile aktarma yöntemidir.HDMI kablo her zamanki gibi işinizi kesinlikle kolayca görecektir ve basit bir şekilde aktarma işlemi yapabilirsiniz.Bu HDMI kabloda bir ucu cep telefonları üzerinde kullanılan Micro Usb olarak kullanılan diğer ucu ise televizyonumuza bağlanan HDMI ucu olacaktır.

Bu aktarma yöntemi ile tabletinizde yada akıllı telefonunuzda bulunan tüm işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz.Eğer internet bağlantınızda varsa tabletinizde açacağınız bir filmi yada videoyu izleyebilir yada oyun oynamak istiyorsanız büyük bir ekranda kolaylıkla oynayabilirsiniz.

Burada en mantıklı yeni cihazlardan kurulu bir sisteminiz varsa Wifi üzerinden bağlantı sağlamak diyebiliriz.Son olarak ise All Share üzerinden kullandığımız sistem gayet hızlı ve kayıpsız görüntü sağladı diyebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 484994


Üst Alt