android telefonda İMEİ bilgisini değiştirmek mümkün mü ?

Sponsorlu Bağlantılar

l3g3nt

Üye
    Konu Sahibi
android telefonda İMEİ bilgisini değiştirmek mümkün mü ?
İMEİ değiştirmek mümkün mü ? telefonumu bir arkadaşa verdim o da 2.2. den 2.3.5 e yükseltti sonra bana verdi ne görim telefon açamıyorum hiç bir yere ayarlardan bi baktım imei ''0'' yazıyor.. Sistem ayarlarını geri aldım, eski romunu yükledim olmadı... çaresini bilen var mı? 3-5-10 lirada vererbilirim :P

Jetlak

Üye
nasıl şeymiş o rom atınca imei silinen ilk defa gördüm yoksa başka şeyler mi var

l3g3nt

Üye
    Konu Sahibi
nasıl şeymiş o rom atınca imei silinen ilk defa gördüm yoksa başka şeyler mi var

keşke başka şey olsa idi...
ancak kvk çıkışlı telefonum var htc garantiye yolladım 360 lira istediler.

mancukya

Üye
Samsunglarda oldugunu biliyordum ama Htc ilk defa duydum.
Android dosyalari EFS diye bir dosya icine atiyor bazi romlarda bu dosya nedense degisince IMEI nosu 000 li bir hale geliyor. özellikle Cyno yada Mui tarzi romlarda bu sorun olma sansi daha yüksek ama bu romlar Efs dosyasini Backup klasorune atiyor ve Nitrality adli programlada tekrar eski IMEI alinabiliyor. Gene ayni modelin degisik Gsm modellerindede bu olabiliyor mesala amrikadaki Galaxy romunu baska bir ülke Romuna cakmakla falan.
Bunu düzeltmek icin ya EFS klasorunuzu bulun sdkartta yada Adb komutuyla eski IMei cikarmanin yolu var.
Konu HTc oldugu icin yardimci olamiycam ama Galaxy i9000 icin yardimci olmustum.
Ayricada bir zahmet biz anlatirken yorulmuyoruz telin isim model vs vs yazmak yada yazmayi düsünmek cokmu zor yardim istemede bile tuafsiniz
Google tel modeli lose Imei diye yaz arat gerekeni bulursun EFS dosyasi yedegi olmasada Adb komutlariyla olusturmak munkun tlein muhtemelen 2.1 yada 2.2 falashlaman ve rootlaman sarziyla aksi takdirde Htc box olan bir telciye yaptircaksin onuda zor bulursun.

• Beğen
Tepkiler: mahmutsultan ve l3g3nt

l3g3nt

Üye
    Konu Sahibi
Samsunglarda oldugunu biliyordum ama Htc ilk defa duydum.
Android dosyalari EFS diye bir dosya icine atiyor bazi romlarda bu dosya nedense degisince IMEI nosu 000 li bir hale geliyor. özellikle Cyno yada Mui tarzi romlarda bu sorun olma sansi daha yüksek ama bu romlar Efs dosyasini Backup klasorune atiyor ve Nitrality adli programlada tekrar eski IMEI alinabiliyor. Gene ayni modelin degisik Gsm modellerindede bu olabiliyor mesala amrikadaki Galaxy romunu baska bir ülke Romuna cakmakla falan.
Bunu düzeltmek icin ya EFS klasorunuzu bulun sdkartta yada Adb komutuyla eski IMei cikarmanin yolu var.
Konu HTc oldugu icin yardimci olamiycam ama Galaxy i9000 icin yardimci olmustum.
Ayricada bir zahmet biz anlatirken yorulmuyoruz telin isim model vs vs yazmak yada yazmayi düsünmek cokmu zor yardim istemede bile tuafsiniz
Google tel modeli lose Imei diye yaz arat gerekeni bulursun EFS dosyasi yedegi olmasada Adb komutlariyla olusturmak munkun tlein muhtemelen 2.1 yada 2.2 falashlaman ve rootlaman sarziyla aksi takdirde Htc box olan bir telciye yaptircaksin onuda zor bulursun.

Kusuruma bakmayın düşünemedim. HtC desire Z cihazım. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. İmei sadece 0 ve EFS kasorunu bulamadım.

mancukya

Üye
Boxla yapiliyormus onu bilemem yapan yer zaten yurtdisindayim.
Diger olayda bu telde imei nosu sorunu yasayan yok o tel acaba root yada simlock acilirken hatali bir isle brick olmus olabilirmi bilemem ama XDA sitesinde gerekli bölümler var herhangi orginal stock rom atarak dene muhtemelen calisma imkani olabilir kardes.

l3g3nt

Üye
    Konu Sahibi
Boxla yapiliyormus onu bilemem yapan yer zaten yurtdisindayim.
Diger olayda bu telde imei nosu sorunu yasayan yok o tel acaba root yada simlock acilirken hatali bir isle brick olmus olabilirmi bilemem ama XDA sitesinde gerekli bölümler var herhangi orginal stock rom atarak dene muhtemelen calisma imkani olabilir kardes.

Çok teşekkür ederim.

l3g3nt

Üye
    Konu Sahibi
Cihazı kvk ya gönderdim 1 hafta sonra sonuca varacğız umarım.

hatipoglu_ali

Üye
merhaba. yurt dışından 3g liçift hatlı bir telefon gelecek. bende de trident wt5 var.

wt5' in imei'sini diğer telefona yüklesem problem olur mu?

olursa 3g çalışırmı?

PriZm

PriZm

Üye
telefon çalıntı çıkmasında:|

• Beğen
Tepkiler: remzikurt
PriZm

PriZm

Üye
imei engellemesi genelde çalıntı olduğu zaman olurda ondan öyle dedim.

Necmati

Necmati

Üye
Sıfır'mı ?
çok ilginç bir durum nasıl bir rom yükseltme işlemini pc'denmi yoksa cepten mi yaptınız.

hatipoglu_ali

Üye
imei engellemesi genelde çalıntı olduğu zaman olurda ondan öyle dedim.

ikiside çalıntı değil.o açıdan sorun yok. tek sorun gelen telin kayıt altına alınması. uydurma olamasını istemiyorum sorun mutlaka çıkacak. wt5 i feda edebilirim. gelecek telefon çok daha iyi. wt5 in imei numaralarını gelecek tele yüklemek daha mantıklı geliyor. eğer mümkün olursa. olaması halinde 3g si çalışırmı diye merak etmiyor değilim.

bilen biri varsa memnun olurum.

~UnderTaker~ kusura bakma sen diğer arkadaşın durumuna yorum yaptın sanırım. ben karıştırdım kusura bakma. benim durumum için bilgin var mı

RizeOnline

Üye
3g çalışır dostum imei sini attığın cihaz önemli değil diye biliyorum ben. Fakat Tk kaydı muhabbetinde 3g li bir cihaza 3g desteklemeyen bir cihazın imei sini atarsan eğer ve 3g yi de kullanırsan sistem tespit ediyor böylecede imei çalıntı diye sistem tk da çalınmış imei olarak kayıt oluyor ve imein calısmaz hale geliyor. Açıkçası ben bunu TK da ki görevlilerden sorarak öğrenmiştim :) Nasıl tespit edildiğini meraktan sormuştum ( dükkanı denetlemeye gelmişler di :)

hatipoglu_ali

Üye
3g çalışır dostum imei sini attığın cihaz önemli değil diye biliyorum ben. Fakat Tk kaydı muhabbetinde 3g li bir cihaza 3g desteklemeyen bir cihazın imei sini atarsan eğer ve 3g yi de kullanırsan sistem tespit ediyor böylecede imei çalıntı diye sistem tk da çalınmış imei olarak kayıt oluyor ve imein calısmaz hale geliyor. Açıkçası ben bunu TK da ki görevlilerden sorarak öğrenmiştim :) Nasıl tespit edildiğini meraktan sormuştum ( dükkanı denetlemeye gelmişler di :)

teşekkür ederim dostum. verdiğin bilgi gerçekten çok önemli saol

semihy21

Üye
arkadaşlar bende yurtdışından bi telefon getırdım ınternet yoluyla acaba bunun ımeısını nasıl değiştirebiliriz telefon star A1000 androıd bı telefon ama ımeısını degıstırme mumkun mu mumkunse nasıl yaparım veya bunu ıstanbulda yapabılecek bırısı var mı ?

BesTCooL

Üye
google de MTK6516 yazın ;)

Üst Alt