Haber Android sürümlerin pazar paylarında son durum

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Android sürümlerin pazar paylarında son durum
Googleın Android sürümlerinin pazar payları hakkında son bilgiler ortaya çıktı.




Akıllı telefon pazarında Google'ın Android işletim sistemi oldukça yüksek kullanım oranına sahip. Baktığımızda Samsung, Huawei, Oppo, vivo, Sony, HTC, LG gibi bir çok firma Android işletim sistemini tercih ederken, bu sene pazara dönüş yapan Nokia da Android modeller sunmaya başlamıştı.



Google her sene yeni bir Android sürümünü pazara sunuyor. Yenilikler ve geliştirmelerle gelen bu sürümlerin sonuncusu ise geçtiğimiz Ağustos ayında pazara sunulan Android 7.0 Nougat olmuştu.

Her ay Google cephesinden Android sürümlerin pazar paylarına dair bilgiler geliyor ve yeni sunulan raporda Android 7.0 ve 7.1 Nougat'ın %2.8'e ulaştığı görülüyor. Android Nougat yükselişi oldukça düşük bir seviyede ve geçen onca ayın sonrasında bile hala %3'ün altında kalmakta. Ancak yeni dönemde Nokia'nın yeni Nokia 6, 3, 5 modelleri, LG G6 gibi amiral gemisi modeller ile biraz daha yükseliş gösterebilir.

Diğer taraftan pazar payı oranı olarak hala Android Lollipop zirvede. Bu mobil işletim sistemi şu anda %32.5 pazar payına sahip. Lollipop'un arkasında ise Android Marshmallow yer alıyor. Bu işletim sisteminin pazar payı ise %31.3 olarak görünmekte.

Google bu sene içerisinde yeni Android O'yu pazara sunacak. Bu yeni mobil işletim sistemi hakkında ilk bilgiler Mayıs ayında düzenlenecek olan Google I/O 2017'de gün yüzüne çıkacak
Android sürümlerin pazar paylarında son durum
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Nougat güncellemesi çok kısıtlı olduğu için hızlı bir büyüme sergileyemiyor. Ancak amiral gemisi telefonların tanıtılmasıyla büyümesi çok hızlı olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Android One cihazlar yayginlaşsa Her Android Sürümü Eşit seviyede büyüyecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt