enescfc
Üye
Android ROOT işlemi ve Oyun yükleme.
Merhaba,
Galaxy S2 yeni aldım ve ilk defa android kullanıyorum.
Telefonumun Kernel Sürümü: XWKG1
GINGERBREAD XWKG1
ROOT işlemiyle sistemde tüm dosyalara erişme ve değiştirme yapılabildiğini öğrendim.
Fakat oyun veya uygulama yükleme konusunda aklıma takılan bir kaç soru var.
Burada olsun veya başka android forumlarında olsun örneğin bir oyun paylaşılıyor
APK + SD diye.
Cihazınız rootlu ise şöyle yapın böyle yapın deniliyor ama SD dosyasının boyutu çok büyük oluyor.
Ben telefonu bilgisayara usb ile bağladığımda 300mblik bir SD dosyasını yaklaşık 3 saat civarında atmaya çalışıyor. Bu süre 3 saatken düşeceği yerde artıyor bazen.
Oyun kurulumu hakkında hiç bir yerde detaylı bilgi bulamadım açıkçası.
Soru olarak da; oyunları veya uygulamaları daha rahat kurabilmem için cihazı root yapmam gereklimi. Root yapmanın zararı var mıdır yada root yapılınca garanti dışı kalır mı?
2. Olarak da yüksek boyutlu dosyaları yüklemenin daha alternatif bir yolu var mıdır?
Oyun kurulumunu tam olarak anlatabilecek bir arkadaş yardımcı olabilir mi acaba.
Şimdiden teşekkürler.
Galaxy S2 yeni aldım ve ilk defa android kullanıyorum.
Telefonumun Kernel Sürümü: XWKG1
GINGERBREAD XWKG1
ROOT işlemiyle sistemde tüm dosyalara erişme ve değiştirme yapılabildiğini öğrendim.
Fakat oyun veya uygulama yükleme konusunda aklıma takılan bir kaç soru var.
Burada olsun veya başka android forumlarında olsun örneğin bir oyun paylaşılıyor
APK + SD diye.
Cihazınız rootlu ise şöyle yapın böyle yapın deniliyor ama SD dosyasının boyutu çok büyük oluyor.
Ben telefonu bilgisayara usb ile bağladığımda 300mblik bir SD dosyasını yaklaşık 3 saat civarında atmaya çalışıyor. Bu süre 3 saatken düşeceği yerde artıyor bazen.
Oyun kurulumu hakkında hiç bir yerde detaylı bilgi bulamadım açıkçası.
Soru olarak da; oyunları veya uygulamaları daha rahat kurabilmem için cihazı root yapmam gereklimi. Root yapmanın zararı var mıdır yada root yapılınca garanti dışı kalır mı?
2. Olarak da yüksek boyutlu dosyaları yüklemenin daha alternatif bir yolu var mıdır?
Oyun kurulumunu tam olarak anlatabilecek bir arkadaş yardımcı olabilir mi acaba.
Şimdiden teşekkürler.

elime geçerse android konularında ilerlerim kısmetse. Fazla aceleci davranmayın konuyla ilgili bir çok tavsiye ve açıklama gelecektir bundan emin olun.