Şehriyar
Üye
-
Konu Sahibi
-
| Pazardan domates ve biber aldınız | Programı yüklediniz/çalıştırdınız |
| Domateslerden birkaç tane yiyip dolaba attınız | Programda işiniz bittikten sonra menüye döndünüz |
| Şimdide biber yediniz ve dolaba attınız | Menüden başka bir programa girdiniz. |
İnsanlarda hep şu düşünce var android ile ilgili. Multitasking olayında tüm uygulamalar arkaplanda öylece açık sanılıyor..
Ve bu açık uygulamaların da ramde yer kapladığını..
Ama öyle değil. Android'in standart işlem sınırı var.(İcs de bu sınırı ayarlama seçeneği mevcut)
Belirli sayıda işlem açıldığı zaman eski işlemleri önbelleğe (cache) atar.
Önbellek ramde yer kaplamaz. Önbellek telefonun dahili hafızasında bulunur.
Siz istediğiniz zaman da önbellekteki işlem ram'e aktarılır.
Androidde multitasking olayını bir benzetmeyle açıklayayım.
Pazardan domates ve biber aldınız Programı yüklediniz/çalıştırdınız Domateslerden birkaç tane yiyip dolaba attınız Programda işiniz bittikten sonra menüye döndünüz Şimdide biber yediniz ve dolaba attınız Menüden başka bir programa girdiniz.
Şimdi siz domatesi dolaba attığınızda aslında programı önbelleğe gönderiyorsunuz.
Önbellek olmazsa her domates yiyişinizde ya domateslerin sürekli dışarda olması gerekir (Ramde sürekli açık olması) ya da domatesleri pazara geri götürmeniz gerekir (uygulamayı kaldırmak).
İşte önbellek bu işe yarıyor. Hem domatesleri bozulmasın diye hemde dışarda kalmasın diye sizin için saklıyor.
Yani anlatmak istediğim şey şu. Programlar ramde yer kaplamazlar. Sürekli açıkta değildirler.
Sadece belli başlı programlar yer kaplarlar onların da sürekli açık olması gerektiğinden..
Kilit ekranı, ayarlarınız, senkronizasyon(açıksa) vs. vs.
Bence senin de yanlışın var
Dalvik cache nedir biliyor musun?
Veya hangi konumda olduğunu?
Dalvik cache ile ram cache farklı şeyler ikisini karıştırma
dalvik cache root/system bölümünde idi yanlış hatırlamıyorsam.
işaretlediğim yerleri zaten biliyorum
/data/dalvik-cache konumundaki .dex dosyalarına bir bak tüm programların dosyaları bulunur orada..
Ram cache ile dalvik cache i karıştırmıyorum
Tamam ram cache olayı da var ama ram önbelleğinde "android standart sınır" sayısındaki uygulamalar tutulur..
Yani mesela ics de 3 olarak ayarladın diyelim. Mesajlar, müzik, internet. Şu anda internet açık. Mesajlar ve müzik ram cache de kalır. Ama atıyorum mesela hesap makinesi. Açtığın zaman son hesap yaptığın sayıyı görebilirsin. Ama bu ram cache de durmaz. Dalvik cache de tutulur.
Benim anlatmak istediğim şey zaten ram cache dekiler değil dalviktekiler. Herkes bütün uygulamalar ramde açık o yüzden ram in yarısı kullanılıyor falan diyor ben buna açıklık getirdim.
Swap olayına gelirsekte, swap dalvik cache yardımcısı.
Dalvik cache max. 128 mb veri tutar.
Hatta build.prop dosyana bak muhtemelen şu satırı bulacaksın
" dalvik.vm.heapsize=128m "
Swap yapınca gösterdiğin alanı dalvik olarak kullanıyorsun. Bu yüzden hafıza kartının hızlı olması gerekiyor, bu yüzden 5-10 saniye sürüyor
mesela asphalttan modern combata geçeceksin dimi. Asphalt ram cache dan dalvik e, dalvik e sığmayınca da swap alanına taşınıyor. Modern combatta daha önceden dalvik e sığmamış olduğundan swap alanında olduğu için, swaptan direk ram cache a atanıyor. Bu da 5-10 saniye sürüyor.
siz ne diyonuz ööle..ben kaçayım buradan hiç bişey anlamadım..dalvik kim
Zaten beyaz liste olayı var onda da
işaretlediğim yerleri zaten biliyorum
sarı olan kısıma gelirsek eğer burda "arka planda işlem yok" deseniz dahi eğer uygulama 1.çalışan işlemler ram bölümünde tutuluyorsa yine kapanmaz
aslında şuan ilk mesajın hariç aynı şeyleri konuşuyoruz bilmem fark ettinmiZaten beyaz liste olayı var onda da
Açık olması gerekenler zaten açık kalıyor..
aslında şuan ilk mesajın hariç aynı şeyleri konuşuyoruz bilmem fark ettinmi
ben sadece androiddeki ramin nasıl işlediğini herkesin anlayacağı şekilde anlattım.dalvik falan girersek olaya kimse anlamaz bizi
Bu arada benim bikaç kez müzik çalarım kapanmıştı
orjinal rommuydu? ram 65 oluncamı kapanmıştı?
ramden kaynaklanmayabilir,bazı uygulamalar birbiri ile uyumsuzluk yapıyor.
Ben orjinal rom kullanmam ki
Rami bilmiyorum en son kapandığında modern combat yüklemeye çalışıyordum açılmıyordu
En sonunda becerdim açıldı müziği kapatmıştı
Bende müzik klasöründeki resimler çıkmıyor galeride
ramden kaynaklanmayabilir,bazı uygulamalar birbiri ile uyumsuzluk yapıyor.
örnek PowerAMP ile müzik çalarken galeriden thumbnail olmayan bir klasöre girdiğim zaman önizlemeler oluşturulurken müzik çalar duruyor
(GB,Ics,JB de karşılaştım bu sorunla.)
Bende müzik klasöründeki resimler çıkmıyor galeride
onu bunu geçtimde dalvik amca olmasa android daha iyi olucak bnce direk sistem donanımlarına mesajlarını iletse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?