Doğuş Pertez
Emekli Yönetici
Android OS 2.2 ( Froyo ) İle İlgili Özellikler Netleşti!
Tüm dünyada yavaş yavaş pazar payını yavaş yavaş yükseltmeyi başaran Android OS işletim sistemi, henüz ülkemizde geniş bir kapasiteye sahip değil. Ancak Android OS işletim sisteminin yeni versiyonu 2.2 ile ilgili tüm bilgiler gün içerisinde kamuoyuna duyuruldu. İngilizce’si Froyo, Türkçesi meyveli yoğurt anlamına gelen Google Android’in yeni versiyonu Google Analytics’de yayınlanan bilgi üzerine yakın bir süreç içerisinde duyurulacak gibi gözüküyor.
Google cephesi hala Android OS 2.2 işletim sistemi versiyonu hakkında bir açıklama yapılmasa da, işletim sisteminin yeni ismi ve çıkış tarihi hakkındaki özellikler resmi gibi gözüküyor. Yeni özellikler arasındaki en önemli yenilik ise Linux kernelinin yenilenmesi gibi gözüküyor. Bu özellik dışında işletim sistemindegenel performans artışı ve şu gibi özellikler ile yenilikler geleceği iddia ediliyor;
• Flash Player 10.1 desteği,
• MultiTouch desteği konusunda yenilikler ve düzenlemeler,
• Renkli Trackball kontrolünün aktifleştirilmesi,
• OpenGL ES 2.0 desteği ile ilgili geliştirmeler,
• FM Radyo aktivasyonui
• Ekran çözünürlüğündeki performans artışı,
• Fotoğraf ve video çözünürlüklerinde artış,
( Google'ın meyveli yoğurtu çok kısa bir süreç içerisinde tanıtılacak )
Google, Android OS işletim sisteminin yeni sürümü 2.2 ( Froyo ) ile birlikte pazar payını arttırmayı planlıyor.
Google cephesi hala Android OS 2.2 işletim sistemi versiyonu hakkında bir açıklama yapılmasa da, işletim sisteminin yeni ismi ve çıkış tarihi hakkındaki özellikler resmi gibi gözüküyor. Yeni özellikler arasındaki en önemli yenilik ise Linux kernelinin yenilenmesi gibi gözüküyor. Bu özellik dışında işletim sistemindegenel performans artışı ve şu gibi özellikler ile yenilikler geleceği iddia ediliyor;
• Flash Player 10.1 desteği,
• MultiTouch desteği konusunda yenilikler ve düzenlemeler,
• Renkli Trackball kontrolünün aktifleştirilmesi,
• OpenGL ES 2.0 desteği ile ilgili geliştirmeler,
• FM Radyo aktivasyonui
• Ekran çözünürlüğündeki performans artışı,
• Fotoğraf ve video çözünürlüklerinde artış,
( Google'ın meyveli yoğurtu çok kısa bir süreç içerisinde tanıtılacak )
Google, Android OS işletim sisteminin yeni sürümü 2.2 ( Froyo ) ile birlikte pazar payını arttırmayı planlıyor.