Android mi iPhone mu hızlı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abcdefgh12

Konu Sahibi
Android mi iPhone mu hızlı?

Android
tabanlı modeller mi daha hızlı, yoksa iPhone mu? Cevabı haberimizde...

Akıllı telefon piyasasında firmaların birbirleri arasındaki kıyasıya rekabeti devam ediyor. Özellikle iPhone ve Android tabanlı modellerin varlığı diğerlerine göre daha ön plana çıkıyor. Fakat peki bu iki platform arasında önde olan taraf hangisi? Bunun cevabını arayan Blaze Software adlı bir yazılım firması Android veiPhone'un web tarayıcıları arasında çok kapsamlı bir karşılaştırma yapmış. Bu test için Android 2.3 tabanlı Google Nexus S ve iOS 4.3 tabanlı bir iPhone 4 kullanılmış. Ayrıca bu testte cihazların içinde standart olarak bulunan web tarayıcıları üzerinde 45 bin adet test uygulanmış ve tarayıcıların hız oranları karşılaştırılmış.
Bu karşılaştırmalar sonucunda ise ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:
  • En iyi web siteleri arasında ilk 1000'de bulunan sitelere aynı Wi-Fi ve 3G ağlarından erişilerek yapılan testlerde Android'in %84 oranında ezici bir üstünlüğü bulunuyor.
  • Süre karşılaştırması yapılan testlerde Android 2.3'te bulunan tarayıcının iOS 4.3'te bulunan Safari tarayıcısına göre %52 oranında daha hızlı olduğu ve daha kısa sürede erişim sağlandığı belirlenmiş.
  • Bir diğer yapılan karşılaştırma ise mobil cihazlara göre tasarlanmış sitelere bağlantı hızı konusunda olmuş. Bu testte iPhone'da mobil cihazlar için hazırlanmış sitelerin, standart sitelere göre açılma hızı %39 daha fazla olurken, Android'de bu oran %8 olarak bu konuda iPhone'dan yavaş kalmış.
  • Bu test sonucunda Android tabanlı telefonların hız açısından iPhone'a göre büyük bir üstünlük sağladığı görülüyor. Fakat akıllı telefon piyasasındaki bu kıyasıya rekabet olduğu müddetçe her an kimin öne geçeceği hiç belli olmayacak gibi duruyor.
kaynak:

Lacoste

Lacoste

Üye
Tabiki android fakat kıyaslanan cihaza da bağlı bu durum yani bi galaxy s le turkcell t10 bir olmaz :D
ikiside android diye geçiyor

nevzatkap

nevzatkap

Üye
bastır parayı al iphone4 u keyifle kullan ozaman farkı gorursun

belferkay

Üye
bastır parayı al iphone4ü indir oyunu uygulamayı paşa paşa oyna uygula. 2 ay sonra keşke iphone'a verdiğim 2000+ para yerine 800-900tl verip ngp +1100tlye de galaxy s vb. alsaydım diye dövün:)

• Beğen
Tepkiler: crowofthedark
maxirabit

maxirabit

Üye
Andoroid iyi hoş tabiki.

sh0ck

sh0ck

Üye
bastır parayı al iphone4 u keyifle kullan ozaman farkı gorursun

Haha.. ondan sonra zil sesi degistirmek icin program ara.
Ondan sonra birde ayfonum var diye hava at.. 2 milyar verdim zenginim demekte cabasi.

Sonra birde itunes katili ol..

yurtdisindan getirtip 5 ay unlock bekleyip sim kart takamayip elinde oyuncak gibi gezdiren arkadasim var..
Yok kardes.. iphone = burjuva oyuncagi.

• Beğen
Tepkiler: Dede ve kamercilekci

dgkallday

Üye
android derken mesela bir galaxy miniyle galaxy s 2 eş değildir. ama android kullanan iphonedan güçlü telefonlar var:pro:

Sandrake

Sandrake

Üye
Android :d:

dark_scream35

dark_scream35

Üye
Daha önce çok iphone kullanmıştım... Ve kendimde İpod touch 3G sahibiyim. Android işletim sistemli bir telefonla daha yeni tanıştım hiç aklımda yokken blackberry almak için girdiğim teknosadan android işletim sistemli LG optimus P503 model telefonla çıktım. Ve şimdiye kadar hep iphone 4 alma hevesi içerisinde olan biri olarak androidle tanıştıktan sonra o kadar para vermeye hiç gerek olmadığı kanaatine vardım. Şu anda hiçbir fark göremiyorum ikisi arasında para farkından başka..

kamercilekci

kamercilekci

Üye
bu sunumu hazırlayan arkadaşımız çok teşekkür ederim,
tabiki android tabiki HTC DESİRE HD

uzun lafın kısası DHD...|-):bigstar:

kadir3831

kadir3831

Üye
galaxy s android tabiki ..............:yuru

bylaw

Üye
galaxy s özellikleriyle şuanda iphone4 ü sollamış durumda hem fiyatı yarı yarıya daha ucuz hemde daha kaliteli ve ekranı daha canlı ve büyük galaxy s i9000 varsa ne pc nede pad ihtiyacınız olur mükemmel cihaz!

senkan

Üye
android = fukara çözümü...
kendinizi avutmayın arkadaşlar iphone ile android telefon arasında dağlar taşlar kadar fark var bu farkı öyle telefonu arama yaparak yada mesaj yollayarak anlayamazsınız iphone 4g de 1 ghz işlemci var android işletim sistemli 1 ghz işlemili bi telefon getirin 500 sayfalık bir ekitap atın, ikisinide açın okumaya çalışında bir farkı görün.
Ayrıca itunes gayet kullanışlı bir program sadece kullanmayı bilmek gerek basit bir ingilizce ile çözülüp akışkan bir şekilde kullanılacak bir program değil o kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt