Nextman
Emekli Yönetici
-
Konu Sahibi
-
Yazıdan bu sonuca varman da güzelİos mu kullanalım yani ?
Bilinçli kullanıcı olmandan kaynaklanıyor olabilirÇok ilginçtir ki her yıl bu saldırganlarda kat kat artış gözlemleniyor ama halen daha ben bir tanesine bile rastlayamadım.
Root anlamı yetki demektir burda mutabık olduğumuz kesin. Lakin Android sistemde imzası değişmiş uygulamalar yüklenirse ne olur diye sorayım ozamanRoot bir güvenlik açığı değildir sistemde yetkili kullanıcıdır ve kişi telefonda rootu kendisi yönetir. Hiç bir uygulama kişinin iznini almadan rootu kullanamaz.
Root anlamı yetki demektir burda mutabık olduğumuz kesin. Lakin Android sistemde imzası değişmiş uygulamalar yüklenirse ne olur diye sorayım ozaman. Benim kastetmek istediğim evinizin kapı kilidini söküp kapalı tutmanız sizi güvende olduğunuz anlamına gelmediğidir.
Bir konuda anlaşalım kitkat sürümü ile gelen uygulama imza kontrolü neden var ? Sonuç olarak Root yetkisi alan cihaz stock olan cihazdan daha fazla tehlikededir.İmzası değiştirilen uygulamaların yüklenmesi roota bağlı değil diye biliyorum. Evin kilidini sökmek değil zaten bizim olan anahtarı elimize almaktır root
Bir konuda anlaşalım kitkat sürümü ile gelen uygulama imza kontrolü neden var ? Sonuç olarak Root yetkisi alan cihaz stock olan cihazdan daha fazla tehlikededir.
Ozaman Root'lu bir cihaza Bankacılık uygulamalarını yüklerken bizlere boşuna güvende değilsiniz yazıyorŞöyle diyelim. Root kullanıcısı güvenliğin bir kısmını sistemin elinden alır kendi yönetir. Yani güvenlik açığı vermek veya sistemi daha güvenli kullanmak kullanıcının elindedir. Ama bu şekilde bile güvenlik açığı vermek o kadar zor uğraşsanız veremezsiniz
Ozaman Root'lu bir cihaza Bankacılık uygulamalarını yüklerken bizlere boşuna güvende değilsiniz yazıyor
Yine başa döndük deseneBen de bundan bahsediyor güvenliği kontrol etmenin bir kısmı kullanıcının elinde yani tamamı sisteme ait değil. Bundan dolayı o tür uygulamalar böyle uyarılar verebilir.
Bazen microSD kartlara yerleşen trojanlar biliyorum,Stock yükleseniz de hafıza kartı olduğu gibi durduğu için tehlike devam ediyor olabilir.Rootlanip unroot yapilmis bir cihaz ile stock bir cihaz arasinda fark oluşur mu peki?
Ben telefona yukledigim TowelRoot uygulamasi ile rootladim. Daha sonra kendi kendine uygulama yuklemeye basladi. Daha dogrusu yuklensin mi yuklensin mi seklinde ikide bir pencereler acilmaya basladi. Ginger unroot ile de kaldirdim. Telefon LG2 harici disk falan yokBazen microSD kartlara yerleşen trojanlar biliyorum,Stock yükleseniz de hafıza kartı olduğu gibi durduğu için tehlike devam ediyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?