Oğuzhan
Üye
Android Jelly Bean Nisan ayında Ice Cream Sandwich’i geçti
Android mobil işletim sistemi ile hem akıllı telefon hem de tablet segmenti yanı sıra başka bir çok donanım kategorisinde liderliğini sürdüren Google, işletim sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu ay düzenleyeceği Google I/O Geliştirici Konferansı‘nda yeni Android sürümünü sunması bekleniyor. Bazı çevreler Android 5.0 Key Lime Pie dese de, son günlerde ortaya çıkan ayrıntılar Android 4.3 Jelly Bean‘i işaret ediyor.
Kaynak
Android işletim sistemi ile sürekli bilgiler vermeyi ihmal etmeyen Google, Nisan ayı ile ilgili verileri yayınladı. Bu verilere göre Jelly Bean kullanımı ilk kez Ice Cream Sandwich kullanımını geçmiş durumda. Mart ayına baktığımızda Android 4.1.x ve Android 4.2.x kullanımı %25 seviyesinde, Android 4.0.x Ice Cream kullanımı ise %29.3 seviyesindeydi. Nisan ayı sonuçlarına göre Jelly Bean kullanımı %28.4 seviyesine gelirken, Ice Cream Sandwich kullanımı da %27.5 seviyesine gerilemiş durumda. Diğer taraftan Android 2.3.x GingerBread hala %38.5 ile liderliğini sürdürüyor.Kaynak