anılbaran
Üye
Android Jelly Bean kullanım oranı açıklandı
Google hem yazılım hem de donanım segmentinde başarılı bir şekilde ilerleyen bir şirket. Özellikle mobil platforma büyük ilgi gösteren Google, akıllı telefon ve tabletler için geliştirdiği Android mobil işletim sistemini sunmuştu. Açık kaynak kodlu olması sebebi ile dünya genelinde akıllı telefon ve tablet üreticileri tarafından tercih edilen Android, yüksek kullanım oranlarına ulaştı. Google mobil işletim sistemi Android‘i geliştirerek devamlı yeni versiyonunu sunuyor. Google Android işletim sisteminin en son sürümü olan Android 4.1 Jelly Bean‘i geçtiğimiz aylarda düzenlediği Google I/O geliştirici konferansında resmi olarak duyurarak sunmuştu. Akıllı telefon ve tablet üreticileri hemen yeni mobil işletim sistemini alarak kendi cihazları için uyarlamalara başlamışlardı. Android 4.1 Jelly Bean yeni cihazlarda sunulurken, üreticiler eski cihazları için de güncellemeleri sunmaya devam ediyorlar. Yapılan son araştırmaya göre Android 4.1 Jelly Bean kullanımı %2.7 seviyesine ulaştı. Bir ay önce ki rakam ise %1.8 civarındaydı. Diğer taraftan Android 4.0 Ice Cream Sandwich kullanımı da %23.7 seviyesinden %25.8 seviyesine gelmiş durumda.