• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Android işletim sistemini kullanan cep telefonlarında truva atı tehlikesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BlaCK_winD

BlaCK_winD

Üye
    Konu Sahibi
Android işletim sistemini kullanan cep telefonlarında truva atı tehlikesi
Google'ın Android işletim sistemi'ni kullanan akıllı telefonlarında SMS tabanlı Truva Atı olarak bilinen zararlı yazılım Güvenli içerik yönetimi çözümleri sunan Kaspersky Lab tarafından belirlendi. Trojan-SMS. AndroidOS. FakePlayer.A adlı programın, Çok sayıda telefonu etkilediği belirlendi.
Bu zararlı yazılım işletim sistemine zarasız gibi görünen media player uygulaması ile giriyor. Kullanıcı
android uzantısı. APK ve boyutu 13 KB civarı olan programı telefonuna indirme konusunda bir uyarı alıyor. Dosya yüklendiği andan itibaren Truva atı özel numaralara SMS göndererek siber suçluların hesabına para aktarımı yapıyor. Android işletim sistemi ile çalışan cihazlara casus yazılımın ilk defa 2009 yılında bulaştığı belirlenmişti.

Kaspersky Lab söz konusu işletim sistemini korumak için teknoloji ve çözümler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Android için geliştirilen Kaspersky Mobile Security'i 2011 yılında pazara sunmayı planlıyoruz" Açıklamasını yaptı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt