Android işletim sistemine uygulama yazma platformu oluşturma...(eclipse)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mertcan96

Üye
    Konu Sahibi
Android işletim sistemine uygulama yazma platformu oluşturma...(eclipse)
merhaba arkadaşlar android uygulama geliştirme platformu oluşturmak için size yardımcı olucam.
ilk olarak java jdk indirmeniz gerek ve kurmanız sonra çalışmamızda yardımcı olucak eclipse klasik indirip zip dosyasından çıkarın.şimdi asıl yerimize geldik bazı arkadaşları burası zorlayıcını tahmin ettim için bunu adım adım yazıcam
android sdk yükleyicez :
1. eclipsi açın ok vs. deyin(not: java jdk yüklü olmalı ve zipten dışarda olmalı)
2. sonra help ten install new so... deyen yeri tıklayıp

3. add deyin name
4.
5. alta çıkan yerleri işaretleyip yükleyin
6. sonra windowda android sdk manager simgesini görecek siniz
7. ordakinlerim hepsini işaretleyin ,yükleyin(not:kotalıysa 4gb yakın indirme yapıcak dikkat)
8. kotalıysa sdk platformunu ve samples indirin yeter.
9. tamamlanınca kapat ,aç yapın.. tamamdır

sanal cihaz oluşturalım:
1. window dan avd manager girin..
2. new deyin isim verin
3. target tan türünü belirlersiniz
4. size den mb,gb ayarları olur siz 1024 mib yapın(isteye göre değişir.)
5. skin den ekran türünü belirlersiniz
6. hardware den sanal cihazımızın özellikleri dokunmatik ekran, klavye vs.
7. hepsi tamamlanınca create avd deyin
8. bitti..şimdi test edelim internete gerek yok test için sanal cihazın üstüne bi tık start deyin wipe user seçeneği boş kalıcak şekilde işaretleyin
9. sca.. vs. ekran ayarları yapabilirsiniz ama sizin ekranıza göre boş kalması ii
10. yeşil bi şey gelir bekleyin ilk android yazı çıkar sonra yeniden android yazısı çıkar ve gelir.
not:ilk yapıyorsanız 2.1 yapmanız tavsiye ve özelliklere dokunmatik ekran(touch screen..) ekleyin android yazısı gelince kilitli gelir fare yi kilit üzerine getirin sola doğru kaydırın yeter.gerisi sizde..

şimdi örnek uygulamaları bakmak için (yani samples oluyo):
1. file basın
2. new ve sonra other basın
3. android samples project basın next deyin ve istediğinize göre var siz 2.1 basın next jetboy(yan çıkıyo bilginize),lunarlander,snake birini seçin finish deyin
4. oyun eclipse yüklenecek
5. eski uygulamanızı sizlin sadece yüklediniz paket kalsın
6. sanal cihazda test etmek için yeşil play düğmesine basın eğer bozuklu yoksa
7. run as diye bir pencere gelir altta seçenekler vardır
8. onlardan android application basın ok deyin sanal cihazlardan uygun olanı seçer..ve sanal cihazı açar uygulama yüklenmiş olarak sanal cihaza yüklenir ve kilit açtınız otomatik olarak açılır.ve böylece eclipse yazdığınız uygulamaları telefona yüklemeden direk deneyebilme olanağı sağlar

not:uygulama sildiğiz anda telefon kilidini açtınız anda yine açılmaz yani sanal cihazınızı silmeye gerek yoktur ve sildiğiz uygulama eğer telefon menüsüne bakarsanız yüklü olduğunu görürsünüz..

(burdaki her şeyi ben yazdım bir yerden alıntı değildir)
tarih:17 ağustos 2012 yazıldı tahminime göre en güncel bu..
java jdk:
eclipse klasik:(classic):
(not:uygulama yazmak için xml veya java bilginiz olmalı)
chip dergisinin yayınladığı android uygulama geliştirme eğitimi:
bi oyun yapıcam da bilenler varsa bi çizim programı angry birds çizimi vb. ve böyle görsel yönü kuvvetli bi çizim programı(ikisindende)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt