Furkan Emekli
Üye
Sorunu sadece kullanıcılara atmak kolaya kaçmaktır. Biraz da işletim sistemini konuşalım. Kesinlikle eleştirmek için demiyorum bunu ama 512 Mb Ram'li Android bir cihazla 512 Mb Ram'li iOS'u bir tutamazsınız. Sistemin açık veya kapalı kod kaynaklı olmasıyla doğrudan ilişkili bir durum. Nasıl ki iOS'u kişiselleştirme olarak Android'le bir tutamıyorsak stabilite de bir tutamayız.yavaşlama, kasma, donma vs bunlar bilinçsiz kullanıcılar için sorun oluyor. Mesela sen gidip 512 MB ramlı cihaz alıp içine bi sürü uygulama yüklersen o ram dolar tabi kasar. Telefonlar ihtiyaca göre alınmalı. Mesela bende okulun verdiği e tab 4 var rootladım 200 e yakın gerekli gereksiz program kurdum bazen kafayı yiyor sorunu tablette bulmuyorum tablet normalde çok hızlı. Demek istediğim sorun kullanıcılarda
Sorunu sadece kullanıcılara atmak kolaya kaçmaktır. Biraz da işletim sistemini konuşalım. Kesinlikle eleştirmek için demiyorum bunu ama 512 Mb Ram'li Android bir cihazla 512 Mb Ram'li iOS'u bir tutamazsınız. Sistemin açık veya kapalı kod kaynaklı olmasıyla doğrudan ilişkili bir durum. Nasıl ki iOS'u kişiselleştirme olarak Android'le bir tutamıyorsak stabilite de bir tutamayız.
512mb ios ile 512mb androidin arasında 1500 lira fark var.Sorunu sadece kullanıcılara atmak kolaya kaçmaktır. Biraz da işletim sistemini konuşalım. Kesinlikle eleştirmek için demiyorum bunu ama 512 Mb Ram'li Android bir cihazla 512 Mb Ram'li iOS'u bir tutamazsınız. Sistemin açık veya kapalı kod kaynaklı olmasıyla doğrudan ilişkili bir durum. Nasıl ki iOS'u kişiselleştirme olarak Android'le bir tutamıyorsak stabilite de bir tutamayız.
Telefonlardan bahsetmiyorum , işletim sisteminden bahsediyorum. Fiyat olarak herhangi bir yorum yapmadım. Sadece işletim sistemini baz alarak yazdım. Yoksa elbette ki fiyatları arasında uçurum var.512mb ios ile 512mb androidin arasında 1500 lira fark var.
3 Gb olsun veya 4. Sorun o değil. Şuanda 2 Gb Ram'li Android 1 Gb Ram'li iOS gibi değildir. Bunu demek istiyorum. Gerçi Android sürekli bir gelişim içinde. Önceden kaynaklanan yavaşlamalar en aza indirgendi bunu da biliyorum ancak neticesinde açık kod kaynaklı bir sistem. Yani stabilite bazında iOS gibi olmasını beklemek doğru değil.Bu arada 512 mb ramli androidler 2010da kaldı
Telefonlardan bahsetmiyorum , işletim sisteminden bahsediyorum. Fiyat olarak herhangi bir yorum yapmadım. Sadece işletim sistemini baz alarak yazdım. Yoksa elbette ki fiyatları arasında uçurum var.
3 Gb olsun veya 4. Sorun o değil. Şuanda 2 Gb Ram'li Android 1 Gb Ram'li iOS gibi değildir. Bunu demek istiyorum. Gerçi Android sürekli bir gelişim içinde. Önceden kaynaklanan yavaşlamalar en aza indirgendi bunu da biliyorum ancak neticesinde açık kod kaynaklı bir sistem. Yani stabilite bazında iOS gibi olmasını beklemek doğru değil.
512 mb ioslarda 2010 da kaldı ama sizşn 512 mb ramli androidiniz gta san andreas oynatamıyorken 4s hemde 512 mb ram 800 mhz dualcore ile oynatıyor fanlık yapmaya gerek yok bu iş optimizeyle alakalı eğer dense ki tüm android cihazlar aynı işlemci aynı ram aynı gpu kullanacak daha iyi optimize edilir. ios jailbreak olmadan klasik bir telefon ama jailbreak ile androiddeji herşeyi yapabiliyorsun o yüzden özelleştirme muhabbeti saçma geliyor bana androidde root yapıp özelleştiriyosan bende jailbreakle yapıyorum bunu. Aklına gelecek herşeyi double tap wake ide yapabiliyorum guest moduda vb. Ama ben nexus 5 ten iphone 5 e geçtim androidde herşeyimi telefondan yapıyordum ama iosda bilgisayar açmak zorunda kalıyorum ama optimize mi optimize ios daha verimli çalışıyor bu bi gerçek inkara gerek yok bu 1.4 16v motor ios ise 2000 motor ama 16v android yani donanım gelişmiş ama torku düşük. Ama şahsi fikrim telefonda android tablette ios sıradaki cihazım s6 yada note4-5 olur diye düşünüyorumBu arada 512 mb ramli androidler 2010da kaldı
Stabilite farklı optimize farklı bence yemi androidler çok hızlı çok güçlü ve stabil iostada senede bir sıfırlamak şazım izlediğin her vine kaydediliyor yani. Benim bahsettiğim nexus 5 imde sahibinden app i hata veriyorke iphone 5 te vermiyor umarım anlatabilmişimdirTelefonlardan bahsetmiyorum , işletim sisteminden bahsediyorum. Fiyat olarak herhangi bir yorum yapmadım. Sadece işletim sistemini baz alarak yazdım. Yoksa elbette ki fiyatları arasında uçurum var.
3 Gb olsun veya 4. Sorun o değil. Şuanda 2 Gb Ram'li Android 1 Gb Ram'li iOS gibi değildir. Bunu demek istiyorum. Gerçi Android sürekli bir gelişim içinde. Önceden kaynaklanan yavaşlamalar en aza indirgendi bunu da biliyorum ancak neticesinde açık kod kaynaklı bir sistem. Yani stabilite bazında iOS gibi olmasını beklemek doğru değil.
2000 motor araba 16v olur zaten512 mb ioslarda 2010 da kaldı ama sizşn 512 mb ramli androidiniz gta san andreas oynatamıyorken 4s hemde 512 mb ram 800 mhz dualcore ile oynatıyor fanlık yapmaya gerek yok bu iş optimizeyle alakalı eğer dense ki tüm android cihazlar aynı işlemci aynı ram aynı gpu kullanacak daha iyi optimize edilir. ios jailbreak olmadan klasik bir telefon ama jailbreak ile androiddeji herşeyi yapabiliyorsun o yüzden özelleştirme muhabbeti saçma geliyor bana androidde root yapıp özelleştiriyosan bende jailbreakle yapıyorum bunu. Aklına gelecek herşeyi double tap wake ide yapabiliyorum guest moduda vb. Ama ben nexus 5 ten iphone 5 e geçtim androidde herşeyimi telefondan yapıyordum ama iosda bilgisayar açmak zorunda kalıyorum ama optimize mi optimize ios daha verimli çalışıyor bu bi gerçek inkara gerek yok bu 1.4 16v motor ios ise 2000 motor ama 16v android yani donanım gelişmiş ama torku düşük. Ama şahsi fikrim telefonda android tablette ios sıradaki cihazım s6 yada note4-5 olur diye düşünüyorum
Stabilite farklı optimize farklı bence yemi androidler çok hızlı çok güçlü ve stabil iostada senede bir sıfırlamak şazım izlediğin her vine kaydediliyor yani. Benim bahsettiğim nexus 5 imde sahibinden app i hata veriyorke iphone 5 te vermiyor umarım anlatabilmişimdir
1.4 16v da var ama değilmi anlatmak istediğim gayet açık birisi motor hacmini genişletmeden güçlendiriyor torku yükseltiriyor biriside hergün motor hacmini güclendiriyor2000 motor araba 16v olur zaten
Valla androidde note un stylus u dısında androiddeki çoğu şeyi jailbreakla yapabiliyorsunuz ama ben stock olmayınca rahat edemiyorum sizin telefona verilenden daha çok yama destek var iosa double tap vs vs tarayıcıdan sosya indirme blouetoot kullanma falan hepsi yapılıyor tweaklar ile temada yüklenebiliyor ama hoş değil orjinallikten yanayım note denemeyi düşünüyorum birazKasiyo falan filan ama sonuçta işini görüyor. Androidde yaptığın şeyleri wp de ya da ios da yapamazsın sistem kısıtlı. Androidi al pc gibi kullan aklına ne gelirse. Müzik yüklemesi kolay herşey kolay. Stabillige para verip işimi gormedikten sonra ne gerek var. İşimi görsün ama arada kassin sorun değil benim için
Mesajlarınızda yanlış kelimeler kullanırsanız mesajınız silinir. Tekrarında gerekli ceza uygulanır.Mesaj da siliniyor artık haa.. Tabi ya doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış... Hayırlısı bakalım ya bi tarafın gönlünü alacağız diye insanları yanlışa sürükleyin...
Mesajımda herhangi bir ceza gerektirecek kelime yoktu. Yeterince kırıcı olmamaya çalıştım. "lütfen saçmalamayın" kırıcı bir cümle mi? Kırıcı olmak istemediğimi de ayrıca belirttim. Bir sürü yalan yanlış bilgi veriyor ve düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca kendi de sisteme hakaret ediyor. Milyonların emeği var bu işte. Yanlışı en az zararla düzeltmeye çalışmak ceza mı gerektirir? Lütfen...Bu forumda üyelerin özgürce fikirlerini beyan etmesi, tartışması ve birbirlerinden bişeyler öğrenmesi için elimizden geldiğince kullanıcıları özgür bırakmaya çalışıyoruz. Fakat herhangi biri (buna yöneticiler de dahil) başka bir üyeye hakaret edemez, uygunsuz kelimeler kullanamaz ve aşağılayarak konuşamaz.
Bu konu tartışmaya açıktır. Kelimelerinizi özenle seçin ve konuyu cevaplamadan önce yazdıklarınızı tekrar okuyun.
İyi forumlar
Mesajlarınızda yanlış kelimeler kullanırsanız mesajınız silinir. Tekrarında gerekli ceza uygulanır.
Benmi yanlış bilgi veriyorum söyleyin düzelteyim ?Mesajımda herhangi bir ceza gerektirecek kelime yoktu. Yeterince kırıcı olmamaya çalıştım. "lütfen saçmalamayın" kırıcı bir cümle mi? Kırıcı olmak istemediğimi de ayrıca belirttim. Bir sürü yalan yanlış bilgi veriyor ve düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca kendi de sisteme hakaret ediyor. Milyonların emeği var bu işte. Yanlışı en az zararla düzeltmeye çalışmak ceza mı gerektirir? Lütfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?