Android İşletim Sistemi Güvenilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar

hamzadernek

hamzadernek

Üye
    Konu Sahibi
Android İşletim Sistemi Güvenilir Mi?
Kullanmakta olduğunuz Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuz yada tabletiniz ne kadar güvenilir? İşte bugün bu sorunun cevabını sizler için veriyor olacağız. İşte ” Android işletim sistemi güvenilir mi? ” sorusunun cevabı.

Android işletim sisteminin güvenliğinde eksikler mevcut. Android işletim sisteminde güvenlik yazılımlarıkullanmaya ve indirmiş olduğumuz uygulamalara dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü Android işletim sistemi üzerinde Google‘ın onaylamış olduğu uygulamalar haricinde üçüncü parti uygulamaları yüklemek mümkün. Bu uygulamaları telefon yada tabletinize kurduğunuzda riski kendi üzerinize almış oluyorsunuz.



Google, Google Play üzerinde yüklenmiş olan uygulamalarda virüs taraması yapıyor ancak firmaların erişebildiği veriler konusunda uygulama sahiplerinin politikaları geçerli oluyor. Buradan anlaşıldığı üzere Android aslında kullanıcısının dikkatli olması gereken bir işletim sistemidir.

Siz bilgilerinizi kime emanet ediyorsunuz, hangi firmaların uygulamalarını kullanıyorsunuz ve bunun ile birlikte hangi deneyimi elde ediyorsunuz? Bu adımlara dikkat ettiğiniz sürece ve doğru yazılım araçlarını kullandığınız sürece Android son derece güvenli bir işletim sistemidir.

Kaynak :
 


Üst Alt