Android İşlemci Hakkında İçeri

Konu Sahibi
Android İşlemci Hakkında İçeri
Merhaba arkadaşlar bu konuda bilgili bi arkadaşıma sordum android işletim sistemi 2 çekirdekten fazla kullanıma izin vermiyormuş öyle söyledi bende kendi cihazımda denedim dengeli modda 2 çekirdek çalıştırarak ve performans modunda 4 çekirdek çalıştırarak aynı değerleri aldım doğrumudur ??

4 çekirdek ve 2gb ram destekliyor diye biliyorum

hayır 4 çekirdeği destekliyor windows phone ile karıştırdını galba

benim bildiğim kadarıyla wp 1080 p ve 4 çekirdek desteklemiyor ama zaten pek ilgili değilim wp ile

Nokianın yeni telefonu 4 çekirdek olcak desteklemiyorsa fantazisine 4 çekirdek koycak halleri yok

ben öyle biliyordum 4 çekirdekli telefonu yeni sürüm yayınlayıpta piyasaya sürerler sandım

Türe

Üye
Yeni sürümde 4 cekirdek destegi gelecek wp'ye. Su an yok.

Türe

Üye
Öyle olur sanırım

Konu Sahibi
Şimdi bu android cihazları 4 çekirdeği destekleyebilir ben ondan bahsetmiyorum 4 çekirdeği kullanıyor ama performans farkı yok 2 çekirdektede aynı 4 te de bunu sormuştum D

mcnpl4

Üye
sistemin de bi siniri var ben de anlam veremiyorum mesela linaro iki kat performans veriyo deniyodu ama linaro kodlu rom kernel denedim normalden bi farki yok

Symbian 6 çekirdek ve 16gb ram kaldırabiliyor benim bildiğim kadarıyla 4.2.2 4 çekirdek destekliyor

Konu Sahibi
mesela benım tabletımde modlar var işte güç tassarufu dur dengelidir performansdır ne olduklarına baktım güç tassarufu nda kendine ayrı çekirdeği varmış mesela sadece onu kullanıyomuş nenamark 2 testi yaptım güçtassarufunda 35.4 aldı mesela dengeli moda aldım dengeli modda çift çekitrdek kullanıyomuş 56.1 aldı performans 4 çekirdek kullanıyomuş performansa aldım 55.9 aldı ne iş bu anlamadım oyunlardada performans değişikliği olmuyor