Android için Öne Çıkan Popüler Uygulamalar

Sponsorlu Bağlantılar

serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Android için Öne Çıkan Popüler Uygulamalar
Herkese merhaba.

Androidin binlerce seçeneği olduğunu ve çoğu uygulamasını bir çok kişi elbette biliyordur fakat benim gibi android ile yeni tanışmış arkadaşlar için böyle bir konu açma gereği duydum.
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır, değilse doğru yere taşınmasını rica ederim.

Evet arkadaşlar bu konuda sizlere yeni aldığınız veya kullanmakta olduğunuz android telefonunuz için en çok kullanılan populer uygulamaları bilgilendirme amaçlı market linklere yönlendireceğim, bazı paralı uygulamaların da apk.sını direk vereceğim.
Elbette bu paylaştıklarımın dışında bilmediğim yada gözden kaçırdığım çok populer uygulamalar olabilir bunları konu altından bilgilendirme yaparsanız ilk mesaja ekleriz ve herkes faydalanmış olur.Not olarak uygulamaları bir çok forumdan ve google play store populer kısmından araştırıp derledim.Çoğunu ise akıllırobottan elde ettim.

Geçelim uygulamalara. İlk etapta 50-55 adet olmassa olmaz diye tabir edilen uygulamaları paylaşmaya çalışacağım.


1- Google Search - Gmail - Google+ - Google Haritalar
Bu uygulamalar genellikle telefonda gömülü olarak geliyor. Yinede sizde yoksa marketten indirme linkleri:
*Google Search :
*Gmail :
*Google+ :
*Google Haritalar:

2- Google Translate
Market Linki:

Hepimizin bildiği Google'nin çeviri uygulaması. Çeviri yaparken telefonunuzda internetin aktif olması gerekiyor. İsterseniz klavye ile isterseniz sesli isterseniz el yazısı ile yazarak çeviriyi gerçekleştiriyorsunuz. Özellikle el yazısı benim hoşuma gitti.

3- Google Drive
Market Linki:

Googlenin 'bulut depolama hizmeti' olan drive uygulaması. Dosyalarınızı depolamak için kullanacağınız bu sanal depolama uygulamasında alanınız 5 Gb.

4- Google Goggles
Market Linki:

Evet arkadaşlar Google'den bir güzel uygulama daha. Bu uygulama ile herhangi bir şeyin resmini çekiyorsunuz ve bu resmi analiz ederek bilgilerini size aktarıyor. Güzel ve mantıklı bir uygulama.

5- Facebook
Market Linki:

Facebook'un mobil android uygulaması.

6- Facebook Messenger
Market Linki:

Facebook arkadaşlarınızla sohbet etmek için direk messenger uygulaması.

7- Twitter
Market Linki:

Twitter mobil android uygulaması.

8- WhatsApp Messenger
Market Linki:

WhatsApp 'yi bilmeyen yoktur herhalde. Hemen hemen her mobil işletim sisteminde desteği bulunan bu uygulama ile internet bağlantınız ile bedava mesajlaşabilir, ücret karşılığında kişilerinizle sesli ve görüntülü sohbet edebilirsiniz.

9- Viber: Free Calls & Messages
Market Linki:

Viber yine WhatsApp gibi internet sayesinde ücretsiz olarak mesajlaşmanızı, sohbet etmenizi, sesli ve görüntülü konuşmalarınızı yapabileceğiniz populer bir uygulama.

10- Skype - free IM & video calls
Market Linki:

Skype diğer iki uygulama olan WhatsApp ve Viber tarzı bir uygulama ve Microsoft tarafından satın alındıktan sonra Microsoft'un Live Messengeri kapatacağını açıklamasıyla yoluna Skype ile devam edecek. İsterseniz Skype hesabı oluşturabilir yada varolan Live Messenger hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Messeger kişilerinizle, Facebook kişilerinizle ve diğer bir kaç alternatif kişilerinizle sohbet edebilir görüntülü konuşmalar yapabilir, belli bir ücret karşılığında da telefon aramaları yapabilirsiniz.

11- WeChat
Market Linki:

WeChat şu anda belkide WhatsApp, Viber, Skype kadar yaygın olmasada kullananlar tarafından beğenilen ve hatrı sayılır bir kullanıcısı olan güzel bir uygulama. Ücretsiz olarak sohbet edebilir, sesli ve görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

12- Tapatalk Forum App
İndirme Linki:

Tapatalk forum içerisinde barındırdığı tanınmış binlerce forum desteğiyle forumlar arasında hızlıca ve pratik olarak gezinebilir üyeliğiniz varsa giriş yaparak bir çok aktivitede bulunabilirsiniz. Oldukça populer olan bu uygulamanın bugün güncellenen en güncel versiyonu linkte mevcuttur.

13- Instagram
Market Linki:

Oldukça populer olan bu uygulamada Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarınızla bağlantılı olarak çeşitli efektif resimler keşfedebilir, paylaşabilir ve eğlencenin tadına varabilirsiniz.

14- Snapspeed
Market Linki:

Snapspeed IOS 'tan sonra Android 'e gelmiş bir fotoğraf uygulaması. Oldukça populerdir ve markette çoğu kişi instagramdan daha iyi olduğunu söylüyor.

15- Pixlr Express
Market Linki:

En çok populer uygulamalar listesinde bulunan bu uygulama ile photoshop misali fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz.

16- Pics Art - Photo Studio
Market Linki:

Yine en çok populer olan fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir tanesi.

17- Dolphin Browser
Market Linki:

Dolphin Browser çok fazla android kullanıcısı tarafından sevilen ve tercih edilen bir browser uygulaması. Her açıdan beğeni alan bu uygulama en populer browserlerin başında geliyor.

18- Chrome
Market Linki:

Chrome browserin mobil android versiyonu. Google'nin browseri olan bu uygulama muhtemelen android telefonunuzda gömülü gelmiş olabilir.

19- Firefox Browser for Android
Market Linki:

Meşhur Mozilla Firefox browserin mobil android uygulaması.

20- Youtube
Market Linki:

Muhtemelen android telefonunuzda gömülü olarak gelen Youtube 'nin mobil android uygulaması.

21- Hotmail
Market Linki:

Telefonun kendi mail uygulamasının yerine Microsoft'un kendi resmi android Hotmail uygulamasını kullanmak isterseniz orjinal Hotmail uygulaması.

22- Yandex.Maps
Market Linki:

Google Haritalara alternatif olarak kullanabileceğiniz Yandex Haritası toplam 3 ülkeyi içeriyor ve bunlardan bir tanesi Türkiye. Markette genellikle beğeni alan bu uygulamada Google Haritadan alternatif olarak sokak görüntüleri de mevcut.

23- Dropbox
Market Linki:

Android telefonunuzda gömülü olarak gelen dropbox en populer bulut depolama uygulamasıdır. Dosyalarınızı depoladığınız bu uygulama samsung tarafından bizlere verilen ücretsiz bir uygulama. Toplamda 50 Gb ücretsiz depolama alanına sahibiz.

24- Adobe Reader
Market Linki:

Adobe Readerin android uygulaması.

25- Adobe Flash Player (11.1.115.36) Android 4+
İndirme Linki:

Android telefonunuz için Adobe Flash Player.

26- Flipboard: Your News Magazine
Market Linki:

Flipboard oldukça populer bir uygulama olmasına rağmen Türkiye desteği yokmuş fakat Facebook ağınızla bağlanarak beğendiğiniz sayfalar aracılığıyla güncel haberlerinizi takip edebileceğiniz esnek, hızlı, pratik ve resim kaliteleride oldukça yüksek olan iyi bir uygulama. Daha fazla ayrıntı için deneyin ben ayrıntılı olarak incelemedim henüz.

27- Pocket
Market Linki:

Pocket twitterde veya başka bir sitede okumayı istediğiniz fakat zamanınız olmadığında bu yazıları kaydeden ve daha sonra istediğiniz zaman okumak için kaydeden bir uygulama. Henüz denemedim ama markette yorumlar olumlu ve populer bir uygulama. Ayrıca Feedly uygulamasıyla birlikte kullanılması bir kullanıcı tarafından tavsiye edilmiş. Feedly uygulamasıda bir rss uygulaması.

28- Feedly. Your News Deck.
Market Linki:

Feedly rss olarak haberlerinizi güncel bir şekilde takip etmenize yarayan bir uygulama. Yukarıda bahsettiğimiz Pocket ile Feedly'den takip ettiğiniz herhangi bir rss haberinizi kaydeder ve daha sonrada okuyabilirsiniz.

29- FourSquare
Market Linki:

Foursquare ile sosyal ağınıza bağlanabilir ve yakınınızda başka kimler bağlantı halinde görebilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için market linkini inceleyin. Oldukça populer olan uygulamalardan birisi.

30- Path
Market Linki:

Bu uygulama ile sosyal ağlarınızla bağlantılı olarak her anınızı paylaşabilirsiniz. Örneğin kaçta uyudunuz kaçta kalktınız. Anılarınızı saklayabilir ve çeşitli şeyler yapabilirsiniz.

31- Evernote
Market Linki:

Gelişmiş bir hatırlatma uygulaması diyebiliriz. Notunuzu alın ve kaydedin. İsterseniz konum bilgisi, görüntü, ses veya video ekleyin. Daha sonra notlarınız arasında aramalar yapın, düzenleyin. Her türlü sizi memnun edebilecek gelişmiş bir uygulama.

32- TED
Market Linki:

TED ile bir çok önemli seminer gibi organizasyonlarda anlatılan önemli ve ilginç bilgileri izleyebilir kendinizi bazı konularda bilgilendirebilirsiniz. Türkiye bölümünü seçerek alt yazılı olan videoları izleyebilirsiniz.

33- IMDb Movies & TV
Market Linki:

IMDb android uygulaması.

34- Lig TV
Market Linki:

Ligtv'nin android uygulaması. Gerçekten çok başarılı bir uygulama olmuş kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

35- TuneIn Radio
Market Linki:

Android için en iyi radyo uygulaması diyebiliriz. İnternet üzerinden yüzlerce hatta binlerce kanala ulaşabilir, istediklerinizi favori listenize ekleyebilir, arka planda dinlemeye devam edebilirsiniz. Her açıdan sizi memnun edecektir.

36- PlayerPro Music Player (v2.51)
İndirme Linki:

PlayerPro Music Player gelişmiş bir müzik oynatma programıdır. Oldukça populer olan bu uygulamada bir çok ses ayarı yapabilir müzik sesinin kalitesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. PowerAMP ve bu uygulama arasında bir seçim yapmak gerekirse ikiside güzel fakat ben görselliğini daha çok sevdiğim bunu kullanıyorum.

Buda PlayerPro DSP Pack paketidir yüklemenizi öneririm:

37- PowerAMP Music Player
Market Linki:

PowerAMP yine çok amaçlı gelişmiş bir müzik uygulamasıdır. en ince ayrıntısına kadar ses ayarları yapabilir ve müzik keyfine varabilirsiniz. Pro sürüm linki koymadım çünkü yapmak için rootlu bir patcher varmış galiba. Onunda çözüm olmadığı söyleniyor.

38- Winamp
Market Linki:

Dünyaca ünlü müzik player Winamp'ın android uygulaması.

39- MX Player
Market Linki:

MX Player telefonunuzun kendi video oynatıcısına nazaran daha gelişmiş ve bir çok uzantıyı oynatabilen ve bir çok kullanıcı tarafından tercih edilen populer video oynatıcı uygulaması.

Buda MX Player Codec (ARMv7):
Telefonunuzun işlemcisine bağlı olarak ARMv6 veya ARMv7+NEON gibi codecleri yükleyiniz.

40- Wave Control
Market Linki:

Şu anda belkide çokta populer olmasada ilginç bir uygulama. Telefonun önündeki sensörleri kullanarak yaptığınız atama sonrasında örneğin sonraki müziğe geçme, önceki müziğe geçme, durdurma, oynatma, ses açma veya kapatma gibi işlevleri telefona hiç dokunmadan el hareketinizle gerçekleştirebilirsiniz.

41- Shazam
Market Linki:

Ve işte Shazam! :D Bilmeyen yoktur ama bilmeyenler için olmassa olmaz bir uygulama benim için. Uygulamayı açın ve internet bağlantınız aktif olsun herhangi bir müziği dinletin ve Shazam size o parçanın adını söylesin. Hemde saniyeler içinde. Çok populer ve bir çok mobil işletim sisteminde desteği olan iyi bir uygulama.

42- Team Viewer for Remote Control
Market Linki:

Team Viewer android uygulaması. Bilgisayarlar arasında internet ile uzaktan bağlantı yapmaya yarayan bu programın android versiyonu. Telefonunuzdan bilgisayarınızı kontrol edin.

43- AirDroid
Market Linki:

AirDroid ile bilgisayarınızdan android telefonunuzu kontrol edin. Mesajlaşın, dosya transferi yapın vs vs.

44- Barcode Scanner
Market Linki:

Bir çok barkod okuyucu uygulama mevcut ama en populer olanlardan ve en çok tercih edilenlerden birisi olan Barcode Scanneri bende kullanıyorum ve hızlı bir şekilde barkodu tarayarak size linkini veriyor.

45- CamScanner -Phone PDF Creator
Market Linki:

Bu uygulama ile herhangi bir notu kameranız ile taratıp PDF formatında oluşturabilir ve fotokopi derdinden kurtulabilirsiniz. Dilerseniz mail atar, dilerseniz wifi ile yazıcıdan çıktı alır, dilerseniz telefonunuzda tutarak her an elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz.

46- Swiftkey 3 (v3.1.0.377)
İndirme Linki:

Swiftkey 3 ile daha hızlı mesajlar, daha akıllı mesajlar yazmak daha keyifli hale gelebilir. Ben her ne kadar deneyip S3 'ün kendi samsung klavyesi ile devam etsemde Swiftkey 3 binlerce kullanıcısı olan populer bir klavye uygulaması.

47- HD Widgets
Market Linki:

HD kalitede çeşitli ve kaliteli widgetler oluşturup kullanabilirsiniz.

48- Tiny Flashlight + LED
Market Linki:

Müthiş bir flaş uygulaması. Çeşitli seçenekleri var. Örneğin flaşınızı fener olarak kullanabilir veya yanıp sönmeli yakabilir veya telefonunuzda flaş yoksa ekranın led ışıklarını kullanarak fener olarak kullanabilir çeşitli renklerle ilginç şeyler yapabilirsiniz. 1 buçuk milyonu aşkın oy alan bu uygulama çok populer.

49- X-Plore File Manager
Market Linki:

Şüphesiz daha populer veya daha iyi dosya yöneticileri androidde mevcuttur fakat şu an kullandığım X-Plore hiçte fena uygulama değildir. Genellikle dosya yönetici uygulamar androidde root gerektiriyor galiba bu yüzden bu tarz programlarla pek işim olmadığı için en populer olanını araştırıp koyamadım :)

50- appSaver
Market Linki:

appSaver ile telefonunuzda yüklü olan oyun ve uygulamalarınızın apk dosyasını alabilirsiniz. Uygulama ayrıca data dosyalarını hafıza kartına yedekliyormuş. Henüz denemedim ama yaptığı işlev olmassa olmaz.

51- Titanium Backup (root gerektirir)
Market Linki:

Titanium Backup yaşayan bir Android uygulama efsanesi. Uygulama yedekleme, geri yükleme yapabiliyor ve yedeklerinizi uzak konumdaki sunucuya aktarabiliyor. Sistem uygulamaları da dahil olmak üzere her uygulama yedeklenebiliyor, uygulamalar kategorize edilebiliyor, zamanlanmış görevlerle otomatik yedeklemeler yapabiliyor ve onlarca çeşitli kombinasyonlarla yedekler düzenlenebiliyor. Titanium Backup’ın modası geçebilecek gibi görünmüyor. (yorum alıntıdır)
Benim telefon rootlu olmadığı için kullanmıyorum fakat rootlu cihazınızda büyük iş görecek bir uygulama.

52- Tasker
İndirme Linki:

Henüz kurup denemedim ama bu konuyu açar açmaz kurup deneyeceğim bir uygulama. Marketteki bir kaç kullanıcı yorumu:
*Aklınıza gelen ne varsa, bu program ile yazabiliyorsunuz. Telefonum ile konuşarak mesaj gönderiyorum. Gelen mesajı okuyor, soru soruyor, verdiğim cevaplar doğrultusunda mesaj yazıp gönderiyor.*
*Tavsiye edebileceğim, mantığını anladıktan sonra çoğu şeyi otomatik olarak yapılabilmesini sağlayan başarılı bir program.*

53- JuiceDefender - battery saver
Market Linki:

Gelişmiş ve en populer batarya uygulamalarından birisi.

54- GO Power Master(Save Battery)
Market Linki:

Bataryanız için kontol edebileceğiniz çeşitlilikleri olan bir uygulama.

55- aWallet Password Manager
Market Linki:

Çeşitli şifrelerinizi tek bir şifre ile igiriş yaparak saklayabildiğiniz bir uygulama. Yedeklemeside mevcutmuş. Alternatif olarak 2 tane daha şifre uygulaması var fakat denemedim. Bu genel olarak beğenilmiş.

Evet arkadaşlar saatler sonucunda konuyu tamamladım. Son 19 uygulamanın resmini ekleyemedim galiba resim ekleme kapasitem doldu. Bu yüzden kusura bakmayın benlik birşey değil. Zaten hep afiş resimleri koydum tanıtım amaçlı. Derleme baştan sona bana aittir. Uygulamaların tamamını bazı forumlar ve google playden kendi araştırmamla topladım ve anlatımlarda bana aittir. Eksik populer uygulamalar illaki vardır bunları belirtirseniz konuya ekleriz. Umarım faydalı bir konu olur. Başka sitelere koyarsanız alıntı yaptığınızı belirtiniz. Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yigit315, KuzuKokoreç, by-pass ve 4 diğerleri


anılbaran

anılbaran

Üye
:tşk:
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Ben teşekkür ederim umarım konu herkese yararlı olur. Çoğu uygulama telefonda gömülü geliyor belki olumsuz yorumlar olabilir :) Ama konuyu populer uygulamalarla dahada geliştirmeyi düşünüyorum. Resim ekleme kapasitem nedir bilmiyorum ama çoğu resmin linkini koydum maalesef.
 
Buraxlive

Buraxlive

Üye
Tesekkürler cok basarili bir konu olmus :) fakat zello telsiz uygulamasi unutulmus :)
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Elbette eksikler var zamanla onlarıda sırayla ekleriz zello telsiz google playde arattığımda birşey bulamadı :ehe
 
codblackops2

codblackops2

Üye
teşekkürler
 
Pianist07

Pianist07

Üye
Gerçekten çok güzel bir konu olmuş, işime yarayacak pek çok uygulama buldum sayende :) Devamını bekliyorum :)
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler zaman buldukça güncellemeye çalışacam :)
 
HannCeR

HannCeR

Üye
Güzel çalışma emeğine sağlık çok uğraşmışsın belliki :tşk:
zello telsiz googleplay linki: ..
 

Samet.25

Eline saglik ugrasmissin baya
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar söylediğiniz uygulamarı güncelleme yaparken ekleyecem konuya
 

brktrr

Üye
sağol
 
ebu_ubeyde

ebu_ubeyde

Üye
Valla eline koluna emeğine sağlık olsun çok güzel olmuş helal sana
 
  • Beğen
Tepkiler: serdar_gs
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Sağolun arkadaşlar
 
sheytandark1

sheytandark1

Üye
Bişey sorucam cheat engineye benzer android bir uygulama warmı warsa bana yardımcı olurmusun teşekürler :)
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Nedir bu cheat engine :D
 

muratgün

Üye
Teşekkürler konu süper
 

by_kuss

Üye
Dosya yöneticisinde 1numara es file explorerdir :) (bence)
Shazam yerine sound hound kullanıyorum. Memnunum
Bu uygulamalara blackmart ve zedgeyide eklemenizi tavsiye ederim :)
Selametle...
 
MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
hocam emegine klavyene saglik. valla cok orjinal bir konu olmus. bir de programlar maxicep serverlarina yuklense tam olacacakmis :-)
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar. Sizlerden gelen yorumlar arttıkça belirtilen uygulamalar konuya eklenecek alternatif indirme bağlantılarıda koyulacaktır :)
 


Üst Alt