Android Hızlandırma

Sponsorlu Bağlantılar

seb

Üye
    Konu Sahibi
Android Hızlandırma
Cumartesi günü telefonumun SD kartını bicimlendirirken ayırma birim boyutu diye bişey fark ettim, bunu arastirdim ve SD kartın hızını etkilediğini öğrendim. Bunu araştırırken iPhone da SD SD kart desteği olmadığını yazan çok eski bir haber vardı onu görünce aklımda yapboz parçaları olustu ama tam bir bütün kuramadim. aradan bir saat filan gecmisti ki chip online da Apple in Adobe flash politikasıni anlatiyordu yapbozun son parcasinida bulmustum. Apple iPhone de harici, kombineyi bozacak bişey isteniyordu iPhone nin akiciliginin hafızasından kaynaklandığını düşündüm ve kendi SD kartını fat/ 64k ayırma birin boyutuyla bicimlendirdim ve sonuç süper SD hızı benim dandik 2 gb diskim de 2 kat artti, internette 3 kat arttiranlar varmış. diske fotolari mp3 leri tekrar yukledim ve telefona taktim galeri ve müzik çalar aşırı hızlandı sonuç bence süper ve denemelisiniz. bicimlendirirken bilgisayarım,sağ tıklayınız,yönet,diskyonetimi,diske sağ tik,bicimlendir,fat,ayırma birim boyutu 64 k herşeye tamam deyin ,bu kadar. diskin yedegini almayı unutmayın.

taha993

Üye
yalniz bunun bi dezavantaji yok mu? ureticiler neden 64k yi varsayilan yapmiyor o halde?

seb

Üye
    Konu Sahibi
en küçük dosyayı 64k olarak görüyor buda hafıza boyutunu çok az etkiliyor ama hız ve akıcılık için değer bence.

Peocawe

Peocawe

Üye
Denemeye değer. Teşekkürler.

karayel90

karayel90

Üye
Belki denerim teşekkürler

seb

Üye
    Konu Sahibi
Sadece Android değil tüm telefonları hızlandırıyor.

Jetlak

Üye
içinde bir sürü şey var şimdi ama bir ara deneyeceğim

caiki

Üye
mesajı yeni okudum denemedim ama eğer işe yarıyosa helal olsun valla süper keşif

ultrayer6

ultrayer6

Üye
yalniz bunun bi dezavantaji yok mu? ureticiler neden 64k yi varsayilan yapmiyor o halde?

herhangi bir dezavantajı yoktur. Üreticiler varsayılan olarak hafıza birimleri için fat32 ayırma biçimini, hard diskleri için de ntfs ayırma biçimini seçerler. Küçük birimler ise (1 gb'dan küçük birimler için önerilir) sizin fat ayırma biçimini seçmeniz önerilir. Ha bu arada, konuyu açan arkadaş, iphone'un hızında hafıza ayırma biçiminin etkisi çok küçüktür. Neredeyse tamamını kapsayan en büyük etki ise, sadece o cihaza özel hazırlanmış olan, rami ve işlemciyi ucuna dek kullanabilen, stabil ve hızlı işletim sistemidir.

zonewars77

zonewars77

Üye
Tesekkurler

hakanserce007

Üye
benim cihaz htc wildfire s. ben arkadaşımızın paylaştığı yönergeyi izlesem yararı olur mu ?

barann79

Üye
Baya hızlandı telefon

---------- Eklendi @ 01:17:26 ---------- Yazıldı @ 01:11:57 ----------

sd kartı görmüyor oyle yapınca :S

Peocawe

Peocawe

Üye
denedim ve faydalı. :)

seb

Üye
    Konu Sahibi
muzik acilis hizi filan baya hizlaniyor

---------- Eklendi @ 01:09:31 ---------- Yazıldı @ 01:06:22 ----------

bence iphone un hizliligi hafizasindan kaynaklaniyor sonucta gunumuzde sistemleri sinirlayan hafizalar

yasinzz

Üye
benim telefonum HTC wildfire yapsam bir yarari olurmu oyunlar falan :D

yasarr35

Üye
Deniyorum teşekkürler :)

seb

Üye
    Konu Sahibi
sonuc?

calypso16

calypso16